Φρέσκα κουλούρια 04/05/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

brussels

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από τη χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μη ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

Τα γαλλόφωνα σχολεία θα περιορίσουν «δραστικά» τις εξετάσεις τον Ιούνιο

Το εκπαιδευτικό δίκτυο Βαλλωνίας-Βρυξελλών (WBE) αποφάσισε να περιορίσει «δραστικά» τις εξετάσεις του Ιουνίου στα σχολεία για να “απελευθερώσει” όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες διδασκαλίας στα σχολεία, η οποία έχει επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία COVID-19.

Στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με μερική φοίτηση (μερικώς στην τάξη, μερικώς εξ αποστάσεως) από το περασμένο φθινόπωρο, θα διεξαχθούν μόνο οι εξετάσεις πιστοποίησης CE1D (εξετάσεις στο τέλος του δεύτερου έτους) και CESS (στο τέλος του τελευταίου έτους).

Η κουλτούρα των εμποροπανηγύρεων αναγνωρίζεται ως κληρονομιά των Βρυξελλών

Η κουλτούρα των εμποροπανηγύρεων έχει αναγνωριστεί ως κληρονομιά των Βρυξελλών, διάκριση η οποία παρέχει πρόσβαση σε πιθανή αναγνώριση από την UNESCO, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Κληρονομιάς, Pascal Smet (Vooruit).

Περίπου 40 πανηγύρια διοργανώνονται εντός της στις Βρυξέλλες, το καθένα με τη δική του ιστορία. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το Foire du Midi, το οποίο διαρκεί πέντε εβδομάδες και σε υπό κανονικές συνθήκες καλωσορίζει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου έδωσε το επίσημο πράσινο φως για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης από τις 8 Μαΐου. Η COVID-19 […] [Βέλγιο] Επιβεβαιώθηκε: 8 Μάϊου ανοίγει η εστίαση

Η Φλάνδρα είναι το ολλανδόφωνο, βόρειο τμήμα-περιφέρεια του Βελγίου. Η επίσημη πρωτεύουσα της Φλάνδρας είναι η πόλη των Βρυξελλών, αν και οι Βρυξέλλες έχουν […] Αφιέρωμα: Ας μιλήσουμε για τη Φλάνδρα…

Το Πάσχα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ορμήσουμε στα πεντανόστιμα, λαχταριστά, ζεστά τσουρεκάκια. Βέβαια, εκτός από ένα λαχταριστό σνακ, […] Που βρίσκουμε πασχαλινό τσουρέκι σε Ολλανδία και Βέλγιο…

Νέο κέντρο εμβολιασμού στις Βρυξέλλες

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, το κέντρο εμβολιασμού του Στρατιωτικού Νοσοκομείου θα ανοίξει τις πόρτες του για τον εμβολιασμό των κατοίκων των Βρυξελλών κατά της COVID-19.

Το κέντρο εμβολιασμού στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Queen Astrid στο Neder-over-Heembeek, στο βόρειο τμήμα της πόλης, είναι το δέκατο στην Περιφέρεια των Βρυξελλών που ανοίγει για το ευρύ κοινό.

Χώρος πρασίνου στο Haren θα πάρει το όνομά του από την Άννα Φρανκ

Ένας χώρος πρασίνου στο Haren σύντομα θα πάρει το όνομα ενός από τα πιο διάσημα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Σε μια απόφαση που θα ληφθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ο χώρος πρασίνου θα πάρει το όνομά του από την Άννα Φρανκ, τη νεαρή εβραία έφηβη που έγραψε ένα ημερολόγιο για τη ζωή της στο Άμστερνταμ υπό τη ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Νέα γέφυρα που εγκαθίσταται πέρα από τη διώρυγα Albert για να υποστηρίξει τις υδάτινες μεταφορές

Την Κυριακή, μια νέα χαλύβδινη τοξωτή γέφυρα εγκαταστάθηκε πάνω από το κανάλι Albert στο Meerhout-Vorst κοντά στην Αμβέρσα, στο πλαίσιο ενός έργου για να υποστηρίξει τις υδάτινες μεταφορές.

Έξι μήνες μετά το πρώτο κλείσιμο της παλιάς γέφυρας για το κοινό, η τελική γέφυρα, μήκους 123 μέτρων, πλάτους 18 μέτρων και ύψους 22 μέτρων, απέπλευσε από την περιοχή συναρμολόγησης στην τελική της θέση με πλωτήρα.

Πάνω από 400 άτομα άλλαξαν επίσημα την ταυτότητα φύλου το 2020 στο Βέλγιο

Πέρυσι, 414 άτομα άλλαξαν επίσημα την ταυτότητα φύλου τους στο Βέλγιο, παρουσιάζοντας σημαντική αλλαγή στον αριθμό των αλλαγών στην επίσημη καταχώριση φύλου από τότε που εγκρίθηκε ο νόμος για τους trans.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 στο Βέλγιο, δεν απαιτούνται πλέον ιατρικά κριτήρια για την επίσημη αλλαγή φύλου, όπως πιστοποιητικά από γιατρούς ή ψυχιάτρους, γεγονός που προκάλεσε 742 αιτήσεις αλλαγής φύλου για το τρέχον έτος.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό

  • Μέσες ημερήσιες μολύνσεις: 3.009 (-16%)
  • Συνολικά κρούσματα: 996.896
  • Ποσοστό θετικών τεστ COVID-19: 7,3% (-1,9%)
  • Ποσοστό μόλυνσης: 0.93
  • Άτομα που εμβολιάστηκαν (πρώτη δόση): 3,1 εκατομμύρια
  • Μέσοι ημερήσιοι θάνατοι: 38,6 (-0,4%)
  • Συνολικοί θάνατοι: 24.322
  • Μέσες ημερήσιες εισαγωγές στο νοσοκομείο: 192,3 (-13%)
  • Στο νοσοκομείο: 2.759 (-7%)
  • Στην εντατική: 824 (-8%)

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks