[Συνέντευξη Τύπου-Ολλανδία] Αναλυτικά τα νέα μέτρα και ό,τι ισχύει για την αντιμετώπιση της πανδημίας

prwthipourgos-ollandias

Στις 19:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας και του υπουργού υγείας – οι SuperGreeks όπως κάθε φορά καλύψαμε σε LIVE χρόνο αυτό το γεγονός. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος είχε διαρρεύσει η χαλάρωση των μέτρων, όμως κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε σήμερα από τους επίσημους φορείς της κυβέρνησης.

Το μόνο που ξανά ανοίγει το επόμενα διάστημα είναι τα κέντρα παιδικής φροντίδας. Το μόνο που έχουμε ως προοπτική είναι ότι υπάρχει η διάθεση να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 28 Απριλίου και να υπάρξει μια σειρά χαλάρωσης μέτρων, όπως το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων στα καφέ και εστιατόρια της χώρας.

Γι ΄αυτό τον σκοπό υπάρχει ένα σχέδιο με 6 βήματα που θα δούμε παρακάτω * Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας δεν βελτιωθεί τα μέτρα δε θα χαλαρώνουν. Θεωρητικά η κατάσταση στα νοσοκομεία θα βελτιωθεί σύντομα λόγω των εμβολιασμών.

Ακούστε το podcast των SuperGreeks με τα επαγγέλματα του παρελθόντος από την Ελλάδα

Είμαστε σε ένα ιδιαίτερο σημείο. Οι λοιμώξεις του κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι με covid19 είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Από την άλλη πλευρά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται πλέον γρήγορα. Αναμένεται ότι πολύ λιγότερα άτομα με κορωνοιό θα βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από λίγες εβδομάδες. Λαχταρούμε για μια κοινωνία χωρίς μέτρα για τον κορονοιό. Και όλο και περισσότερο είναι δυνατό αυτό με το πρόγραμμα εμβολιασμών που τρέχει.

Το υπουργικό συμβούλιο συνέταξε επομένως ένα εναρκτήριο σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων . Το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας είναι μια διαδικασία βήμα προς βήμα. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν λιγότερα άτομα με κορωνοιό εισάγονται στο νοσοκομείο. Είναι επίσης σημαντικό όλοι να τηρούν τους βασικούς κανόνες. Το πλύσιμο των χεριών, οι απαραίτητες αποστάσεις, η καραντίνα και το τεστ σε περίπτωση συμπτωμάτων κορονοιού αποτρέπει τις λοιμώξεις. Με αυτόν τον τρόπο, περισσότερα μπορούν να γίνουν γρηγορότερα.

Eλληνικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία!

Τα ισχύοντα μέτρα παραμένουν σε ισχύ μέχρι το αρχικό σχέδιο που ξεκινάει κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Απριλίου και θα δρομολογηθεί σε 6 βήματα.  Μέχρι τότε,  τα ισχύοντα μέτρα για την κορώνα θα συνεχίσουν να ισχύουν. Μέχρι το καλοκαίρι ελπίζουμε ότι θα έχουμε επιστρέψει στην “κανονικότητα”.

Τα κέντρα παιδικής φροντίδας ξανά ανοίγουν στις 19 Απριλίου.

Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια της Ολλανδίας 1 ημέρα την εβδομάδα από τις 26 Απριλίου, εάν αυτό το επιτρέπουν οι αριθμοί των τάσεων του κορονοιού.

Σε 6 βήματα η επιστροφή στην κανονικότητα

Αν όλα πάνε καλά ξεκινώντας από την 28η Απρίλη (θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα νοσοκομεία), τότε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε επιστρέψει στην “κανονικότητα”.

Το 1ο βήμα στις 28 Απριλίου

  1. Θα ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι και κάποια καταστήματα ακόμα
  2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα σταματήσει
  3. Θα μπορεί κάποιος να δεχτεί στο σπίτι 2 άτομα, αντί για 1 που ισχύει μέχρι σήμερα

Το 2ο βήμα στις 11 Μαίου

Το δεύτερο βήμα στο αρχικό σχέδιο θα γίνει το νωρίτερο στις 11 Μαΐου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει μια ακόμα μεγαλύτερη μείωση στα νοσοκομεία της χώρας. Το άνοιγμα εστιατορίων , του αθλητισμού, των κινηματογράφων και το μουσείων θα μπορεί να είναι εφικτό.

Όλα τα βήματα αναλύονται παρακάτω στην Ολλανδική γλώσσα

Για τα εμβόλια

Η κυβέρνηση θα εμμείνει στην υπάρχουσα στρατηγική εμβολιασμού, σύμφωνα με την οποία οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι εμβολιάζονται πρώτα – έχουν προτεραιότητα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, άπαντες θα πρέπει να έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου που είναι άνω των 18 ετών.

Εαν το εμβόλιο της Janssen δεν γίνει κανονικά, τότε αυτό θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς – η Ολλανδία έχει 80 χιλιάδες διαθέσιμα εμβόλια της Janssen – περιμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. O υπουργός υγείας είπε για το εμβόλιο αυτό ότι ακόμα δεν υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με την χορήγηση του.

Τι ισχύει για τα ταξίδια μας από Ολλανδία- Ελλάδα και το αντίστροφο;

Από Ολλανδία για Ελλάδα διαβάστε εδώ!

Από Ελλάδα για Ολλανδία διαβάστε εδώ!

Βασικοί κανόνες που συνεχίζουν να ισχύουν

  1. Τακτικό σωστό πλύσιμο χεριών
  2. Κρατάμε αποστάσεις
  3. Κάνουμε τέστ όταν έχουμε συμπτώματα κορονοιού

Επίλογος

Ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει όλο αυτό και να μπορούμε να βρεθούμε όλοι από κοντά για να διοργανώσουμε εκθέσεις, εκδρομές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλα πολλά περισσότερα! Μείνετε συντονισμένοι και στηρίξτε την προσπάθεια μας. Αξίζει!

*Όσοι στείλετε μηνύματα στο SupporT θα απαντήσουμε σε όλα αύριο.

Κάντε LIKE στο post μας – το χρειαζόμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks