Φρέσκα κουλούρια 02/02/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο …

βελγιο-κουλουρια

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία ,Βέλγιο και από Γερμανία.

Οι καλύτεροι της ράτσας μας


Οι καλύτεροι της ράτσας μας γίνονται φονιάδες
Ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας
                                             οι ποιητές
                                             οι παραμυθάδες
                                             οι τερατολόγοι γενικώς
Μερικές χιλιάδες έτη φωτός πιο πέρα
Πλατσουρίζουν αγέλαστοι κι ανόρεχτοι
Στα στάσιμα νερά της μετριότητας
Οι όμηροι του φόβου

Γιάννης Αγγελάκας

Νέος νόμος στο Βέλγιο: Αν δε θες, δεν απαντάς σε τηλέφωνο και mail όταν φύγεις από το γραφείο

Κάτι αλλάζει από σήμερα σε εργαζόμενους στο Βέλγιο.

Aπό σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Βέλγιο δεν είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε επαγγελματικά μέιλ, μηνύματα και τηλεφωνήματα μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας.

Το «δικαίωμα αποσύνδεσης» είναι μέρος «της καταπολέμησης του υπερβολικού επαγγελματικού στρες και της εξάντλησης», αναφέρουν οι Brussels Times.

Εάν δεν πρόκειται για «περίπτωση εξαιρετικών και απρόβλεπτων περιστάσεων που απαιτούν δράση που δεν μπορεί να περιμένει», δε θα είναι δυνατή η επικοινωνία με τα μέλη του προσωπικού εκτός ωραρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο της υπουργού Δημοσίων Υπηρεσιών Πέτρα Ντε Σάτερ. Η Ντε Σάτερ τόνισε ότι ο εργαζόμενος «δεν πρέπει να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση επειδή δεν απαντά στο τηλέφωνο ή δε διαβάζει μηνύματα που σχετίζονται με την εργασία εκτός των κανονικών ωρών εργασίας».

Finally GIF - Find & Share on GIPHY

Το Βέλγιο αντιμετωπίζει την ακρίβεια στην ενέργεια με μείωση του ΦΠΑ

Το Βέλγιο θα μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στο ηλεκτρικό ρεύμα στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού στην Ευρώπη σημείωσαν μεγάλη αύξηση φέτος, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας της Covid-19, με αποτέλεσμα αυξημένους λογαριασμούς για τους καταναλωτές και αυξήσεις των τιμών πολλών αγαθών.

Διαβάστε στο σχετικό μας άρθρο από πότε μειώνεται ο ΦΠΑ, πόσο και τι άλλο προκύπτει για το συγκεκριμένο θέμα

Όσοι κάτοικοι της Μπρίζ άφησαν μια ευχή στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πραγματοποιηθεί

Ο καθένας στο φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορούσε να αφήσει μια ευχή- στο σύνολο άφησαν 1.096 ευχές!

Υπήρχαν 653 ευχές σε άλλες γλώσσες, εκ των οποίων 117 στα αγγλικά και 331 στα γαλλικά. Εκτός από τις ξενόγλωσσες ευχές, υπήρχαν 443 ολλανδικές ευχές. «207 ευχές αφορούσαν την ευτυχία, την υγεία και την αγάπη. Κάποιοι ήθελαν ένα παιδί για την επόμενη χρονιά, άλλοι δεν ήθελαν πλέον τη φτώχεια στη Μπριζ», λέει ο δήμαρχος Mercedes Van Volcem.

Διαβάστε στο supergreeks.eu ποιοι κάτοικοι της Μπριζ θα πραγματοποιήσουν τις ευχές τους και τι ζήτησαν.

Διαβάστε τι είπε ο δήμαρχος και πως προσεγγίζει το όλο θέμα.

PS: Τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο είναι μαγικά – υπέροχα

Η εμπειρία εξίσου σημαντική με τα πτυχία για όσους αναζητούν εργασία στις Βρυξέλλες

Στην περιφέρεια των Βρυξελλών στο μέλλον η εμπειρία θα είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική με ένα δίπλωμα όταν αναζητάτε δουλειά στη βελγική πρωτεύουσα.

Η περιφέρεια των Βρυξελλών αποφάσισε ότι όταν αξιολογεί τα πτυχία των ατόμων που αναζητούν εργασία θα έχουν μικρότερο αντίκτυπο.   Στο μέλλον, η έμφαση θα δοθεί κυρίως στην εμπειρία και τα κίνητρα.

H περιοχή των Βρυξελλών εγκαινιάζει μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για άτομα που αναζητούν εργασία: το MyTalent που αναμένεται να συμβάλει στην κάλυψη τουλάχιστον 535 κενών θέσεων φέτος.

H επιλογή των εργαζομένων δε θα γίνεται με βάση τα πτυχία, αλλά την εργασιακή εμπειρία.

Για πολλές θέσεις, είναι δυνατή η υποβολή αίτησης χωρίς το δίπλωμα που συνήθως απαιτείται.

Το Βέλγιο είναι σε περίοδο αλλαγών σε ότι αφορά το εργασιακό…

 - Find & Share on GIPHY

Παρά τον κορωνοϊό, 4,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Μπριζ το 2021

Το 2021, καταμετρήθηκαν 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο της Μπριζ, οι οποίοι έμειναν εκεί για λίγες ώρες, μια μέρα ή αρκετές ημέρες. Αυτό είναι 31 τοις εκατό περισσότερο από το 2020, αλλά 42 τοις εκατό λιγότερο από το 2019 !

Όλα δείχνουν ότι ξανά ανακάμπτει ο τουρισμός στη μαγική Μπριζ- είναι δεδομένο ότι με το πέρας της πανδημίας, η Μπριζ θα επανέλθει 100 τοις 100 στα νούμερα του 2019 και πιθανόν να αναρριχηθεί και πιο ψηλά. Η πόλη είναι πανέμορφη. Μάλιστα οι SuperGreeks ακριβώς λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία ετοιμάζαμε εκδρομή από την Ολλανδία για Μπριζ, αλλά ακυρώθηκε γιατί ήδη όταν ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομής, είχε ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα.

Σίγουρα θα ξανά οργανώσουμε εκδρομή για Μπριζ.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό και αναλυτικό μας άρθρο για τον τουρισμό στην Μπριζ για το 2021

Αγόρι, 13, απειλεί με μαχαίρι ένα κορίτσι 16 ετών στο σιδηροδρομικό σταθμό

Με αφορμή αυτό το “κουλουράκι” να πούμε συλλυπητήριά στον αδικοχαμένο φίλαθλο του Άρη που το μόνο που έκανε ήταν να κάνει παρέα με τα φιλαράκια του, αλλά κάποιοι άλλοι δολοφόνοι είχαν άλλη άποψη για τη μοίρα του παιδιού.

Ένα 13χρονο αγόρι εμφανίζεται ενώπιον δικαστή για νέους αφού απείλησε με μαχαίρι μια 16χρονη στον σταθμό Izegem στη Δυτική Φλάνδρα την περασμένη Κυριακή.

Το αγόρι πλησίασε το κορίτσι σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης στον σταθμό όπου επρόκειτο να αγοράσει ένα αναψυκτικό.  Το αγόρι της ζήτησε να αγοράσει κάτι και για αυτόν και όταν εκείνη αρνήθηκε, το αγόρι έδειξε ένα μαχαίρι και την απείλησε. Στη συνέχεια, η αστυνομία συνέλαβε το αγόρι στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. 

Η STIB-MIVB προσφέρει απεριόριστες μετακινήσεις για άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών με μόλις 12 ευρώ/έτος

Η τιμή των 12 ευρώ ετησίως για ένα εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλους τους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών που διαμένουν στις Βρυξέλλες, ανεξάρτητα από το αν είναι ακόμη στο σχολείο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή ήδη εργάζονται

Καλό ε ;

Jimmy Fallon Singing GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon - Find & Share on GIPHY

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks