[BREAKING- Ολλανδία] Νέα έκτακτη συνέντευξη τύπου και αυστηρό LOCKDOWN για τα Χριστούγεννα

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα δώσει συνέντευξη Τύπου απόψε στις 7 το απόγευμα για να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό -πηγαίνουμε σε αυστηρό LOCKDOWN για τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Πρέπει να είναι η 1η συνέντευξη τύπου που δίνει η κυβέρνηση Σάββατο και τόσο εκτάκτως.

Ψάχνεις Έλληνες επαγγελματίες σε Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο. Εμπιστεύσου τους ειδικούς από το συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks

Εκτός από τον πρωθυπουργό Rutte και τον υπουργό Υγείας De Jonge, στη συνέντευξη Τύπου θα είναι και ο Jaap van Dissel, επικεφαλής του τμήματος ελέγχου μολυσματικών ασθενειών από τον RIVM. Σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση για να λάβουν αποφάσεις.

Η Ομάδα Διαχείρισης Επιδημιών έχει συμβουλεύσει το υπουργικό συμβούλιο να θεσπίσει αυστηρό lockdown για να επιβραδύνει την μετάδοσης της παραλλαγής Omikron. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σχεδόν τα πάντα πρέπει να κλείσουν: μόνο τα βασικά καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, επιβεβαιώνουν πηγές από τη Χάγη.

Αυτό θα σήμαινε ότι εκτός από τα μη βασικά καταστήματα, η βιομηχανία εστίασης, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα πρέπει επίσης να κλείσουν ξανά. Επίσης, σε ό,τι αφορά τους ειδικούς, θα πρέπει να κλείσουν όλα τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Κάνε εγγραφή στο Newsletter των SuperGreeks

Ανησυχία για τη μετάλλαξη omikron

Χθες έγινε σαφές ότι το υπουργικό συμβούλιο και το OMT ανησυχούν πολύ για την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής omikron.

Τα στοιχεία από το Άμστερνταμ δείχνουν ότι η παραλλαγή omikron στον συνολικό αριθμό των μολύνσεων διπλασιάζεται κάθε δύο έως τρεις ημέρες. Η παραλλαγή αναμένεται να είναι κυρίαρχη στην πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το OMT, υπάρχει ένας αγώνας αγώνα ενάντια στο χρόνο, στον οποίο είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ακόμα περισσότεροι οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί.

Το μέλος του OMT Marion Koopmans δήλωσε χθες ότι είναι σημαντικό να ληφθούν και να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναμενόμενος αντίκτυπος της πιο μεταδοτικής παραλλαγής omikron μπορεί να περιοριστεί, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ποιο βαθμό η παραλλαγή είναι ή δεν είναι πιο παθογόνος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks