Φρέσκα κουλούρια 11/06/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Αμβέρσα

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από τη χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μην ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

Διαφορετικές απόψεις για το εμβόλιο της Johnson

Μέχρι και σήμερα, υπήρχε ομοφωνία για τους εμβολιασμούς σε εθνικό επίπεδο. Αυτό άλλαξε εχτές, Πέμπτη, καθώς η Φλάνδρα θα επιτρέψει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson σε εθελοντική βάση στους κάτω των 41 ετών. Η Βαλλονία και οι Βρυξέλλες επέλεξαν την αντίθετη άποψη, διατηρώντας έτσι την πολιτική που ακολουθούσαν ως τώρα σχετικά.

Έτοιμο για το «Διαβατήριο Covid» το Βέλγιο

Η κυβέρνηση του Βελγίου θα ξεκινήσει την παροχή «διαβατηρίων covid» από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το διαβατήριο θα μπει σε εφαρμογή σε ολόκληρη την Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου. Με αυτό, θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει ελεύθερα ανάμεσα στις χώρες αν έχει εμβολιαστεί πλήρως ή αναρρώσει πρόσφατα.

Η κυβέρνηση του Βελγίου ολοκλήρωσε νωρίτερα τις απαιτούμενες υποδομές, και έτσι, από τις 16 Ιουνίου το διαβατήριο θα είναι προσβάσιμο. Παρ’ όλα αυτά, αν και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έξοδο από τη χώρα, δεν ισχύει το ίδιο και για την είσοδο. Κατά την επιστροφή από μη πράσινη χώρα, η καραντίνα παραμένει υποχρεωτική μέχρι και την 1η Ιουλίου, ανεξαρτήτως διαβατηρίου.

Το πρώτο ηλεκτρικό τραίνο φτάνει στο Neerpeltpel

Το πρώτο ηλεκτρικό τραίνο (και όχι «τρένο», διάολε) ολοκλήρωσε εχτές την πρώτη του διαδρομή μεταξύ Mol και Neerpelt. Τρία χρόνια μετά από την έναρξη των εργασιών, η δοκιμαστική διαδρομή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, το τραίνο θα ξεκινήσει κανονικά τα δρομολόγιά του, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις συγκοινωνίες στο North Limburg.

marketplace-Έλληνες-προμηθευτές

Εσύ έμαθες για το νέο project των SuperGreeks με προιόντα, deals, εισιτήρια για events Ελλήνων του Εξωτερικού για Έλληνες του Εξωτερικού;

Astra Zeneca για αρχή και Pfizer για σβήσιμο

Εξαιρετικά νέα για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca και ψάχνουν… κάτι το διαφορετικό. Πληροφορίες δείχνουν συνδυάζεται καλά με ακόλουθη δόση του εμβολίου της Pfizer για μεγαλύτερη προστασία.

Κάτι σαν το Head & Shoulders 2 σε 1, αλλά καλύτερο.

Την 1η Οκτωβρίου θέλουν να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα

Τα νυχτερινά κέντρα του Βελγίου θα ήθελαν να ανοίξουν από την 1η του Οκτώβρη. Για να το πετύχουν αυτό, παρουσίασαν ένα δικό τους πρωτόκολλο στις αρχές.

Η ένωση των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων των Βρυξελλών, Brussels by Night, συνεργάστηκε με τους ιδιοκτήτες από τη Φλάνδρα και τη Βαλλονία για την παρουσίαση της πρότασής τους. Αν τα κέντρα ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου, θα έχουν παραμείνει κλειστά ενάμιση χρόνο, υπογραμμίζουν οι ιδιοκτήτες.

Η πρότασή τους στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα rapid tests και τον καλό εξαερισμό των χώρων.

Ποδήλατο στο λιμάνι της Αμβέρσας

Περί τα 40.000.000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει ο οργανισμός Λιμένα της Αμβέρσας μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ξεκαθάρισε τον στόχο του: Την αύξηση των ποδηλατών με υπεύθυνους ρυθμούς, καθώς και τη δημιουργία ποδηλατόδρομων που να φτάνουν σε κάθε εταιρεία του λιμανιού. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο λιμάνι προτιμούν το ποδήλατο για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους. Έτσι ο λιμένας, που διαθέτει ήδη πάνω από 200 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων, σχεδιάζει 115 νέα έργα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό

Πτωτική τάση δείχνουν όλοι οι δείκτες το covid-19 για τη χώρα του Βελγίου. Συγκεκριμένα σήμερα καταγράφηκαν:

  • 846 νέα κρούσματα
  • 7 θάνατοι
  • 820 ασθενείς σε νοσηλεία
  • 302 σε ΜΕΘ

Σε όλους τους αριθμούς σημειώνεται μείωση από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι νέοι ασθενείς σε νοσηλεία μειώθηκαν κατά 23%.

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks