Φρέσκα κουλούρια 23/02/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τη Γερμανία…

Γερμανία

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από τη Γερμανία.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μη ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

vaftistika-gamoi-germania
Γάμοι-Βαφτίσεις σε Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο
Σήμερα, Τρίτη, προσπαθούμε να εστιάζουμε στις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε τούτο τον κόσμο! Η ήλιος μας χαμογελάει και η μέρα αποκτά μία υπέροχη ζεστασιά! Συμβαίνουν πολλά περίεργα γύρω μας, αλλά να… Έρχονται καλύτερες μέρες!
Γι’ αυτό, ας αφήσουμε τη ζεστασιά του ήλιου να μπει μέσα μας και ας αφοσιωθούμε στη ζωή, στην αγάπη, στο καλύτερο αύριο!

Δημοτικά σχολεία και κέντρα φροντίδας ανοίγουν ξανά

Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα δημοτικά σχολεία σε 10 γερμανικές πολιτείες άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους, λόγω της COVID-19. Οι συνθήκες απέχουν ακόμη πολύ από το φυσιολογικό, καθώς ορισμένα σχολεία εναλλάσσουν τους μαθητές σε μια τάξη, επιτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία τη μια μέρα και μέσω διαδικτύου την επομένη. Σε άλλες περιπτώσεις, οι τάξεις έχουν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες και απαγορεύουν την επαφή μεταξύ των παιδιών.

Η απόφαση για το άνοιγμα σχολείων ήταν επακόλουθο της συνεχούς πτώσης του ποσοστού μόλυνσης σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, μέχρι τη Δευτέρα αυτή η πτώση είχε αντιστραφεί, καθώς οι πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού εξαπλώθηκαν στη Γερμανία.

Γερμανός δήμαρχος, ύποπτος για πρόωρο εμβολιασμό

Η αστυνομία έκανε έρευνα σε γραφεία δήμαρχων στην κεντρική γερμανική πόλη Halle τη Δευτέρα, μετά από αναφορές ότι οι αξιωματούχοι της πόλης έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού νωρίτερα από το προκαθορισμένο. Η χώρα επικεντρώνεται, επί του παρόντος, στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των ηλικιωμένων και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Οι γερμανικές αρχές στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, όπου βρίσκεται η Halle, κατηγορούν τον δήμαρχο Bernd Wiegand για παράβαση των διατάξεων σε τουλάχιστον 585 υποθέσεις.  Ο Wiegand αρνήθηκε τις κατηγορίες το σαββατοκύριακο, δηλώνοντας ότι ο εμβολιασμός του, αλλά και άλλων ανθρώπων με «κεντρικές νόμιμες λειτουργίες» τον Ιανουάριο ήταν σωστός, επειδή περίσσεψαν μερικά εμβόλια. Επιπλέον, είπε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν ήταν τα 29 μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Halle και της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Frank-Walter Steinmeier: Κίνδυνος για αντισημιτισμό

Ο Γερμανός πρόεδρος, Frank-Walter Steinmeier, την Κυριακή επαίνεσε τη συμβολή των Εβραίων στο γερμανικό πολιτισμό. Είπε, ότι η ιστορία τους στη χώρα είναι «ιστορία χειραφέτησης και ευημερίας, αλλά και ταπείνωσης, αποκλεισμού και αποξένωσης».

Ο Πρόεδρος Steinmeier υπενθύμισε τους αιώνες περιθωριοποίησης και δίωξης των Εβραίων και ζήτησε μια «ειλικρινή ματιά» στην εβραϊκή ιστορία. “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε το σωστό για το παρόν και το μέλλον. Αυτό είναι…Και παραμένει ευθύνη μας.” Ο πρόεδρος παραδέχθηκε, ότι απειλείται η εβραϊκή ζωή λόγω του αντισημιτισμού. “Είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε”, προέτρεψε.

Τα κρούσματα καθυστερούν τη χαλάρωση των μέτρων

Σε πολλά μέρη της Γερμανίας, τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο τη Δευτέρα. Ωστόσο, μόνο σε δύο δυτικές πολιτείες – τη Βάδη-Βουτεμβέργη και το Saarland – είναι το εβδομαδιαίο μέσο ποσοστό μόλυνσης κάτω από 50, ανά 100.000 κατοίκους. Το ποσοστό μόλυνσης της Γερμανίας ήταν πολύ υψηλότερο στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά οι πολιτικοί ανησυχούν, ότι το ποσοστό μειώνεται πολύ αργά ή καθόλου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Γερμανός υπουργός, Υγείας Jens Spahn, χαρακτήρισε την κατάσταση της Covid ως «ενοχλητική, έντονα εκνευριστική».

Η γερμανική επιχειρηματική αισιοδοξία αυξήθηκε παρά την πανδημία

Ο δείκτης επιχειρηματικών συναισθημάτων από το Ινστιτούτο Ifo έδειξε, ότι η οικονομία συνεχίζει να διατηρείται από τις εξ αποστάσεως υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακόμα και οι τουριστικές επιχειρήσεις εξέφρασαν μετρημένη αισιοδοξία για την επερχόμενη περίοδο των διακοπών.

Τα αποτελέσματα δείχνουν αισιόδοξες προοπτικές σε χιλιάδες γερμανικές επιχειρήσεις, ιδίως στον τομέα της βιομηχανίας, όπου ο δείκτης αυξήθηκε σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Οι έμποροι λιανικής ήταν λιγότερο αισιόδοξοι από τον προηγούμενο μήνα, λόγω της πτωτικής τάσεις στις πωλήσεις. Για επιχειρήσεις φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια, «η κατάσταση παραμένει δύσκολη», δήλωσε το ινστιτούτο με έδρα το Μόναχο, ενώ «στον τομέα του τουρισμού υπάρχει επιφυλακτική αισιοδοξία για την εποχή των διακοπών».

Οι ζυθοποιοί εκπέμπουν “SOS”

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί αναγκάστηκαν να πετάξουν μπύρα που δεν πωλήθηκε και ζήτησαν από την κυβέρνηση οικονομική βοήθεια, καθώς το lockdown λόγω του κορωνοϊού μειώνει τη ζήτηση, όπως δήλωσαν τη Δευτέρα. Γερμανικές παμπ, ξενοδοχεία και εστιατόρια έκλεισαν από το Νοέμβριο στο δεύτερο lockdown της χώρας.

Οι ζυθοποιοί κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να ενισχύσει τη ζυθοποιία στο πλαίσιο των προγραμμάτων της χώρας, για να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού. Να σημειωθεί, ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει οικονομική βοήθεια σε παμπ και μπαρ αλλά όχι σε ζυθοποιεία.

Τα τελευταία στοιχεία των κρουσμάτων

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.883 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.394.811, όπως δείχνουν σήμερα Τρίτη τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανακοίνωσε ότι άλλοι 415 ασθενείς με την COVID-19 κατέληξαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 68.318 νεκρούς μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου έπρεπε να προγραμματιστεί εκ νέου, λόγω της πανδημίας. Δεν θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο ως συνήθως, αλλά […] Περισσότερα εδώ: Ορίστηκε το πρόγραμμα της Berlinale

Πληθώρα σταδιακών σχεδιασμών από τους ηγέτες της χώρας αναμένεται να ανακοινωθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής από την καγκελάριο Μέρκελ. Μερικοί […] Περισσότερα εδώ: Γερμανία: Το σχέδιο για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο, σε διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε γερμανικές πόλεις, εναντίον των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, […] Περισσότερα εδώ: Γερμανία: Εκατοντάδες διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων

Πάνω από 100 Ολλανδοί έχασαν τη ζωή τους σε ένα μυστικό ναζιστικό θάλαμο αερίου το 1941, ένα χρόνο πριν αρχίσουν […] Περισσότερα εδώ: Οι Ολλανδοί Εβραίοι πέθαναν σε μυστικό θάλαμο αερίου το 1941

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks