[Βέλγιο] Η συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου συνεδριάζει σήμερα ξανά για τον κορονοιό – τι προκύπτει έως τώρα ότι θα ανακοινωθεί

πρωθυπουργός-βέλγιο-κορονοιός

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου θα συνεδριάσει ξανά σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι SuperGreeks θα καλύψουν με LIVEBLOG τη συνέντευξη τύπου και όλη την ημέρα θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε σχετικό.

pie-academy-βρυξέλλες
Nα καλωσορίσουμε στους SuperGreeks το νέο μας στέκι από τις Βρυξέλλες όπου θα παίρνουμε το καφεδάκι μας και θα γευόμαστε τις πεντανόστιμες πίττες, το Pie Academy Brussels!

Δεν αναμένονται μεγάλες χαλαρώσεις από την Επιτροπή.

Θα συζητηθούν μέτρα που θα εφαρμοστούν στους τομείς του πολιτισμού, της εστίασης και φιλοξενίας, του αθλητισμού, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση. Ο Φλαμανδός υπουργός-Πρόεδρος Jan Jambon έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι οπαδός της ιδέας, αλλά κατανοεί την αναγκαιότητα .

Ανάλογα με την περίπτωση διαφορετικά πράματα θα ισχύουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί ότι το βαρόμετρο θα χρησιμοποιεί τρία χρώματα (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο) για να υποδείξει αλλαγές στη στρατηγική του Βελγίου για τον κορονοϊό, αλλά τα ακριβή κατώτατα όρια, προϋποθέσεις και μέτρα ανά φάση αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο μακράς συζήτησης σήμερα.

 Ακόμη κι αν οι υπουργοί αποφασίσουν σήμερα πάντως ότι η χώρα βρίσκεται στην κόκκινη φάση του βαρόμετρου, προκύπτει ότι θα υπάρξουν μικρές αλλαγές σε κάθε κλάδο.

Η φλαμανδική βιομηχανία της εστίας, για παράδειγμα, καλεί την επιτροπή να μεταφέρει την τρέχουσα ώρα κλεισίματων των bar από τις 23:00 στις 1:00. 

Ο ιολόγος Steven Van Gucht δήλωσε ότι είναι ακόμα « λίγο νωρίς » για μεγάλες χαλαρώσεις, καθώς τα στοιχεία των τάσεων του κορονοιού εξακολουθούν να αυξάνονται γρήγορα, αλλά με την χαλάρωση που υπάρχει στην πίεση των ΜΕΘ είπε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Επιπλέον, η Συμβουλευτική Επιτροπή θα εξετάσει επίσης την ενημέρωση του Covid Safe Ticket (CST) τώρα που η εκστρατεία για αναμνηστικές δόσεις εισέρχεται στην τελική της φάση, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke . Φαίνεται ότι οι υπουργοί αποφάσισαν ότι μια αναμνηστική δόση θα καταστεί σύντομα απαραίτητη για ένα έγκυρο CST, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα τεθεί σε ισχύ αυτή η προϋπόθεση.

Σήμερα θα γνωρίζουμε αυτή την πληροφορία, αλλά και ότι τελικά θα ισχύει για τη συνέχεια. Θα σας κρατάμε ενήμερους από το supergreeks.eu.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks