Φρέσκα κουλούρια 12/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

shallow focus photography of brown highland cow

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Ἡ σκηνή, Με το Πρόσωπο στον Τοίχο

Ἀπάνω στο τραπέζι εἴχανε στήσει
ἕνα κεφάλι ἀπό πηλό
τούς τοίχους τούς εἶχαν στολίσει
με λουλούδια
ἀπάνω στο κρεβάτι εἴχανε κόψει ἀπό χαρτί
δυό σώματα ἐρωτικά
στο πάτωμα τριγύριζαν φίδια
και πεταλοῦδες
ἕνας μεγάλος σκύλος φύλαγε
στη γωνιά
Σπάγγοι διασχίζαν το δωμάτιο ἀπ᾿ ὅλες
τις πλευρές
δε θά ῾ταν φρόνιμο κανείς
να τους τραβήξει
ἕνας ἀπό τους σπάγγους ἔσπρωχνε τα σώματα
στον ἔρωτα
Ἡ δυστυχία ἀπ᾿ ἔξω
ἔγδερνε τις πόρτες

Μίλτος Σαχτούρης

Γιατί Οι Ολλανδοί Είναι Τόσο Ψηλοί;

Γυναίκες και άντρες στην Ολλανδία είναι ψηλοί και σπάνια θα γνωρίσεις κάποιον κοντό. Σωστά;

Γιατί όμως οι Ολλανδοί είναι τόσο ψηλοί;

Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας Ολλανδός θα έχει ύψος 1,78 μέτρα και ως έθνος είναι από τα ψηλότερα στην Ευρώπη (ακολουθούν οι Βέλγοι). Να σημειώσουμε ότι πριν 100+ χρόνια οι Ολλανδοί ήταν από τους κοντύτερους λαούς με αποτέλεσμα να έχει μπερδέψει αρκετά τους ερευνητές.

Μια πρόσφατη μελέτη στοχεύει να ανακαλύψει τους λόγους πίσω από τα περίεργα μοτίβα ανάπτυξης των Ολλανδών, χτενίζοντας ιστορικά αρχεία για να αποκαλύψει τους παράγοντες που συμβάλλουν στο αυξημένο ύψος τους.

Για πάμε να δούμε τι συμβαίνει με τους Ολλανδούς στο χθεσινό σχετικό αφιέρωμα / άρθρο των SuperGreeks εδώ

Oι ψυχίατροι στην Ολλανδία προειδοποιούν

Για να αποφευχθεί περαιτέρω ψυχολογική πίεση και άρα ψυχολογική βλάβη στους φοιτητές, τα κολέγια, τα MBO και τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν ξανά το συντομότερο δυνατό. Η Ολλανδική Ψυχιατρική Ένωση (NVvP) το υποστηρίζει σε ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και την OMT.

Αυτή τη στιγμή στις Κάτω Χώρες

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν πλέον ανοίξει ξανά, αλλά τα πανεπιστήμια, τα κολέγια και τα MBO θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Παρέχεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι απωθήσεις των προσφύγων, δηλαδή τα pushbacks των προσφύγων είναι απαράδεκτα και η Ολλανδία είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Η Ολλανδία πρέπει να κάνει περισσότερα κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν σταματά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα, αναφέρει σε έκθεσή της η Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Μετανάστευση (ACVZ). Σύμφωνα με την επιτροπή, η τρέχουσα πολιτική είναι απαράδεκτη γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Σύμφωνα με το ACVZ, οι Κάτω Χώρες πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην είναι από κοινού υπεύθυνες για αυτό που συμβαίνει. 

*Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις…

Το πανεπιστήμιο του Wageningen το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο για 5η συνεχόμενη φορά

Το πανεπιστήμιο του Wageningen είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία για και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.

Το Wageningen University & Research (WUR) κατατάσσεται για άλλη μια φορά το πιο βιώσιμο πανεπιστήμιο στον κόσμο στην κατάταξη GreenMetric του 2021 του Universitas Indonesia (UI). 

Αυτή η κατάταξη συγκρίνει τη βιωσιμότητα των πανεπιστημίων σε σχέση με τη χρήση ενέργειας, το κλίμα, τα απόβλητα, τις μεταφορές, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τις υποδομές. Μετράται επίσης η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση και την έρευνα. Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση της πανδημίας COVID-19 στις πολιτικές βιωσιμότητας των πανεπιστημίων.

Περισσότερα διαβάζεις στο χθεσινό άρθρο των SuperGreeks

Η GEK installatietechniek με έδρα το Χάαρλεμ της Ολλανδίας δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και αναλαμβάνει τεχνικές εργασίες για το σπίτι και το γραφείο / μαγαζί μας.

Η OMT έχει συνεδρίαση για τα νέα μέτρα του κορονοιού

Η Ομάδα Διαχείρισης επιδημιών (OMT) θα συναντηθεί ξανά σήμερα για να συζητήσει τον χειρισμό με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εξετάζεται εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα τώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται ραγδαία. Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, όπως είχε οριστεί.

Πιθανότατα θα υπάρξει άλλη μια συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό την Παρασκευή, η πρώτη του νέου υπουργικού συμβουλίου. Στις αρχές αυτής της εβδομάδας έγινε σαφές ότι το OMT συνιστά ιατρικές μάσκες σε περισσότερα μέρη, για παράδειγμα και σε πολυσύχναστα μέρη έξω, όπως σε εμπορικούς δρόμους και σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Χρηματοδότηση για τα σπίτια του Χρόνινγκεν που επλήγησαν από τον σεισμό

Χρηματοδότηση 220 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των κατοικιών που είχαν αποδυναμωθεί από την παραγωγή φυσικού αερίου στο Χρόνινγκεν αντλήθηκε την πρώτη ημέρα μετά από μια πλημμύρα αιτήσεων από τους κατοίκους της πόλης.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν σε πόλεις και χωριά της βόρειας επαρχίας τη Δευτέρα στα γραφεία του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να διεκδικήσουν έως και 10.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για ανακαινίσεις. Τα χρήματα προορίζονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους στη βόρεια επαρχία να βελτιώσουν τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς που προκαλούνται από τα 50 χρόνια εξόρυξης φυσικού αερίου στην περιοχή.

Σεισμοί λόγω εξόρυξης φυσικού αερίου… ε; Ενδιαφέρον.

Κάποιοι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους που είναι σε καραντίνα λόγω covid-19 να πάνε στη δουλειά

Οι συνεχείς απουσίες από τη δουλειά λόγω κορονοιού έχουν ως αποτέλεσμα οι εργοδότες να αναγκάζουν τους εργαζόμενους σε καραντίνα Covid-19 να έρθουν στη δουλειά, δήλωσε το συνδικάτο FNV στην εφημερίδα AD. Από την 1η Δεκεμβρίου, το σωματείο έχει λάβει περίπου 80 αναφορές για εργαζομένους σε καραντίνα που αναγκάζονται να πάνε στο γραφείο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν ληφθεί περισσότερες αναφορές σχετικά με τους κανόνες καραντίνας και ποια είναι τα δικαιώματα κάποιου», δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του FNV Jose Kager. Τα περισσότερα παράπονα προέρχονται από τον τομέα της υγείας, αλλά και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Μερικοί υπάλληλοι είπαν στο FNV ότι το αφεντικό τους απείλησε ότι θα έπαιρνε τις διακοπές τους αν δεν έρχονταν στη δουλειά. Σύμφωνα με το σωματείο, αυτό αφορά κυρίως άτομα σε υποχρεωτική καραντίνα αφού είχαν επαφή με κάποιον με Covid-19. 

Κάποιες επιχειρήσεις λοιπόν ασκούν μεγαλύτερη πίεση ώστε οι εργαζόμενοι να αγνοήσουν την καραντίνα.

Οι δήμοι ζητούν από την κυβέρνηση να ξανά ανοίξουν τα μη-απαραίτητα καταστήματα

Πολλοί δήμοι έστειλαν επιστολή στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας να ανοίξουν ξανά τα μη απαραίτητα καταστήματα. Φοβούνται τις συνέπειες για τους καταστηματάρχες εάν παραταθεί το lockdown. 

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες στην Ολλανδία έχουν λάβει την αναμνηστική δόση του εμβολίου

Μέχρι και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 6,6 εκατομμύρια αναμνηστικοί εμβολιασμοί. υνολικά, περίπου το 45% όλων των άνω των 18 ετών έχουν λάβει τώρα αναμνηστικό εμβόλιο. Πριν από μια εβδομάδα, ήταν ακόμα 32%.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έκαναν τον πρώτο τους εμβολιασμό, σε σύγκριση με μόλις 8.500 τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Συνολικά, περίπου 12,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks