22-3-22: “Φρέσκα κουλουράκια” με 5 γεύσεις- Τα φρέσκα νέα από Ελλάδα,Ολλανδία,Γερμανία,Βέλγιο, Γαλλία

pink architectural building

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία ☕️

Πλέον, σχεδόν καθημερινά θα διαβάζεις τα πρωινά φρέσκα νέα και από τις 5 χώρες. Θα μειώσουμε τα άρθρα επικαιρότητας και θα αυξήσουμε τα άρθρα με Tips για την ευκολότερη μετανάστευση, τα άρθρα ιστορίας & γεωγραφίας, τις προτάσεις μας για εκθέσεις, events κ.α.

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία , Γερμανία, Γαλλία Βέλγιο και Γερμανία.

Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας

Τί νὰ τὰ κάνω τὰ τραγούδια σας
ποτὲ δὲ λένε τὴν ἀλήθεια
ὁ κόσμος ὑποφέρει καὶ πονᾷ
κι ἐσεῖς τὰ ἴδια παραμύθια

Τί νὰ τὰ κάνω τὰ τραγούδια σας
εἶναι πολὺ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν σὲ σοκολατόπαιδα
μὰ δὲ ταιριάζουνε γιὰ μένα.

Ντίνος Χριστιανόπουλος

Ακούστε ένα PODCAST για την ολλανδική γλώσσα by #SuperGreeks & Learn2speak Dutch

EΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη

Εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018, όταν ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή, καλείται να δώσει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου. Το αδίκημα που του έχει αποδοθεί.

#Justice4ZakZackie

OYKΡΑΝΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ

96χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος σκοτώθηκε στο Χάρκοβο

Βγήκε ζωντανός από το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ. Και το Ντόρα-Μίτελμπαου. Και το Μπέργκεν-Μπέλσεν.

Όμως την Παρασκευή ο Μπαρίς Ρομαντσένκο, 96 ετών, επιζών του Ολοκαυτώματος, δεν βγήκε ζωντανός όταν η πολυκατοικία όπου έμενε, στο Χάρκοβο, χτυπήθηκε από το ρωσικό πυροβολικό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ

Η Ολλανδία αποφυλάκισε δυο Ουκρανούς για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Η κράτηση στην Ολλανδία δύο Ουκρανών, που θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, ανεστάλη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της έκκλησης της κυβέρνησης προς τους πολίτες να υπερασπιστούν τη χώρα.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 27 ετών, με καταγωγή από το Λουτσκ (βορειοδυτική Ουκρανία), βαρύνονται με υποψίες ότι βοήθησαν 11 Αλβανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν με πλοίο στην Αγγλία, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κράτησή τους ανεστάλη λόγω της «εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, της έκκλησης που απηύθυνε η ουκρανική κυβέρνηση στους κατοίκους της για να υπερασπιστούν τη χώρα τους», της επιθυμίας των κατηγορουμένων να ανταποκριθούν σε αυτήν την έκκληση και του συμφέροντός τους να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους, εξήγησε το δικαστήριο.

Αυτές οι συνθήκες είναι «έκτακτες» και «σοβαρές», σύμφωνα με το δικαστήριο του Ζίλαντ και του δυτικού Μπράμπαντ, που εκτιμά πως το συμφέρον να αποφυλακιστούν οι δύο ύποπτοι «επικρατεί του κοινωνικού συμφέροντος να παραμείνουν προφυλακισμένοι».

Forgive The Doctor GIF by Doctor Who - Find & Share on GIPHY

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 20% τον Φεβρουάριο

Αγορά και ενοικίαση σπιτιού στην Ολλανδιά στα πιο ακριβά τους …

Κατά 21% αυξήθηκαν οι τιμές στα σπίτια της Ολλανδιάς τον μήνα Φλεβάρη!

Οι τιμές των κατοικιών στην Ολλανδία αυξάνονται εδώ και χρόνια. Σε σύγκριση με το χαμηλό σημείο στην αγορά κατοικίας τον Ιούνιο του 2013, μετά την οικονομική κρίση του 2008, οι τιμές των κατοικιών ήταν 91,7% υψηλότερες τον Φεβρουάριο. 

Οι υψηλές τιμές, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατοικιών στην Ολλανδία, σημαίνουν ότι πωλούνται λιγότερα σπίτια. 

Σχόλιο: Η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα με τεράστια δυναμική. Το πρόβλημα είναι μεγάλο με τα σπίτια.

Star Wars No GIF - Find & Share on GIPHY

Ένα αμφιλεγόμενο άγαλμα αφαιρέθηκε μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Άμστερνταμ

Το επίμαχο άγαλμα με το σηκωμένο δεξί χέρι αφαιρέθηκε από την είσοδο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Άμστερνταμ και του δόθηκε θέση εντός του σταδίου. Η ιστορική έρευνα έδειξε ότι ο χαιρετισμός, ο οποίος μοιάζει με τον ναζιστικό χαιρετισμό, μπορεί να αναχθεί σε μια φασιστική παράδοση, αναφέρει η εφημερίδα Het Parool.

Η διοίκηση του σταδίου αμφισβητούσε πάντα ότι το άγαλμα έκανε ναζιστικό χαιρετισμό – ο Ολλανδός γλύπτης Gra Rueb το έφτιαξε το 1928, πολύ πριν έρθουν οι Ναζί στην εξουσία στη Γερμανία. Ο χαιρετισμός πίστευαν πάντα ότι ήταν ένας ρωμαϊκός χαιρετισμός που εισήχθη ως ο Ολυμπιακός χαιρετισμός στους Αγώνες του 1924 στο Παρίσι από τον βαρόνο ντε Κουμπερτέν.

Αλλά νέα έρευνα που ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι οι Ρωμαίοι χαιρετούσαν ποτέ ο ένας τον άλλον με αυτόν τον τρόπο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο χαιρετισμός προήλθε από την Ιταλία στις αρχές του 20ου αιώνα, βασισμένος στον πίνακα The Oath of the Horatii του Γάλλου καλλιτέχνη Jacques-Louis David.  Ο ζωγράφος επινόησε μια ομάδα Ρωμαίων στρατιωτών που ορκίστηκαν πίστη με το δεξί τους χέρι τεντωμένο. Όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι ήρθε στην εξουσία στην Ιταλία το 1922, οι φασίστες υιοθέτησαν τον χαιρετισμό και αργότερα τον αφομείωσαν και οι Ναζί. 

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ολυμπιακός χαιρετισμός απαγορεύτηκε. 

Το άγαλμα του γλύπτη δεν έγινε με κακές προθέσεις, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία δεν ταιριάζει και στα ιδανικά μιας πόλης, όπως του Άμστερνταμ.

Tα ενεργά ηφαίστεια στην Ολλανδία

αρούμπα-ηφαίστειο-ολλανδία

Ενεργά ηφαίστεια; Στην Ολλανδία;

Αλήθεια ;

2 ενεργά ηφαίστεια έχει η Ολλανδία, αλλά όχι φυσικά στην επίπεδη χώρα που ζούμε και στη Βόρεια θάλασσα, αλλά στην Καραϊβική! Υπάρχουν όμως και 2 ανενεργά ηφαίστεια στην Βόρεια θάλασσα.

Διάβασε περισσότερα στο άρθρο / αφιέρωμα των SuperGreeks

ΒΕΛΓΙΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Εθελοντές μαζεύουν 4.500 κιλά σκουπίδια από ολλανδικές και βελγικές παραλίες

Περισσότεροι από 2.500 εθελοντές συγκέντρωσαν 4.500 κιλά απορριμμάτων κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Θάλασσας στο Βέλγιο και την Ολλανδία την Κυριακή.

Οι εθελοντές έκαναν πορεία πάνω-κάτω στις ολλανδικές και βελγικές ακτές και στη γύρω περιοχή, καλύπτοντας συνολική απόσταση 1.147 χιλιομέτρων. Γέμισαν 481 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες σκουπίδια, με όγκο πάνω από 15.000 λίτρα.

Σχόλιο: Μπράβο! Μπορούμε όλοι μας να βοηθάμε σε τέτοιες δράσεις. Θα προσφέρουμε πολλά, κάνοντας λίγα.

Thanks Thank You GIF by INTO ACTION - Find & Share on GIPHY

ΟPEN Day για μαθήματα ολλανδικών

μαθήματα-ολλανδικών-openday

OPEN DAY για μαθήματα Ξένων Γλωσσών στην Ουτρέχτη *(+Online) από το φροντιστήριο Taalcentrum Kookoovaja!

Το φροντιστήριο Kookoovaja, κάθε σεζόν, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα διοργανώνει Open Days για τους μαθητές ώστε να δείτε τον χώρο, να κάνετε τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα μαθήματα και τα εργαστήριά, να γνωρίσετε τον δάσκαλο και να συζητήσετε τους στόχους σας.

Ακόμα, θα κάνετε ένα μίνι-μάθημα!

Πότε ; – 3/4/22 στο χώρο του φροντιστηριόυ στο Podium Oost (Oudwijkerdwarsstraat 148 – 3581LJ, Ουτρέχτη)

Ώρα; – 14:00 – 16:00*

Επειδή σίγουρα όμως έχεις ερωτήσεις για την “Open Day” το φροντιστήριο έχει μεριμνήσει με ένα απόλυτα αναλυτικό FAQ να απαντήσει σε ότι μπορεί να έχεις απορία… και τα υπόλοιπα από κοντά!

Δες εδώ 👉https://kookoovaja.nl/contact/

Στο SuperGreeks μπορείς να βρεις πληροφορίες για το φροντιστήριο στην ελληνική γλώσσα: https://supergreeks.eu/…/kookoovaja-mathimata-ollandia…/

ΒΕΛΓΙΟ

Ανακοίνωσε Όφερμαρς η ποδοσφαιρική ομάδα της Αντβέρπ – «Δεν θα ξανασυμβεί ό,τι στον Άγιαξ»

Έξι εβδομάδες μετά την απόλυσή του Μαρκ Όφερμαρς από τον Άγιαξ, λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου που πρωταγωνίστησε και της παρενόχλησης γυναικών υπαλλήλων του συλλόγου από μέρους του, ο Ολλανδός παλαίμαχος βρήκε καινούργια δουλειά.

Με την Αντβέρπ να προχωράει στην πρόσληψή του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, παρότι ο Όφερμαρς είχε μπει… στον πάγο, παραδεχόμενος ότι είχε στείλει τα ακατάλληλα μηνύματα που του πρόσαπταν.

«Υπόσχομαι ότι αυτό που συνέβη στον Άγιαξ δεν θα ξανασυμβεί εδώ. Θέλω να αφήσω γρήγορα αυτό το κεφάλαιο πίσω. Ήταν πολύ λυπηρό. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επίσημη παρουσίασή του από την βελγική ομάδα.

Meh Kinda GIF by Cultura - Find & Share on GIPHY

Ελλείψεις και σοβαρές αυξήσεις τιμών στα βελγικά σούπερ μάρκετ

Οι ειδικοί του κλάδου προειδοποιούν ότι τα άδεια ράφια και οι αυξήσεις τιμών κατά 20% θα μπορούσαν να γίνουν ο κανόνας στα βελγικά σούπερ μάρκετ τις επόμενες εβδομάδες. 

Οι ελλείψεις και οι αυξήσεις των τιμών είναι συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αναφέρει η Le Soir, η οποία επιδεινώθηκε από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και τις μόνιμες επιπτώσεις του Covid-19 στις αλυσίδες εφοδιασμού. 

https://giphy.com/gifs/TescoFood-a47CWNuZokDXwy7kjr

Mειώθηκε η προσωρινή ανεργειά που συνδέεται με τον κορωνοιό

Η προσωρινή ανεργία που συνδέεται με τον κορονοϊό μειώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων μισθοδοσίας 70.000 εργαζομένων από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού SD Worx. 

Ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν άδεια λόγω καραντίνας ή έπρεπε να φροντίσουν συγγενή τους με τον ιό μειώθηκε κατά 20% τον Φεβρουάριο. Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, τα στοιχεία είχαν αυξηθεί σχεδόν κατά 50%. 

«Οι χειρώνακτες εργαζόμενοι επηρεάζονται περισσότερο από τους υπαλλήλους γραφείου, οι οποίοι έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εργασία και επομένως μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται παρά την πιθανή καραντίνα ή τη μόλυνση χωρίς πιθανά συμπτώματα».

Ο κορωνοιός στο Βέλγιο

«Όλα κινούνται ανοδικά» όσον αφορά τα στοιχεία του κορωνοϊού του Βελγίου, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της μεσομοσπονδιακής κυβέρνησης Ιβ Βαν Λάεθ. 

Αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και την πληρότητα της εντατικής θεραπείας.

Οι αργίες στο Βέλγιο

Σημείωσε όλες τις σημαντικές αργίες για το 2022 στο Βέλγιο. Για άλλους μια αργία σημαίνει διακοπές και εξορμήσεις, για άλλους να αποδώσουν ένα φόρο τιμής και για άλλους κατάνυξη και προσευχή. Σε κάθε περίπτωση μια αργία είναι σημαντικό να τη γνωρίζουμε για πολλούς λόγους.

Διάβασε περισσότερα στο άρθρο μας σο supergreeks.eu

pie-academy-βρυξέλλες
Τα καφεδάκια μας στις Βρυξέλλες τα πίνουμε στο Pie Academy

ΓΑΛΛΙΑ

Μπάσκετ: Χωρίς τον Ντε Κολό στο Ευρωμπάσκετ του 2022 η Γαλλία

Εκτός εθνικής Γαλλίας έθεσε τον εαυτό του Νάντο Ντε Κολό, ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2022! Ο έμπειρος γκαρντ ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε με σκοπό να ξεκουραστεί με την οικογένειά του το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο του 2023, καθώς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Γαλλία παρέδωσε 55 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, μέσω Πολωνίας

Η Γαλλία παρέδωσε χθες Δευτέρα 55 τόνους ιατρικού υλικού, συσκευών πληροφορικής, βρεφικού γάλακτος και γεννητριών στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η επείγουσα βοήθεια, αξίας 2,4 εκατ. ευρώ, εστάλη αεροπορικώς, με εμπορευματικό A330, από το Παρίσι στη Βαρσοβία, διευκρίνισε το Κε ντ’ Ορσέ με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Σε συντονισμό με τις πολωνικές αρχές, το υλικό αυτό θα παραδοθεί στις ουκρανικές αρχές χωρίς καθυστέρηση», διαβεβαίωσε.

Στο ιατρικό υλικό -βάρους 10 τόνων- συμπεριλαμβάνονται δέκα γεννήτριες οξυγόνου, που προορίζονται για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς και εννέα τόνοι φαρμάκων.

Εστάλησαν επίσης 31 ηλεκτρογεννήτριες, ανάμεσά τους έξι μεγάλης δυναμικότητας, προορισμένες «να ενισχύσουν» τη λειτουργία των «ουκρανικών δομών υγείας» εγγυώμενες τον εφοδιασμό τους με ηλεκτρικό ρεύμα.

Οκτώ τόνοι υλικού πληροφορικής -smartphones, υπολογιστές, δρομολογητές, καθώς και οπτική ίνα 60 χλμ.- αναμένεται να συμβάλλουν στις τηλεπικοινωνιακές και άλλες συνδέσεις.

Συλλογικοί φορείς και εταιρείες συνεισέφεραν κάνοντας δωρεές. Εννέα σκηνές 42 τετραγωνικών μέτρων προσφέρθηκαν στον πολωνικό Ερυθρό Σταυρό για την υποδοχή ουκρανών προσφύγων.

Πηγή

Aρσέν Λουπέν: Απόπειρα ενοπλής ληστείας στο καστ της επιτυχημένης σειράς «Lupin» του Netflix

Περίπου είκοσι κλέφτες με κουκούλες επιτέθηκαν στο κινηματογραφικό συνεργείο!

Έκλεψαν εξοπλισμό αξίας άνω των 300.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της ληστείας, στο φως της ημέρας, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το συνεργείο δέχθηκε επίθεση ενώ γύριζε στην περιοχή Nanterre, δυτικά του κεντρικού Παρισιού, αναγκάζοντας την παραγωγή να σταματήσει για λίγο.

Οι επτά κατηγορούμενοι, ηλικίας μεταξύ 13 και 21 ετών, αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για ένοπλη ληστεία ως μέρος οργανωμένης συμμορίας και παραλαβή κλοπιμαίων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τρεις από αυτούς τελούν υπό κράτηση ενώ τέσσερις υπό δικαστική επιτήρηση. Η αστυνομία λέει ότι εξακολουθεί να αναζητά περισσότερους από τους δράστες και έχει βρει μέρος του κλεμμένου εξοπλισμού.

Σχόλιο: Σίγουρα θα πρέπει να είδαν την 1η σεζόν οι επίδοξοι ληστές!

Omar Sy Lupin GIF by Netflix España - Find & Share on GIPHY

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αυστηρά πρόστιμα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Η Γερμανία είναι έτοιμη να ψηφίσει νέο αυστηρότερο νόμο με στόχο να γλυτώσουν τα παιδιά το παθητικό κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο. Πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να καπνίζουν όσο θέλουν κατά την οδήγηση, εάν στο αυτοκίνητο βρίσκονται μόνοι τους, καθώς εάν στα πίσω καθίσματα υπάρχει ανήλικος ή έγκυος γυναίκα, το πρόστιμο θα φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Πλέον στην Γερμανία το πρόστιμο θα ξεκινά από τα 500 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.000 ευρώ.

Σχόλιο: Να κόψουμε το κάπνισμα όλοι μας, ανεξαρτήτως προστίμων- είναι μαλακία το κάπνισμα 🙂

Abide The Dude GIF - Find & Share on GIPHY

Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη — και μαζί του έντονοι φόβοι για το μέλλον

Ο προφανής δείκτης ενός μερικώς αναστατωμένου έθνους: τα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ, τα όρια αποθήκευσης και αγοράς σε βασικά είδη, όπως ζυμαρικά, αλεύρι και μαγιά. Οι άνθρωποι αποθηκεύουν και πάλι είδη που δεν χαλούν, όπως έκαναν στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού – αλλά αυτή τη φορά, αντί για χαρτί υγείας, το ηλιέλαιο είναι το ιδιαίτερα περιζήτητο προιόν.

Η ένωση βιομηχανίας για την επεξεργασία ελαιούχων σπόρων στη Γερμανία, προειδοποιεί ότι «περιορισμοί στη ροή αγαθών από ηλίανθο, λινάρι και σόγια από την περιοχή των συγκρούσεων» αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ηλιέλαιου στον κόσμο και η Γερμανία καλύπτει το 94% των αναγκών της μέσω εισαγωγών.

Η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με μια τρέχουσα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Forsa, το 69% των 1.000 ερωτηθέντων στις 28 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι φοβόταν ότι το ΝΑΤΟ, και επομένως η η Γερμανία και ο γερμανικός στρατός θα μπορούσαν να παρασυρθούν στον πόλεμο. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Deutschlandtrend, πολλοί ερωτηθέντες είναι πεπεισμένοι ότι η σύγκρουση θα αφήσει το στίγμα της στη Γερμανία. Το 64% αναμένει ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Οι Γερμανοί πολίτες φοβούνται για την εμπλοκή της χώρας σε μια πολεμική σύγκρουση.

Facts για τον τηλεοπτικό πύργο του Βερολίνου

πύργος-τηλεόραση-αξιοθέατα-βερολίνο

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης, είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο.

Σε κάθε σου βήμα στο κέντρο της πόλης όταν επισκεφτείς το Βερολίνο θα βλέπεις έναν τεράστιο πύργο που θα σε προσανατολίζει. Αυτός είναι ο τηλεοπτικός πύργος του Βερολίνου και πλέον ένα σημαντικό αξιοθέατο της πόλης.

Αν δεν έχεις πάει μέχρι σήμερα στο Βερολίνο, τότε σίγουρα θα έχεις δει φωτογραφίες με τον πύργο.

Διάβασε τα facts στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks