15-3-22: “Φρέσκα κουλουράκια” με 5 γεύσεις- Τα φρέσκα νέα από Ελλάδα,Ολλανδία,Γερμανία,Βέλγιο, Γαλλία

Σήμερα τα “Φρέσκα Κουλουράκια” θα είναι με 5 γεύσεις. Mε γεύσεις από 5 διαφορετικές χώρες.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία ☕️

Πλέον, σχεδόν καθημερινά θα διαβάζεις τα πρωινά φρέσκα νέα και από τις 5 χώρες. Θα μειώσουμε τα άρθρα επικαιρότητας και θα αυξήσουμε τα άρθρα με Tips για την ευκολότερη μετανάστευση, τα άρθρα ιστορίας & γεωγραφίας, τις προτάσεις μας για εκθέσεις, events κ.α.

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία , Γερμανία, Γαλλία Βέλγιο και Γερμανία.

Ρωμιοσύνη

Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.

Καὶ τὴν ὥρα ποὺ τὸ φεγγάρι τὸν φιλάει στὸ λαιμὸ μὲ κάποια στεναχώρια,
τινάζοντας τὴ στάχτη τοῦ τσιγάρου του ἀπ᾿ τὰ κάγκελα τοῦ μπαλκονιοῦ, μπορεῖ νὰ κλάψει ἀπὸ τὴ σιγουριά του
μπορεῖ νὰ κλάψει ἀπὸ τὴ σιγουριὰ τῶν δέντρων καὶ τῶν ἄστρων καὶ τῶν ἀδελφῶν.

Γιάννης Ρίτσος

Δυστυχώς, αυτή την εποχή θα ξεκινάμε τα “Φρέσκα Κουλουράκια” με αρνητικές ειδήσεις. Με βόμβες, με δικτάτορες, με αίμα. Δυστυχώς, ειλικρινά.

Ουκρανία – Πόλεμος: Οι σημαντικότερες πρωινές ειδήσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέταρτο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. στην Ρωσία

εμβόλιο-ευρωπαική-ένωση-κομισιον

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για ένα τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter το γραφείο της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ.

Οι λεπτομέρειες των κυρώσεων δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο, η γαλλική προεδρία δήλωσε ότι το εμπορικό καθεστώς της Ρωσίας, “του πιο ευνοημένου έθνους”, θα ανακληθεί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο στόχαστρο θα βρεθούν άτομα που εμπλέκονται με τη ρωσική εισβολή, καθώς και αρκετοί τομείς της οικονομίας της χώρας.

“Οι κυρώσεις αυτές θα επιβληθούν το συντομότερο δυνατό”, σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα γνωστοποιείται η έγκριση μίας δήλωσης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τόσο για την ανάκληση της ιδιότητας του μέλους της Ρωσίας όσο και του αιτήματος της Λευκορωσίας στον ΠΟΕ.

Βρετανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο Κίεβο

Βρετανός δημοσιογράφος που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία για το Fox News τραυματίστηκε και διακομίστηκε χθες Δευτέρα σε νοσοκομείο κοντά στο Κίεβο, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να διευκρινίσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Oλλανδία

Μεγάλες προσφορές στα τρένα εκτός ωρών αιχμής

Τα ταξίδια με τρένο εκτός των ωρών αιχμής μπορεί να είναι έως και 60 τοις εκατό φθηνότερα. Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι ξεκινούν μια δοκιμή για να δουν εάν τέτοιες εκπτώσεις αλλάζουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων. 

Ο στόχος είναι να γεμίσουν τα άδεια τρένα και να αποτραπεί η μεγάλη κίνηση στις ώρες αιχμής.

Τα τεστ θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στο δρομολόγιο Χάγη Άιντχόφεν

Choo Choo Omg GIF - Find & Share on GIPHY

H OMT πιστεύει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Ομάδα Διαχείρισης Επιδημιών (OMT) πιστεύει ότι η χρήση μάσκας προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξακολουθεί να έχει «προστιθέμενη αξία», αλλά αφήνει στην κρίση του υπουργικού συμβουλίου εάν αυτό θα πρέπει να είναι η μάσκα υποχρεωτική στα ΜΜΜ ή όχι.

Η τελευταία συμβουλή των ειδικών αναφέρει ότι οι μάσκες έχουν νόημα «για να προστατεύουν τους ευάλωτους και να τους δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν υπεύθυνα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Για πολλούς ανθρώπους, οι μετακινήσεις με λεωφορείο, τραμ ή τρένο δεν είναι ελεύθερη επιλογή, αλλά αναγκαιότητα, τονίζει το OMT.

Το υπουργικό συμβούλιο θέλει να ανακοινώσει αύριο ότι τα τελευταία μέτρα για τον κορωνοϊό θα αρθούν από τις 23 Μαρτίου !

Σχόλιο: Και επίσημα το τέλος της πανδημίας;

Proud Of You Yes GIF - Find & Share on GIPHY

Γερμανία

 Καταναλωτικός πανικός οδηγεί σε ελλείψεις σε βασικά προϊόντα

Έλλειψη σε μαγειρικό λάδι, αλεύρι, μαγιά, αλλά και βασικών ειδών όπως το αλάτι και τα ζυμαρικά, παρατηρείται ήδη σε αρκετά γερμανικά σούπερ μάρκετ, καθώς πολλοί καταναλωτές, υπό τον φόβο κρίσης με μονιμότερα χαρακτηριστικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών ενέργειας, σπεύδουν να προμηθευτούν μεγαλύτερες ποσότητες. Κάποια σούπερ μάρκετ εφαρμόζουν ήδη περιορισμούς.

Το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο, ενώ η Ουκρανία βρισκόταν στην πέμπτη θέση. Ο πόλεμος έχει τώρα ακινητοποιήσει τις εξαγωγές, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στην αγορά.

Happy Randy Marsh GIF by South Park  - Find & Share on GIPHY

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 επιζών του Ολοκαυτώματος

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο Γερμανός, Λέον Σβάρτσμπάουμ, επιζών του Ολοκαυτώματος και ακτιβιστής που μαχόταν για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Σβάρτσμπάουμ είχε καταθέσει σε δίκες εναντίον ναζιστών, πρώην δεσμοφυλάκων στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Καταλυτικής σημασίας ήταν η κατάθεσή του το 2016 στη δίκη του πρώην δεσμοφύλακα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς, Ράινχολντ Χάνινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αλλά πέθανε λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της απόφασης χωρίς ποτέ να πάει στη φυλακή.

Στο τέλος του 2021 ο Σβάρτσμπάουμ εμφανίστηκε στη δίκη του πρώην δεσμοφύλακα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν, Γιόζεφ Σουτς, 101 ετών, και ζήτησε «να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Συχνά εξέφραζε την οργή του που πολύ λίγοι εγκληματίες ναζί λογοδότησαν ενώπιον της δικαιοσύνης, κυρίως στη Γερμανία.

«Δεν επιθυμούσε το μίσος, ήθελε δικαιοσύνη», επεσήμανε η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς.

Ο Σβάρτμπάουμ γεννήθηκε το 1921 στο Αμβούργο από εβραϊκή οικογένεια με καταγωγή από την Πολωνία.

Το αεροδρόμιο Βρανδεμβούργου του Βερολίνου θα ανοίξει τον τερματικό σταθμό T2 την επόμενη εβδομάδα

Από τις αρχές Απριλίου, ο νέος τερματικός σταθμός θα χρησιμοποιείται για τις αφίξεις από τη Ryanair.

Ο νέος τερματικός σταθμός 2 (T2) στο αεροδρόμιο του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου (BER) στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Μαρτίου.

Την ημέρα εκείνη, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair θα χρησιμοποιήσει το νέο τερματικό σταθμό για την πρώτη αναχώρηση.

Κύριος χρήστης του νέου τερματικού BER θα είναι η Ryanair, η οποία θα πραγματοποιήσει όλες τις αναχωρήσεις της από το νέο τερματικό τις επόμενες ημέρες. Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν και περισσότερες εταιρείες τις πτήσεις από το T2.

Σχεδιασμένος για να λειτουργεί ως κτήριο check-in για αναχωρήσεις και αφίξεις, ο νέος τερματικός σταθμός συνδέεται με τις πύλες αναχώρησης στο Terminal 1 Pier Nord μέσω δύο γεφυρών.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός προσφέρει απευθείας σύνδεση με το TI και το T2. 

Σχόλιο: Άντε να ξανά ξεκινάμε τα ταξίδια !

Ακυρώσεις πτήσεων στη Γερμανία λόγω απεργίας στα αεροδρόμια

Πάνω από 1.350 εργαζόμενοι, μέλη του προσωπικού ασφαλείας, απεργούν στα αεροδρόμια της Γερμανίας, κάτι που έφερε δεκάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι ασφαλείας στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Ανόβερο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Family Guy Fox GIF by HULU - Find & Share on GIPHY

Αφιέρωμα στη μεγαλύτερη λίμνη της Γερμανιάς (Κωνσταντία Constance)

Η Κοστανς (ή Κωνσταντία ή κοστάντζα αν προτιμάς) είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γερμανίας, αλλά τη μοιράζεται με Αυστρία, Γερμανία, Λίχτενσταϊν και Ελβετία και βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων.

Αυτή η λίμνη έχει νησάκια και είναι μια παραμυθένια τοποθεσιά όπου εκβάλλει ο ποταμός Ρήνος – χωρίζεται στη Βόρεια και Νότια λίμνη (Obersee & Ontersee).

Η λίμνη της Κωνσταντίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού ανά επιφάνεια στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη (και η δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο), μετά τη λίμνη της Γενεύης και (σε ​​έκταση) τη λίμνη Balaton .

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στους SuperGreeks

Γαλλία

Άρση μέτρων κατά της πανδημίας

Στην άρση των περισσότερων μέτρων κατά του κορονοϊού προχώρησε η Γαλλία τη Δευτέρα. Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στους περισσότερους δημόσιους χώρους, ενώ ήρθη η απαγόρευση εισόδου για μη εμβολιασμένους σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους.

Η απόφαση ελήφθη λιγότερο από ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και σε μια περίοδο που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται ξανά, οπότε ορισμένοι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν τα μέτρα χαλαρώνουν πολύ σύντομα.

Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές σε σχολεία, γραφεία και καταστήματα και παραμένουν υποχρεωτικές στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα, μουσεία, στάδια και τρένα υπεραστικών.

2ο σχετικό σχόλιο: Ήρθε το τέλος της πανδημίας;

Στη Γαλλία υπάρχουν 170 αεροδρόμια!

γαλλία-αεροδρόμια

170 αεροδρόμια υπάρχουν σε ολόκληρη τη Γαλλία – 1 αεροδρόμιο ανά 400 χιλιάδες Γάλλους. Πολλά περισσότερα αεροδρόμια από το 2ο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει 50 αεροδρόμια – 6 φορές περισσότερα αεροδρόμια από την Ιταλία και δώδεκα φορές περισσότερα από τη Γερμανία (19*) (Στη Γερμανία ζούνε περίπου 15 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι** )!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο σχετικό αφιέρωμα των SuperGreeks

Βέλγιο

Η Φλάνδρα φτιάχνει 18 χιλιάδες θέσεις για Ουκρανούς πρόσφυγες έως τις 31 Μαρτίου

πρόσφυγες-Γερμανία-Μόρια-Βέλγιο

Η φλαμανδική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει 6.000 χώρους υποδοχής για Ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.   Μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός αυτός θα έχει ανέλθει σε 18.000.

Οι τοπικές αρχές έχουν λάβει οδηγίες να δημιουργήσουν χώρους υποδοχής σε γηροκομεία, παραθεριστικά χωριά, άδεια κέντρα διακοπών, μοναστήρια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, ο ΦΠΑ στο ρεύμα και το φυσικό αέριο θα μειωθεί στο 6%. Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από το 21 στο 6%. Το μέτρο θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με αξιολόγηση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το αν θα υπάρξει παράταση θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των τιμών. Εάν οι τιμές αυτές αρχίσουν να πέφτουν μέχρι τότε, μέρος του οφέλους ΦΠΑ θα αναιρείται από υψηλότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης
  •  Tο ένα τρίτο των Φλαμανδών και οι μισοί Βαλλονοί εξακολουθούν να θερμαίνονται με μαζούτ  και αυτές οι τιμές έχουν επίσης εκραγεί. Για αυτούς τους χρήστες θα υπάρχει επίδομα με τη μορφή επιταγής 200 ευρώ. Τα 200 ευρώ κατανέμονται ανά κατοικία, δηλαδή ανά διεύθυνση, και προστίθενται στο προηγούμενο ασφάλιστρο θέρμανσης των 100 ευρώ. 
  • Μειώνονται κατά 0,175 ευρώ το λίτρο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τη βενζίνη. 
  • Το διευρυμένο  κοινωνικό επιτόκιο  θα παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα επανεκτιμηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
  • Η  τιμή των εισιτηρίων του τρένου  θα παγώσει για να μην υπάρξει προγραμματισμένη αύξηση τιμών τον Ιούνιο.
Car Wash Gas GIF - Find & Share on GIPHY

Ελλάδα

Χωρίς PLF από σήμερα οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου η κατάργηση του PLF για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα covid-19 notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της αεροπορικής οδηγίας όλοι οι επιβάτες που καταφθάνουν στην χώρα μας από οποιαδήποτε προορισμό του εξωτερικού δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν πριν την άφιξη στην Ελλάδα την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Year Plane GIF - Find & Share on GIPHY

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks