Χρήσιμα applications για τους κατοίκους της Ολλανδίας (Vol1)

Όλοι μας πλέον κατεβάζουμε χρήσιμα apps και ειδικά αυτά που σχετίζονται με τη χώρα που ζούμε, τη καθημερινότητα μας και ας μη το κρύβουμε, την ευκολία μας.

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά τα “χρήσιμα” apps που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας στην Ολλανδία:

9292

Ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή. Την κατεβάζουμε με το που προσγειωθεί το αεροπλάνο στην χώρα και φυσικά την έχουμε στην αρχική οθόνη του κινητού μας. Μας ενημερώνει για δρομολόγια τρένων και λεωφορείων, τιμές, εκπτώσεις και φυσικά ώρες αναχώρησης, άφιξης και ενδιάμεσων στάσεων με ακρίβεια δευτερολέπτου (σχεδόν). Αξιόπιστη σε μεγάλο βαθμό, αφού ενημερώνεται για πιθανές καθυστερήσεις, έργα σε δρόμους και προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει η φημολογία ότι η εφαρμογή ”προωθεί” πιο πολύ τα λεωφορεία της Ολλανδίας. Για τον λόγο αυτό δεν θα βρείτε διαθέσιμα τα δρομολόγια τρένων (Intercity και Sprinter) που γίνονται κατά την διάρκεια της νύχτας. Οπότε, αν και περίπτωση εξαίρεσης, θα σας βοηθήσει πολύ η επόμενη εφαρμογή!

NS

Το app της NS είναι απαραίτητο εργαλείο για τη πλειοψηφία του πληθυσμού της Ολλανδίας μιάς και το τρένο είναι το πιο δημοφιλές μέσο μαζικής μεταφοράς. Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας (και της νύχτας!). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για ταξίδια με τρένο προς άλλες χώρες.

WhatsApp

Τη στιγμή που στην Ελλάδα  χρησιμοποιούμε περισσότερο την εφαρμογή του Viber, στην Ολλανδία υπάρχει η τάση να χρησιμοποείται το What’s Up. Χρησιμοποιείται ευρέως, από επικοινωνία μεταξύ φίλων, συμφοιτητών και γνωστών, μέχρι εταιρείες που δημιουργούν γκρουπ επικοινωνίας και πιο άμεση και ανεπίσημη επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.

Weer Online

Η εφαρμογή που έχουμε την αίσθηση ότι πέφτει περισσότερο μέσα στο καιρό είναι το Weer Online. Τουλάχιστον όσον αφορά τη βροχή το έχουμε παρακολουθήσει αρκετά και είναι αρκετά συνεπές στις έγκυρες προβλέψεις του. Παρεμφερείς επιλογές αρκετές, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια του ταιριάζει περισσότερο. Οι εφαρμογές αυτές είναι διαθέσιμες στα ολλανδικά, αλλά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα μεγάλο μπλε ”βουνό”, στο διάγραμμα της εφαρμογής, σημαίνει ένα πράγμα σε όλες τις γλώσσες: ”Οπωσδήποτε ομπρέλα!”

Buien Radar είναι ένα παρόμοιο application για το καιρό, μάλλον με τα ίδια αποτελέσματα.

Google Translator

Το Google Translator είναι χρήσιμο app για κάθε expat ανά το κόσμο. Αφορά την ευκολία της επικοινωνίας. Σε πόλεις πολυ-πολιτισμικές όπως είναι αυτές της Ολλανδίας θα το χρειαστείς αρκετές φορές και σε διάφορες γλώσσες.

Eφαρμογή τραπέζης

Χρήσιμο πολύ μας έχει φανεί και το App της τράπεζάς μας. Πολλές συναλλαγές δυστυχώς ή ευτυχώς γίνονται πλέον Online μιάς και το πλαστικό χρήμα κυριαρχεί στις αγορές της βόρειας Ευρώπης. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν πραγματικά να κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας μας, αφού πέρα από τις αναμενόμενες χρήσεις, μπορούν να μπλοκάρουν την κάρτα, να γίνει αίτηση για νέα κάρτα ακόμα και να χρησιμοποιηθούν για ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό, αν αυτό είναι συμβατό.

Εφαρμογή για φαγητό

Αγαπάμε το Delivery σαν λαός και το τιμάμε δεόντως. Στην Ολλανδία υπάρχουν διαθέσιμα Apps και φυσικά τα εστιατόρια που είναι διαθέσιμα κάθε φορά, εξαρτάται από την γεωγραφική θέση σας στην χώρα. Σε πολλές πόλεις θα βρείτε Apps όπως το ThuisBezorgd ή το Uber Eats με πληθώρα μαγαζιών εστίασης.

Bonus: Δεν θα είχαμε χιούμορ αν στη λίστα παραπάνω δεν προσθέταμε και το Tinder, για ευνόητους λόγους.

Θα επανέλθουμε και με νέο άρθρο και περισσότερα Apps πολύ σύντομα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks