φρέσκα κουλούρια 16/12/20 – Tα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο …

βέλγιο-χριστούγεννα

Το Βέλγιο έχει ανοίξει την αγορά ξανά και οι Βέλγοι σπεύδουν να ψωνίσουν ότι δεν ψώνισαν το προηγούμενο διάστημα και φυσικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Βρείτε τα φρέσκα κουλούρια από 17/12/2020

Για τα ταξίδια από Ολλανδία, Γερμανία προς Βέλγιο

“Το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες είναι καλοί γείτονες και σήμερα, το να είμαστε καλοί γείτονες σημαίνει ότι δεν επισκέπτονται ο ένας τον άλλον”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε τηλεοπτική συνέντευξη αυτή την εβδομάδα. Διαβάστε τι ειπώθηκε μεταξύ άλλων από το πρωθυπουργό Ολλανδίας και Βελγίου στη χθεσινή τους επικοινωνία.

Αν παρατηρηθεί μεγάλη κίνηση από Γερμανία και Ολλανδία προς Βέλγιο είναι πιθανόν να γίνουν οδικοί έλεγχοι.

Για τα νέα μέτρα

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν νέα μέτρα χαλάρωσης ή πιο σκληρά ενόψει και των Χριστουγέννων. Η ομάδα του SuperGreeks θα καταγράψει LIVE τα νέα μέτρα από το υπουργικό συμβούλιο του Βελγίου. Το πιθανότερο πάντως είναι να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση μέτρων.

Έχεις δική σου επιχείρηση στο Βέλγιο; #ΒeSuperGreek

Τα Parties

Τα πρόστιμα για άτομα που παρευρίσκονται ή διοργανώνουν “πάρτι lockdown” θα αυξηθούν, επιβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Βελγίου. Η συμμετοχή μπορεί να σας κοστίσει μεταξύ 250 και 750 €. Το πρόστιμο για τους διοργανωτές μπορεί να κυμαίνεται από 750 ευρώ έως 4.000 ευρώ. Ηχητικός εξοπλισμός μπορεί να κατασχεθεί, όπως και τα οχήματα των παρόντων.

 Μικρότερες συναντήσεις με φίλους ή οικογένεια, οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες, θα συνεχίσουν να τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και τώρα.

Στις Αρδέννες προετοιμάζονται να δεχτούν αρκετό κόσμο για τα Χριστούγεννα. Oι βίλες που φιλοξενούν περισσότερα από 7 άτομα είναι ύποπτες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία κλήθηκε σε πάρτι γάμου στο Ντέλμπεκ το σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή 16 ατόμων. Σύμφωνα με αναφορές, ο πατέρας ενός από τους νεόνυμφους πλήρωσε τα πρόστιμα για λογαριασμό όλων των επισκεπτών – με συνολικό κόστος 4.000 ευρώ.

Για τις ταξιδιωτικές οδηγίες από Βέλγιο, Ελλάδα, Ολλανδία και Γερμανία βλέπεις εδώ. Άμεση ενημέρωση στην ελληνική γλώσσα!

Σκυλιά – ανιχνευτές κορονοιού

Η ομοσπονδιακή αστυνομία εκπαιδεύει έξι σκύλους sniffer για την ανίχνευση κοροναϊού, σε ένα έργο που επιβλέπεται από τα πανεπιστήμια του Βελγίου ULiège και UGent. Η διαδικασία διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες και τα σκυλιά, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών, θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τον Ιανουάριο να ανιχνεύουν και κορονοιό. Τα αεροδρόμια, άλλα πολυσύχναστα μέρη και γηροκομεία είναι τα μέρη που θα βρεθούν οι σκύλοι – ανιχνευτές κορονοιού.

Τα καταστήματα

Τα καταστήματα επέστρεψαν στο 75% περίπου του συνήθους κύκλου εργασιών τους πριν από τα Χριστούγεννα, με ορισμένα καταστήματα να αναφέρουν σχεδόν το 100%, σύμφωνα με μια ένωση εμπόρων.

Η δημοσκόπηση

Η πλειοψηφία των Βέλγων λένε ότι δε θα προσκαλέσουν κανέναν στο σπίτι τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Το 60% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνο με τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Οκτώ στους 10 συμμετέχοντες σε εθνικό επίπεδο (και έξι στους 10 στις Βρυξέλλες) πίστευαν ότι τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό έπρεπε να είχαν απαγορευτεί τα Χριστούγεννα. Το 70% των ερωτηθέντων ήταν πεπεισμένοι ότι ένα τρίτο κύμα της επιδημίας ξεκινά τον Ιανουάριο, λόγω των Χριστουγέννων.

Για τα εμβόλια

Τρία τέταρτα των ανθρώπων στο Βέλγιο σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από τέσσερις ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκόπευαν να εμβολιαστούν μόλις επιτραπεί, ενώ το 35% ήταν πρόθυμοι να περιμένουν λίγους μήνες περισσότερο. Το 10% ήταν διστακτικοί σχετικά με τη λήψη του εμβολίου και το 14% ήταν εντελώς αντίθετοι στην ιδέα.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση

Η Βαλλωνία και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν και οι δύο να παρατείνουν τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας τους έως τουλάχιστον τις 15 Ιανουαρίου. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει από τις 22:00 έως τις 6:00 – ενώ αλλού στο Βέλγιο είναι από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00. Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι κάτοικοι στη Βαλλωνία μπορούν να μείνουν έξω μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία στις Βρυξέλλες – αυτά που είναι ανοιχτά – έχουν απαλλαγεί από την καταβολή του δημοτικού φόρου 4 ευρώ ανά πελάτη ανά διανυκτέρευση έως τις 30 Ιουνίου.

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε Ολλανδία και Βέλγιο

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks