Φρέσκα κουλούρια 15/10/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Γιατί βαθιά μου δόξασα

Γιατί βαθιά μου δόξασα και πίστεψα τη γη
και στη φυγή δεν άπλωσα τα μυστικά φτερά μου,
μα ολάκερον ερίζωσα το νού μου στη σιγή,
νά που και πάλι αναπηδά στη δίψα μου η πηγή,
πηγή ζωής, χορευτική πηγή, πηγή χαρά μου…

Γιατί ποτέ δε λόγιασα το πότε και το πώς,
μα εβύθισα τη σκέψη μου μέσα στην πάσαν ώρα,
σα μέσα της να κρύβονταν ο αμέτρητος σκοπός,
νά τώρα που, η καλοκαιριά τριγύρα μου είτε μπόρα,
λάμπ’ η στιγμή ολοστρόγγυλη στο νού μου σαν οπώρα,
βρέχει απ’ τα βάθη τ’ ουρανού και μέσα μου ο καρπός!

Γιατί δεν είπα: «Εδώ η ζωή αρχίζει, εδώ τελειώνει…»
μα «Αν είν’ η μέρα βροχερή, σέρνει πιο πλούσιο φως…
μα κι ο σεισμός βαθύτερη τη χτίση θεμελιώνει,
τι ο ζωντανός παλμός της γης που πλάθει είναι κρυφός…»
νά που, ό,τι στάθη εφήμερο, σα σύγνεφο αναλιώνει,
νά που κι ο μέγας Θάνατος μου γίνηκε αδερφός!

Άγγελος Σικελιανός

Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ των επιστημών στις Βρυξέλλες

φεστιβάλ-βρυξέλλες-βέλγιο-επιστημών

Τι είναι το I Love Science Festival που θα γίνει στις Βρυξέλλες?

Το I Love Science Festival (ή συντομία ILSF) είναι το φεστιβάλ των επιστημών και της τεχνολογίας για όλες τις ηλικίες στις Βρυξέλλες!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πειράματα, εργαστήρια, δραστηριότητες, συνέδρια, εργαστήρια και εκθέσεις. 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Όσοι πάτε θα χαρούμε να μας στείλετε μερικές φωτογραφίες στο INBOX 🙂

Παράταση στους εξωτερικούς χώρους για τα μαγαζιά στις Βρυξέλλες

Από την 1η Απριλίου επιτράπηκε στα μαγαζιά να δημιουργήσουν τις δικές τους “αυλές” – εξωτερικούς χώρους χωρίς να χρειάζεται άδεια. Αυτός ο νόμος επεκτάθηκε εχθές από την κυβέρνηση των Βρυξελλών για μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, οπότε είναι αρκετός ο κόσμος που ακόμα και τον χειμώνα θα τιμήσει τους εξωτερικούς χώρους για να απολαύσει τον καφέ ή την μπύρα του.

Tέλος στα fake reviews των online shops

Τα διαδικτυακά καταστήματα και οι ψηφιακές πλατφόρμες που τοποθετούν ψεύτικες κριτικές στους ιστότοπούς τους και αφαιρούν τις κακές κριτικές, θα έχουν πρόβλημα με το νόμο, εάν τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία.

Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι καταναλωτές από παραπλανητικές πληροφορίες και να καταστεί σαφές εάν πληρώθηκαν κριτικές ή υψηλές βαθμολογίες στις μηχανές αναζήτησης, λένε οι υπουργοί.

Οποιεσδήποτε κριτικές καταναλωτών θα πρέπει να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί εάν είναι αυθεντικές προτού τοποθετηθούν στο διαδίκτυο και δε θα επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες διαδικτυακών καταστημάτων να αφαιρούν δυσμενείς κριτικές.

Είναι ευρωπαϊκή οδηγία

Οι εταιρείες μπορούν να επιβληθούν πρόστιμο 4% του κύκλου εργασιών τους εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν τους νέους κανόνες. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ως μέρος μιας ευρωπαϊκής οδηγίας στα τέλη Μαΐου 2022 και θα καλύψουν επίσης τις διαδικτυακές αγορές στο εξωτερικό.

Βαλλωνία και πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Wallonia θα καταστήσει υποχρεωτικό το Covid Safe Ticket (CST) για είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και νοσοκομεία από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η περιφερειακή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται από άτομα άνω των 16 ετών στα ακόλουθα μέρη:

  • Σε εσωτερικούς χώρους καφέ, εστιατόρια, μπαρ, καθώς και κλαμπ, αίθουσες χορού και γυμναστήρια.
  • Για εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερα από 50 άτομα, σε εξωτερικούς χώρους για εκδηλώσεις με περισσότερα από 200 άτομα.
  • Για επισκέψεις σε νοσοκομεία, κέντρα περίθαλψης, ψυχιατρικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις για άτομα με ψυχικές διαταραχές (από την ηλικία των 12 ετών)

Μόλις εφαρμοστεί το μέτρο, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα μεταξύ 50 και 500 ευρώ, ενώ στους διοργανωτές μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 2500 ευρώ.

Διεθνής έρευνα: Ένας στους τρεις επιστήμονες που μίλησε δημοσίως για την Covid-19, δέχτηκε μετά απειλές βίας ή θανάτου

Ένα σημαντικό ποσοστό επιστημόνων – πάνω από ένας στους τρεις – που μίλησαν συχνά ή σχολίασαν στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία Covid-19, τον κορονοϊό και τα εμβόλια, στη συνέχεια δέχτηκαν σοβαρές απειλές εναντίον τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή δειγματοληπτική έρευνα του επιστημονικού περιοδικού “Nature”.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο

Οι φοιτητές των Βρυξελλών διαμαρτύρονται για μια ασφαλέστερη νυχτερινή ζωή

Στις Βρυξέλλες, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ για μια ασφαλέστερη νυχτερινή ζωή. Ο λόγος είναι η είδηση ​​ότι ένας μπάρμαν σε μια φοιτητική περιοχή του δήμου Ιξέλ των Βρυξελλών έχει ναρκώσει και βιάσει πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

Οι διαδηλωτές είναι θυμωμένοι που οι καταγγελίες για τον μπάρμαν, ο οποίος εργαζόταν σε δύο καφετέριες, δεν ερευνούνταν σοβαρά εδώ και χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα, δύο νέες γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Μετά από αυτές τις αναρτήσεις, άλλα παιδιά με παρόμοια ιστορία εκδηλώθηκαν, με ιστορίες που σε κάποιες περιπτώσεις χρονολογούνται από πριν από έξι χρόνια. 

Τουλάχιστον 17 είναι αυτές οι περιπτώσεις…

Σχόλιο : Θυμίζει πολύ εκείνη την ιστορία που μας έλεγαν οι μανάδες από τότε που ήμασταν παιδιά για τον μπάρμπαν που βάζει κάτι στο ποτό μας…

Οδοιπορικό στις φθινοπωρινές Βρυξέλλες- Κάθε φωτογραφία, μια ιστορία!

Η πιο όμορφη θέα των Βρυξελλών

Την τιμάμε συχνά γιατί την αγαπάμε καταβάθος την “Βρυξέλλα” μας…

Για τις Βρυξέλλες έχουμε κάνει αρκετά αφιερώματα για την ίδια την πόλη που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, τις Χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλεςεκθέσειςφεστιβάλαξιοθέατα και άλλα πολλά περισσότερα – τα δρώμενα και τα ενδιαφέροντα σε αυτή την πόλη είναι πολλά.

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στις Βρυξέλλες και πάλι , αλλά αυτή τη φορά με τον φωτογραφικό μας φακό- θα σας ταξιδέψουμε στις φθινοπωρινές Βρυξέλλες.

Δείτε εδώ

Το Βέλγιο θα προσφέρει επιδοτήσεις για τις νέες γραμμές νυχτερινών τρένων

Η βελγική κυβέρνηση θέλει να δώσει ώθηση στις διεθνείς υπηρεσίες νυχτερινών τρένων και στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχει διατεθεί επιχορήγηση δύο εκατομμυρίων ευρώ για φορείς εκμετάλλευσης τρένων που είναι πρόθυμοι να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.

Χωρίς επιδοτήσεις, οι φορείς εκμετάλλευσης δεν είναι πρόθυμοι να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.   

Έτοιμοι για ταξιδάκια SuperGreeks μου;
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks