Φρέσκα κουλούρια 15/02/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τη Γερμανία…

snow-germany-koulouria

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από τη Γερμανία.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μη ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

φροντιστήριο-γερμανία-ξένες γλώσσες
Κέντρο ξένων γλωσσών

O παγετώνας ήταν παντού και σε όλη τη χώρα. Παγώσαν κανάλια και λίμνες. Παγώσαμε και εμείς. Το Glühwein είναι μια λύση για να ζεσταθούμε. Τα καλά ρούχα και βόλτα για περίπατο ή ποδήλατο, trekking ή Hiking, είναι πάντα μια καλή λύση.

Έρχονται οι πιο ζεστές ημέρες…

#SuperGreek tips: To εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας

Η ομάδα των SuperGreeks συνεχίζοντας τα TIPS από Γερμανία για να γίνει ευκολότερη η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, έγραψε ένα άρθρο αυτή τη φορά για το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες από εδώ!

Για περισσότερα TIPS από Γερμανία, δείτε εδώ!


Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αντισυνταγματική η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ακύρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας προχώρησε Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, κρίνοντας πως ο φόβος αύξησης των κρουσμάτων δεν είναι επαρκής για γενικευμένα μέτρα. Πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση, η οποία ορίζει πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας αίρεται από τις 11 Φεβρουαρίου, γεγονός που συνεπάγεται, πως η απαγόρευση εφαρμόστηκε μέχρι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και στη συνέχεια καταργήθηκε.

Σε αυτό κατέληξε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ακυρώνοντας την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, κάνοντας δεκτή την προσφυγή μίας γυναίκας από την πόλη Τύμπινγκεν.

Αναμένεται να εκδοθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων αναφέρονται σε αυτήν.

Πολιτικοί και κληρικοί εμβολιάστηκαν νωρίτερα από ηλικιωμένους

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, εμβολιάστηκαν περιφερειάρχες, κληρικοί, καθώς επίσης πυροσβέστες και αστυνομικοί. Να σημειωθεί, ότι όσοι εμβολιάστηκαν δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες εμβολιάζονται πρώτες σε τουλάχιστον 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο των SuperGreeks

*Tελικά δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά…

Αλυσίδα γυμναστηρίων λειτουργεί υπαίθριους χώρους άθλησης

Υπαίθρια γυμναστήρια ανοίγει γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων της Γερμανίας στους χώρους στάθμευσης των κτιρίων της, προκειμένου να προσφέρει στα μέλη της μια εναλλακτική κατά την περίοδο του lockdown, το οποίο εφαρμόζεται για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προ κρατήσουν θέση, καθώς ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να γυμνάζονται ταυτόχρονα είναι περιορισμένος, ενώ ο καθένας μπορεί να βρίσκεται στον χώρο το πολύ για 45′. Αποδυτήρια και τουαλέτες δεν λειτουργούν, λόγω των κανονισμών για την πανδημία.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου Müller υπόσχεται ένα σχέδιο για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Ο κυβερνήτης του Βερολίνου, Μάικλ Μίλερ , υποσχέθηκε ένα σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά της κανονικότητας, μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Με βάση τα τωρινά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών που έχουμε κατορθώσει τις τελευταίες επτά εβδομάδες, πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική, σταδιακή προσέγγιση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μακροπρόθεσμη”.

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να υποσχεθεί ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα είχε τεθεί σε εφαρμογή μέχρι την ομοσπονδιακή συνέλευση της στις 3 Μαρτίου, απάντησε: “Είμαι σίγουρος γι ‘αυτό.”

Το Μάρτιο αναμένεται η έγκριση «γρήγορων» τεστ κορωνοϊού κατ’ οίκον

Το Μάρτιο αναμένεται να επιτραπεί η διάθεση «γρήγορων» τεστ για τον κορωνοϊό, τα οποία θα διενεργούνται κατ’οίκον, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων.

Ο εκπρόσωπος, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, δήλωσε ότι με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία, οι πρώτες έκτακτες άδειες αναμένεται να δοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα. Ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα για περίπου 30 σχετικά προϊόντα που υπόσχονται διαδικασίες 15 λεπτών, τις οποίες θα μπορεί να διεκπεραιώσει ο καθένας στο σπίτι του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Η Ευρώπη χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού – τώρα”, γράφει η Handelsblatt σε άρθρο γνώμης

«Η Ευρώπη χρειάζεται διαβατήριο εμβολιασμού – τώρα», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσιεύεται στην οικονομική εφημερίδα Handeslblatt και αναφέρεται στην σχετική πρόταση που υπέβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο στο supergreeks.eu

Οι αυτόματοι πωλητές κερδίζουν έδαφος

Οι περισσότεροι αγοράζουν αναψυκτικά, σνακ και καφέ. Όμως, λόγω πανδημίας τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης προϊόντων αξιοποιούνται από όλο και περισσότερους κλάδους. «Η γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων μεγαλώνει», αναφέρει ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Αυτόματων Πωλήσεων της Γερμανίας. Στην παρούσα φάση, μεγάλη ζήτηση έχουν τα αυτόματα μηχανήματα ειδικά από επαγγελματίες που διαθέτουν τα προϊόντα τους άμεσα στους καταναλωτές, όπως είναι οι γαλακτοπαραγωγοί, κρεοπώλες και αρτοποιοί. Την ίδια στιγμή, προκαλεί ανησυχία στους κατασκευαστές και εμπόρους αυτόματων πωλητών. Το κυρίαρχο, πλέον, σε πολλές περιπτώσεις καθεστώς της τηλεργασίας, το οποίο φυσικά δεν ευνοεί τις πωλήσεις.

#actΟut: Ένα μανιφέστο για την σεξουαλική ταυτότητα

Γερμανοί ηθοποιοί κάνουν δημόσιο coming out, μιλούν για την σεξουαλική τους ταυτότητα, διεκδικώντας περισσότερο χώρο στον δημόσιο λόγο.

Το εξώφυλλο του περιοδικού της Süddeutsche Zeitung κινείται αυτή τη φορά στα χνάρια ενός παλιού εξώφυλλου που έμεινε στην ιστορία. Το 1971, το γερμανικό περιοδικό “Stern” κυκλοφόρησε με φωτογραφίες 374 διάσημων — και μη — γυναικών στο εξώφυλλο, οι οποίες δήλωναν δημόσια: «Κάναμε έκτρωση». Με τον τρόπο αυτό αντιτάχθηκαν στην αμφιλεγόμενη παράγραφο 218 του Ποινικού Κώδικα, η οποία έκρινε τις αμβλώσεις -σχεδόν δίχως καμία εξαίρεση- ως ποινικό αδίκημα. Η εκστρατεία προκάλεσε όχι μόνο τεράστια αίσθηση σε εθνικό επίπεδο ανοίγοντας επίσημα τη δημόσια συζήτηση για το θέμα, αλλά οδήγησε εν τέλει στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

#actout: «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί»

Κλείνουν τα σύνορα με Τσεχία και Τιρόλο

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία και το Τιρόλο της Αυστρίας επέβαλε η Γερμανία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση των νέων στελεχών του κορωνοϊού. Από την Κυριακή, η διέλευση επιτρέπεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι και πάλι πρέπει να παρουσιάσουν πρόσφατο αρνητικό τεστ. Ήδη, σημειώνονται καθυστερήσεις και προβλήματα στα συνοριακά περάσματα.

Χιλιάδες Τσέχοι που εργάζονται στη Γερμανία διαμαρτύρονται έντονα, διότι με τα νέα μέτρα δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αν επιχειρήσουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. «Αυτό που λέμε ως διασυνοριακοί εργαζόμενοι είναι πως δεν θα μείνουμε στη Γερμανία, όσο κι αν μας πιέσουν. Δεν είμαστε πολίτες της Γερμανίας, δουλεύουμε εκεί, πληρώνουμε φόρους εκεί και πάλι τα σύνορα κλείνουν. Που σημαίνει πως γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω», δήλωσε η Σουζάνα Βίντροβα, πρόεδρος της Ένωσης Διασυνοριακών Εργαζόμενων Τσεχίας.

Η Γερμανία απειλείται από τον παγετό

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD) προειδοποιεί για ολισθηρό έδαφος στα δυτικά της χώρας. Τη Δευτέρα το απόγευμα, η ζώνη κινδύνου αναμένεται να επεκταθεί στα νότια και ανατολικά. “Οι δυσκολίες στην κυκλοφορία είναι πιθανές στις αρχές της εβδομάδας”, δήλωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Η Δευτέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνθρωποι στη Γερμανία, πρέπει να αναμένουν πολλά σύννεφα και βροχή. Επίσης, την Τρίτη ο καιρός θα είναι πολύ νεφελώδης, ενώ στα ανατολικά και νοτιοανατολικά μπορεί να βρέξει. Στο νότο, σύμφωνα με το DWD, ο ουρανός ηρεμεί λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Αφιέρωμα στους Rammstein

Η ομάδα των SuperGreeks συνεχίζοντας τα αφιερώματα από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ελλάδα, μας ταξιδεύει αυτή τη φορά με τους Rammstein! Mια σκληρή μπαντάρα που λατρεύουμε από τη Γερμανία.

Για όσους γουστάρουν Rammstein μπορούν να διαβάσουν στο αφιέρωμα μας εδώ!

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks