Ολλανδία: Που κυμαίνονται οι μισθοί για το 2021

λεφτά-κουμπαράς

Οι μισθοί στην Ολλανδία μπορούν να προκαλέσουν “πονοκέφαλο” στους ομογενείς σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού τους ή τον φόρο που αφαιρείται από τον μισθό. Γι’ αυτό, δημιουργήθηκε ο παρών οδηγός, ο οποίος σας παρέχει ορισμένες πληροφορίες για τους μισθούς στην Ολλανδία!

Ακαθάριστος μισθός και καθαρό εισόδημα στις Κάτω Χώρες

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όσον αφορά το εισόδημά σας είναι ο ακαθάριστος μισθός και ο καθαρός μισθός. Αυτές οι δύο αξίες είναι διαφορετικές και όταν μιλάμε για το μισθό σας, οι εργοδότες αναφέρονται συχνά στο ακαθάριστο ποσό.

Ο ακαθάριστος μισθός (bruto salaris) είναι το συνολικό ποσό του μισθού σας, προτού αφαιρεθούν οι φόροι και άλλα έξοδα. Στην Ολλανδία, το επίδομα διακοπών είναι η ακαθάριστη πληρωμή του 8% του συνολικού ακαθάριστου μισθού σας. Επομένως, θα πρέπει να συζητήσετε με τον εργοδότη σας, εάν το επίδομα διακοπών περιλαμβάνεται ή εξαιρείται από το μισθό σας στο δελτίο πληρωμής.

Ο καθαρός μισθός (netto salaris) είναι ο μισθός σας, μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος, των πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης και των  εισφορών για τη σύνταξή σας. Ο μισθός περιλαμβάνει επίσης μπόνους, επίδομα διακοπών 8% και άλλες παροχές, όπως 30% φόρος για τους υψηλά καταρτιζόμενους μετανάστες.

Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε άλλες ρήτρες στη σύμβαση σας, για να δείτε τι θα αφαιρεθεί από το μηνιαίο μισθό σας, ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν ελέγξετε το ποσό των χρημάτων που κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό σας από τον εργοδότη σας!

Παρόμοια άρθρα

Συμβουλές για εργασία στην Ολλανδία

Επίδομα ανεργίας στην Ολλανδία

Πως ανοίγω τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία

Ελάχιστοι μισθοί στην Ολλανδία το 2021

Ο νόμιμος κατώτατος μισθός στην Ολλανδία αναθεωρείται κάθε 1η Ιανουαρίου και 1ης Ιουλίου από τον Ολλανδικό Εργατικό Νόμο. Ο μισθός βασίζεται σε μια πλήρη εβδομάδα εργασίας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 36 ώρες έως 40 ώρες την εβδομάδα. 

κατώτατος μισθός Κάτω Χώρες 2021

Ελάχιστοι μισθοί ανά μήνα, εβδομάδα και ημέρα (μικτά ποσά από την 1η Ιανουαρίου 2021)


Ελάχιστος μισθός ωριαία Ολλανδία 2021

Ελάχιστοι μισθοί ανά ώρα, για μια εβδομάδα εργασίας πλήρους απασχόλησης 36, 38 και 40 ωρών (ακαθάριστα ποσά από την 1η Ιανουαρίου 2021)

Πριν από την υπογραφή σύμβασης εργασίας, θα πρέπει να ελέγξετε το δελτίο πληρωμής σας για πληροφορίες σχετικά με το βασικό σας μισθό και το επίδομα διακοπών σας, για να προσδιορίσετε εάν συνάδει με τους ελάχιστους μισθούς στην Ολλανδία.

Εάν πληρώνεστε λιγότερο, συζητήστε πρώτα το θέμα με τον εργοδότη σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εργοδότης δικαιούται άδεια για να πληρώσει λιγότερο από τον ελάχιστο μισθό της Ολλανδίας από τον Οργανισμό Ασφαλίσεων Εργαζομένων (UWV) Εάν η συμφωνία δεν τηρείται, θα πρέπει να το αναφέρετε στην Επιθεώρηση SZW (του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης) ή σε αρμόδιο δικαστή. Υπό τις συνθήκες αυτές, συνιστάται να συμβουλευτείτε ένα σωματείο, έναν νομικό σύμβουλο, ένα κέντρο νομικής βοήθειας ή έναν κοινωνικό σύμβουλο, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο εργοδότης σας επιτρέπεται να σας καταβάλει τους μισθούς που σας οφείλονται εντός 4 εβδομάδων. Διαφορετικά, η χρηματική ποινή για καθυστέρηση πληρωμής μπορεί να είναι έως και 500 ευρώ ανά ημέρα ανά εργαζόμενο ή να αυξηθεί έως και 40.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ελάχιστοι μισθοί για τους ομογενείς στην Ολλανδία το 2021

Για να εργαστεί ένας μετανάστης στην Ολλανδία, ο εργοδότης τους πρέπει να του καταβάλει τουλάχιστον τον πλήρη ολλανδικό ελάχιστο μισθό για να εκδώσει την ολλανδική άδεια εργασίας. Αυτή η πολιτική ισχύει ακόμη και αν ο εργαζόμενος είναι κάτω των 21 ετών και εργάζεται με μερική απασχόληση.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις εισοδήματος για εργαζόμενους με βίζα μεταναστών υψηλής κατάρτισης, εφαρμόζεται ένα ορισμένο κριτήριο μισθού για τον ελάχιστο μισθό τους.

Εξειδικευμένοι μετανάστες: 2.497 € ακαθάριστα ανά μήνα

Μετανάστες με υψηλές δεξιότητες κάτω των 30 ετών: 3.484 € ακαθάριστα το μήνα

Μετανάστες με υψηλές δεξιότητες 30 ετών και άνω: 4.752 € ακαθάριστα το μήνα

Κάτοχος ευρωπαϊκής μπλε κάρτας: 5.567 € ακαθάριστα το μήνα

* Σημείωση: Πρόκειται για τα ακαθάριστα κριτήρια μισθού, εξαιρουμένου του επιδόματος διακοπών.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks