Φρέσκα κουλούρια 02/12/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο …

person sitting on pavement beside body of water

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Σε περιμένω παντού

Την αγάπη μας αύριο θα τη διαβάζουν
τα παιδιά στα σχολικά βιβλία,
πλάι στα ονόματα των άστρων
και τα καθήκοντα των συντρόφων.
Αν μου χάριζαν όλη την αιωνιότητα χωρίς εσένα
θα προτιμούσα μια μικρή στιγμή πλάι σου.
Θα θυμάμαι πάντα τα μάτια σου, φλογερά και μεγάλα
σα δυο νύχτες έρωτα μες στον εμφύλιο πόλεμο.
Α! ναι, ξέχασα να σου πω,
πως τα στάχυα είναι χρυσά κι απέραντα
Γιατί σ’ αγαπώ.

Τάσος Λειβαδίτης

Μέχρι 15 άτομα σε εξοχικές κατοικίες / βίλες

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τη σύγχυση σχετικά με το εάν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να διαμένουν σε εξοχικές βίλες. Δεν υπάρχει περιορισμό, παρά μόνο ότι θα μπορούν να βρίσκονται έως 15 άτομα σε ένα τέτοιο εξοχικό κατάλυμα και ότι δεν θα πρέπει να προσκαλούνται περισσότεροι.

Οι Αρδέννες έχουν για παράδειγμα τέτοιες μεγάλες κατοικίες που μαζεύονται μεγάλες παρέες.Έχει δηλαδή σε όλη τη χώρα.

Η ενημέρωση για τον κορονοιό – Σχεδόν 800 οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Σχεδόν 800 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του Βελγίου. Πιο συγκεκριμένα, στις 792 ανέρχονται οι κλίνες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με Covid στο Βέλγιο, αριθμός που δείχνει άνοδο 20% σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα, την περασμένη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Βέλγιο έφτασε τις 24.317 και συνολικά, εντός και εκτός ΜΕΘ, νοσηλεύονται 3.736 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Όσον αφορά τις εισαγωγές, ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 321,9 την ημέρα μεταξύ 25/11 και 1/12. Πρόκειται για αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μεταξύ 22/11 και 28/11, ανιχνεύονταν κατά μέσο όρο 17.917 νέες μολύνσεις από κορονοϊό κάθε μέρα. Πρόκειται για αύξηση 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, μεταξύ 22/11 και 28/11, κατά μέσο όρο 42,4 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους την ημέρα από τον ιό. Από την έναρξη της πανδημίας, 27.072 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID.

Έρευνα της Le Soir : Έξι στους δέκα υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Συγκεκριμένα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τάσσονται σχεδόν 6 στους 10 Βέλγους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε εχθές (1/12) η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir».

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες.

Ωστόσο, το 45%, που είναι γονείς παιδιών κάτω των 12 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιάσουν το παιδί τους, εάν εγκριθεί το εμβόλιο γι’ αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Επιπλέον, το 66% τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το υγειονομικό προσωπικό, με τους ολλανδόφωνους (70%) να είναι περισσότερο υπέρ της συγκεκριμένης υποχρέωσης από τους γαλλόφωνους (61%).


Η δημοσκόπηση καταγράφει και στοιχεία για τη χρήση του υγειονομικού πάσου Covid Safe Ticket: μόνο το 43% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των περιορισμών για άτομα που δεν το διαθέτουν και το 36% το θεωρεί χρήσιμο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, αν και το 49% εκτιμά ότι ενθάρρυνε τον εμβολιασμό.


70.000 Βέλγοι ανησυχούν για την ανάκληση των μηχανημάτων άπνοιας ύπνου της Philips

Τουλάχιστον 70.000 Βέλγοι πάσχοντες από μια πάθηση γνωστή ως υπνική άπνοια συμμετείχαν με Ολλανδούς ομολόγους τους σε μια νομική αγωγή κατά του κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Philips που θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία ζημιές δισεκατομμύρια.

Η υπνική άπνοια προέρχεται από την ελληνική γλώσσα : “έλλειψη αναπνοής”

Ενώ ο πάσχων κοιμάται, οι μύες χαλαρώνουν και κλείνουν τη δίοδο του αέρα. 

Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικά διαταραγμένος νυχτερινός ύπνος και η κούραση και η κακή υγεία που ακολουθούν.

Σήμερα, η υπνική άπνοια αντιμετωπίζεται συνήθως με τη βοήθεια ενός μηχανήματος το οποίο – για να απλοποιήσει τα πράγματα πολύ – χρησιμοποιεί θετική πίεση αέρα που παρέχεται μέσω μιας μάσκας προσώπου για να κρατά τον αεραγωγό ανοιχτό και να επιτρέπει στον χρήστη να αναπνέει ελεύθερα.

Η Philips που παρέχει αυτά τα μηχανήματα αναγκάστηκε να ανακαλέσει περίπου 3,5 εκατομμύρια μηχανήματα στην Ευρώπη και το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει πάει στα δικαστήρια.

Το πρόβλημα μου που είχαν αυτά τα μηχανήματα είναι εξειδικευμένο και δε θα θέλαμε να το πιάσουμε.

Αναβάλλεται κάθε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες στο Βέλγιο

Τα νοσοκομεία σε όλο το Βέλγιο αναγκάζονται να αναβάλουν κάθε μη επείγουσα περίθαλψη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, λόγω της αύξησης των νοσηλειών ασθενών με Covid.

Ο Αδόλφος Σάξ

Ο Adolphe Sax δούλευε στο εργαστήριο οργάνων του πατέρα του στις Βρυξέλλες όταν σχεδίασε ένα νέο μουσικό όργανο που ονόμασε σαξόφωνο. Το παρουσίασε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση στις Βρυξέλλες το 1841 και το κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Παρίσι το 1846.

Το Μουσείο Μουσικών Οργάνων στις Βρυξέλλες διαθέτει την παλαιότερη σωζόμενη έκδοση, ένα βαρύτονο σαξόφωνο που κατασκευάστηκε στο εργαστήριο του Sax στο Παρίσι το 1846. Και η πόλη Dinant δημιούργησε ένα μικρό μουσείο μέσα στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Sax.

Οι SuperGreeks στο παρελθόν είχαν φτιάξει ένα αφιέρωμα για τον Αδόλφο Σαξ και μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ!

*Σήμερα τον είχαν αφιέρωμα στο “The Brussels Times” και έτσι και θυμηθήκαμε και εμείς το αφιέρωμα που του είχαμε ετοιμάσει πιο παλιά.

Το Βέλγιο αλλάζει ξανά τη στρατηγική των τεστ κορονοιού: τι να κάνετε μετά από μια επαφή υψηλού κινδύνου

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, το Βέλγιο αλλάζει τη στρατηγική του για τεστ κορωνοϊού για εμβολιασμένα άτομα αφού είχαν επαφή υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι υπουργοί Υγείας της χώρας αποφάσισαν ότι μετά από επαφή υψηλού κινδύνου, οι άνθρωποι έπρεπε να υποβληθούν σε εξετάσεις μόνο την 1η ημέρα (και όχι πλέον την 7η ημέρα) – μια κίνηση που επικρίθηκε έντονα από τους γενικούς γιατρούς.

«Τις τελευταίες ημέρες, είχαμε συζητήσεις με πολιτικούς, ειδικούς και γενικούς ιατρούς σχετικά με τη στρατηγική των τεστ κορονοιού», δήλωσε την Τετάρτη ο Επίτροπος Corona Pedro Facon. «Με βάση αυτές τις συζητήσεις, διευκρινίζουμε τώρα τις λεπτομέρειες της αναθεωρημένης στρατηγικής μας».

Για εμβολιασμένα άτομα

Μετά από μια επαφή υψηλού κινδύνου, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν έναν κωδικό για να κάνουν το τεστ, ο οποίος ισχύει από την τρίτη έως την έκτη ημέρα μετά τον κωδικό. Θα πρέπει επίσης να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του τεστ τους.

Από την τέταρτη μέρα μετά την επαφή υψηλού κινδύνου, ωστόσο, επιτρέπεται να βγουν από την καραντίνα, αλλά μόνο εάν μπορούν να εμφανίζουν αρνητικό αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κάθε μέρα.

Μόλις λάβουν το (αρνητικό) αποτέλεσμα από PCR test, η καραντίνα τους λήγει. Στο μεταξύ, θα πρέπει να περιορίσουν τις επαφές τους και να κρατήσουν αποστάσεις.

Άμαξες και Βάρκες στην Μπριζ – Τέλος στο μονοπώλιο

Μέχρι σήμερα, μόνο μερικές οικογένειες κατείχαν τις επιχειρήσεις με άλογα και βάρκες στην λατρεμένη μας Μπριζ…

Τι ώρα που είναι πάντα μια βόλτα με βάρκα σε αυτό το παραμύθι; Απίστευτη εμπειρία κάθε φορά.

Από το 2027 θα μπορεί όποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση με άλογα και βάρκες στην Μπριζ χωρίς προβλήματα με την άδεια. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική επένδυση για πολλούς, δεδομένου ότι η πόλη έχει πάρα πάρα πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση γιατί λένε ότι επένδυσαν πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια με βάση εκείνα τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.


SupeRbLOg : H ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο Άμστερνταμ …

Πριν λίγες ημέρες τη συνάντησα τυχαία στο δρόμο πηγαίνοντας στον συνεργάτη μου στη Ρωμαϊκή αγορά για μίτινγκ για το #SuperGreeks…

Κατεβαίνοντας από την Αγίου Δημητρίου, στη Μακεδονικής αμύνης με Ολύμπου, την είδα από μακρυά. Με κοιτούσε και κουνούσε την ουρά της λες και από πάντα με περίμενε να κατέβω την κατηφόρα για να τη συναντήσω. Φτάνοντας κοντά πλέον σε αυτήν, την είπα “πόσο όμορφη είναι…” και αυτή κατευθείαν πήδηξε πάνω μου για να συμφωνήσει σε αυτό που της είπα. Κουνούσε ουρά σαν τρελή και ήθελε να παίξει. Λες και τη γνώριζα από πάντα και εγώ και παρότι με λέρωνε τα ρούχα, και παρότι είχα δουλειά σε λίγο, αυθόρμητα ξεκίνησα να παίζω μαζί της στη μέση ενός μικρού πεζοδρομίου…

Διαβάστε τη συνέχεια στο SuperGreeks
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks