[Ολλανδία] Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

breaking-netherlands

Από κράτος μέλος της ΕΕ ή Σένγκεν, μπορώ να εισέλθω στη χώρα αυτή χωρίς έκτακτους περιορισμούς;

ΟΧΙ

Η Ολλανδία υιοθετεί τη δική της εθνική ταξινόμηση των περιοχών κινδύνου, ως εκ τούτου οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την Ολλανδία δεν βασίζονται στον κοινό χάρτη «της ΕΕ».

Για ορισμένες περιοχές της Καραϊβικής ισχύουν ορισμένοι ειδικοί περιορισμοί, βλέπε www.nederlandwereldwijd.nl (στα ολλανδικά).

Ακούστε το νέο podcast των SuperGreeks 🙂

Απαιτείται τεστ κορονοιού;

Εάν ταξιδεύετε στην Ολλανδία με αεροσκάφος, πλοίο, τρένο ή πούλμαν από περιοχή υψηλού κινδύνου, τότε είναι απαραίτητη μία αρνητική δοκιμή COVID-19 πριν από την αναχώρηση.

Αποδεκτά τεστ: μοριακό τεστ NAAT (PCR, RT PCR, LAMP, TMA ή mPOCT).

Το τεστ πρέπει να διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την επιβίβαση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρουσιάσετε τόσο αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) με βάση δείγμα που έχει συλλεχθεί το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξη στην Ολλανδία, καθώς και αρνητικό αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής με βάση δείγμα που έχει συλλεχθεί το πολύ 24 ώρες πριν από την επιβίβαση.

Ορισμένες εξαιρέσεις ισχύουν, μεταξύ άλλων και για τους διπλωμάτες. Η ταχεία δοκιμή πρέπει να πληροί ορισμένες απαιτήσεις

Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω απαλλάσσονται από το υποχρεωτικό τεστ.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 δεν είναι υποχρεωτικό εάν ταξιδεύετε στις Κάτω Χώρες με αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει και για τους ταξιδιώτες με περιφερειακό, διασυνοριακό λεωφορείο το οποίο παραμένει εντός 30 χιλιομέτρων από τα ολλανδικά σύνορα και από τις δύο πλευρές, καθώς και για όσους ταξιδεύουν με περιφερειακά διασυνοριακά τρένα.

Απαιτείται καραντίνα;

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να ολοκληρώσουν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών.
Η περίοδος απομόνωσης μπορεί να συντομευθεί με τη διενέργεια δοκιμής PCR τουλάχιστον 5 ημέρες μετά την άφιξη. Εάν το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής είναι αρνητικό, η περίοδος της καραντίνας μπορεί να λήξει.

Μπορείτε να παραμείνετε σε αυτο-καραντίνα στο σπίτι ή σε προσωρινή ή εξοχική διαμονή.

Ορισμένοι ταξιδιώτες δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών, καθώς και εκείνοι που ταξιδεύουν από χώρες χαμηλού κινδύνου.

Υποχρεωτική Τεκμηρίωση Ταξιδιού

Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς πρέπει να συμπληρώσετε μια δήλωση υγείας και να τη μεταφέρετε μαζί σας. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε αυτή τη δήλωση υγείας ψηφιακά κατά το check-in.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks