Φρέσκα κουλούρια 22/06/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

τουλίπες-ολλανδία-ανεμόμυλος

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από την Ολλανδία

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Ο Άγιος Μαρτίνος ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών με υποκείμενα νοσήματα

Ο Άγιος Μαρτίνιος θα είναι το πρώτο από τα έξι νησιά του Βασιλείου των Κάτω Χωρών που θα εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω με υποκείμενες ασθένειες κατά του ιού της Covid 19. Σε αυτά περιλαμβάνονται παιδιά με λευχαιμία, νεφρική ανεπάρκεια, σύνδρομο Down, ανοσολογική νόσο, διαβήτη ή παχυσαρκία.

6,7 εκατομμύρια έκαναν τουλάχιστον ένα τεστ κορωνοϊού, 16% περισσότερο από τρία

Περίπου 11,3 εκατομμύρια τεστ κοροναϊού πραγματοποιήθηκαν από τα περιφερειακά συμβούλια υγείας στις Κάτω Χώρες μεταξύ του Αυγούστου 2020 και τα μέσα Απριλίου 2021, και 6,7 εκατομμύρια άτομα έκαναν τουλάχιστον ένα τεστ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέφερε το γραφείο εθνικών στατιστικών CBS. Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να εξεταστούν – αντιπροσώπευαν περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των τεστ που έλαβαν τα άτομα άνω των 65 ετών – αλλά τα παιδιά του δημοτικού σχολείου έκαναν τα περισσότερα τέστ από τον Φεβρουάριο, όταν άνοιξαν ξανά τα σχολεία.

Οι Κάτω Χώρες θα καταργήσουν την απαγόρευση εισόδου για τουρίστες από τις ΗΠΑ και 5 άλλες χώρες από τις 24 Ιουνίου

Όλοι οι ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αλβανία, τον Λίβανο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Ταϊβάν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία χωρίς περιορισμούς, από τις 24 Ιουνίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση, μετά από σύσταση του Συμβουλίου της ΕΕ για προσθήκη αυτών των χωρών στον κατάλογο των επιδημιολογικά ασφαλών τρίτων χωρών της ΕΕ, των οποίων οι κάτοικοι επιτρέπεται να εισέρχονται στις χώρες της ΕΕ για μη ουσιώδεις σκοπούς. 

διακοπές-τουρισμός

Ολλανδία και κλιματική αλλαγή

Το Γραφείο Κοινωνικού και Πολιτιστικού Σχεδιασμού δημοσιεύει μια έκθεση για το πώς σκέφτονται οι άνθρωποι αναφορικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης για την κλιματική αλλαγή. Και στη Χάγη, θα συναντηθεί ένας συνασπισμός περίπου 70 διαφορετικών οργανισμών για το ίδιο ζήτημα. Θέλουν να καταστήσουν σαφές στους πολιτικούς ότι πρέπει να επιτρέψουν στους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συζήτησης και στη λήψης αποφάσεων σχετικά με την πολιτική για το κλίμα.

Euro 2020: Οι οπαδοί της Ουαλίας «δεν θα επιτρέπονται» στην Ολλανδία

Δεν θα επιτρέπεται στους οπαδούς της Ουαλίας να ταξιδεύουν στην Ολλανδία για τον πρώτο γύρο νοκ-άουτ στο Euro 2020. Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Eluned Morgan, ανακοίνωσε ότι η ολλανδική αστυνομία “δεν θα αφήσει τους Ουαλλούς οπαδούς στη χώρα”.

Οι Κάτω Χώρες βρίσκονται επί του παρόντος στην λίστα υψηλού κινδύνου του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν επισκέπτες που επιστρέφουν από τη χώρα πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες και να λάβουν τουλάχιστον ένα τεστ Covid.

Έκαναν το 3Χ3 οι «Οράνιε»

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Ολλανδία την Α΄ φάση του EURO 2020. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου, οι «οράνιε» πρόσφεραν σκορ και θέαμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, απέναντι στην -αποκλεισμένη- Βόρεια Μακεδονία, επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ του Ντεπάι στο 24΄ και του Βαϊνάλντουμ στο 51΄ και στο 58΄ και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «16».

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοΐό

Πτωτική φαίνεται να ειναι η πορεία του κορωνοϊού στην Ολλανδία με τα καθημερινά στοιχεία να είναι διαρκώς σε χαμηλότερα ποσοστά. Τόσο οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, όσο και οι θάνατοι σταδιακά μειώνοντια. Αναλυτικότερα, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, έχουν καταγραφεί:

585 νοσηλέυονται σε νοσοκομεία

12 νέες προσθήκες σε νοσοκομεια

1 νέος θάνατος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks