22 Μαΐου Βέλγιο: Εθνική απεργία – Τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς;

διαμαρτυρία

Διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καλέσουν σε γενική κινητοποίηση. Τι θα συμβεί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Βέλγιο; Θα λειτουργούν τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία;

Διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καλέσουν σε γενική κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στο κοινωνικό ντάμπινγκ – η πρακτική των εργοδοτών που χρησιμοποιούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό από το συνήθως διαθέσιμο για να μειώσουν το κόστος τους.

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι τεράστια.

βέλγιο-ηλεκτρικά-λεωφορεία

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βέλγιο

H απεργία αυτή θα έχει αλλαγές και ακυρώσεις σε πολλά από τα δρομολόγια των ΜΜΜ στο Βέλγιο.

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών των Βρυξελλών STIB ανακοίνωσε ότι αναμένει «σοβαρές διακοπές στο δίκτυο λεωφορείων, τραμ και μετρό της όλη την ημέρα» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στις Βρυξέλλες. Στη δράση θα συμμετάσχουν και μέλη του συνδικαλιστικού προσωπικού STIB, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των συγκοινωνιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, ορισμένες γραμμές λεωφορείων και τραμ στην πρωτεύουσα θα επηρεαστούν λόγω της διέλευσης της ίδιας της πορείας. Ως εκ τούτου, η STIB συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τα ταξίδια τους εκείνη την ημέρα.

Εξυπηρέτηση πελατών

Στις 22 Μαΐου, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του ιστότοπου , της εφαρμογής, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των οθονών της STIB σε στάσεις και σταθμούς. Από τις 06:00, η ​​Εξυπηρέτηση Πελατών STIB θα είναι επίσης διαθέσιμη για να απαντά στις ερωτήσεις των επιβατών, μέσω τηλεφώνου 070 23 2000 και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB δεν αναμένει διακοπές στο δίκτυό της που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις τη Δευτέρα.

Τα τρένα στο Βέλγιο

τρένα-βέλγιο

«Δε λάβαμε καμία ειδοποίηση απεργίας και δε γνωρίζω κανένα πρόβλημα, επομένως όλα τα τρένα θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά», δήλωσε στους Brussels Times ο εκπρόσωπος της SNCB, Μπαρτ Κρολς.

Φλάνδρα

Bέλγιο-τραμ-παραλίες

Στη Φλάνδρα, η εταιρεία δημόσιων μεταφορών De Lijn προειδοποίησε επίσης για διακοπές στα λεωφορεία και τα τραμ της σε όλη τη Φλάνδρα λόγω της διαδήλωσης, και πρόσθεσε ότι «λυπάται για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που θα προκαλέσει στους επιβάτες λεωφορείων και τραμ».

Πόσο μεγάλος θα είναι ο αντίκτυπος στις υπηρεσίες τη Δευτέρα και πού θα γίνει περισσότερο αισθητός, δεν είναι ακόμη γνωστό.

Με βάση τον αριθμό των οδηγών που εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να εργαστούν, θα παρέχεται προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για να προσφέρει ελάχιστη εξυπηρέτηση στους ταξιδιώτες. Οι υπηρεσίες θα επανέλθουν κανονικά την Τρίτη 23 Μαΐου.

Όσοι θέλουν να ελέγξουν εάν το λεωφορείο ή το τραμ τους συνιστάται να συμβουλευτούν τον προγραμματιστή δρομολογίων της De Lijn (τόσο στον ιστότοπο όσο και στην εφαρμογή), ο οποίος δείχνει όλες τις γραμμές που θα λειτουργήσουν την ημέρα της διαδήλωσης. Οι διαδρομές που δεν εκτελούνται δε θα εμφανίζονται.

Με πληροφορίες από Brussels Times

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks