Φρέσκα κουλούρια 23/02/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

ολλανδια

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από την Ολλανδία.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μη ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

Ορκωτή διερμηνέας / μεταφράστρια ολλανδικών-ελληνικών και ελληνικών-ολλανδικών
Σήμερα, Τρίτη, προσπαθούμε να εστιάζουμε στις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε τούτο τον κόσμο! Η ήλιος μας χαμογελάει και η μέρα αποκτά μία υπέροχη ζεστασιά! Συμβαίνουν πολλά περίεργα γύρω μας, αλλά να… Έρχονται καλύτερες μέρες!
Γι’ αυτό, ας αφήσουμε τη ζεστασιά του ήλιου να μπει μέσα μας και ας αφοσιωθούμε στη ζωή, στην αγάπη, στο καλύτερο αύριο!

Στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Rutte, την οποία θα καλύψει ζωντανά το SuperGreeks! Μείνετε συντονισμένοι!

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο πάρκο στο Άμστερνταμ

Στο Άμστερνταμ σχεδιάζεται επί του παρόντος ένα νέο πάρκο, το οποίο πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο στην πόλη. Θα βρίσκεται σε ένα νεόκτιστο τούνελ, που συνδέει δύο από τις ήδη υπάρχουσες “πράσινες” περιοχές της πόλης – το Nelson Mandelapark και το Central Park. Αυτό το πάρκο θα μπορεί να αξιοποιηθεί για πεζοπορία, αθλήματα, βόλτες και πολιτιστικά δρώμενα. Ο σχεδιασμός δείχνει, ότι θα υπάρχουν θάμνοι, δέντρα, μονοπάτια πεζοπορίας, παιδικές χαρές και μέρη, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει.

Τα σχέδια θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο, έτσι ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Κλοπή iPhone 18,5 εκατομμυρίων ευρώ στο αεροδρόμιο Schiphol

Συνολικά, 11 ύποπτοι συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες για την κλοπή δύο δεμάτων, μέσα στα οποία βρίσκονταν iPhone στο Αεροδρόμιο Schiphol, δήλωσε τη Δευτέρα η Koninklijke Marechaussee. Κλάπηκαν, συνολικά, συσκευές iPhone αξίας 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Koninklijke Marechaussee, μια αστυνομική δύναμη που εργάζεται στον ολλανδικό στρατό και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των αεροδρομίων, ξεκίνησε την έρευνα τον Μάρτιο του περασμένου έτους μετά την κλοπή δέματος, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο αεροδρόμιο. Τους τελευταίους μήνες, η Marechaussee συνέλαβε έξι υπόπτους στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Οι ύποπτοι φαίνεται να κατάγονται από: Zaandam, Amsterdam, Volendam, Eindhoven και Haarlemmermeer. Η τελευταία σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, κατασχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και αρκετά smartphone.

Οι τιμές των ακινήτων στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά 9,3%

Τον Ιανουάριο, το μέσο υπάρχον σπίτι ήταν κατά 9,3% ακριβότερο από ό, τι τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Statistics Netherlands και το Land Registry τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών σε διάστημα δύο ετών και δείχνει, ότι η ολλανδική αγορά σπιτιών εξακολουθεί να “βράζει”.

Συνολικά, 24.516 σπίτια άλλαξαν ιδιοκτησία τον Ιανουάριο, σχεδόν 40% περισσότερο από πέρυσι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τον Ιανουάριο του 2015. Αυτός ήταν, επίσης, ο υψηλότερος αριθμός σπιτιών που πωλήθηκαν ποτέ τον μήνα Ιανουάριο.

Rijksmuseum: Το πρώτο μουσείο παγκοσμίως που έλαβε βαθμολογία βιωσιμότητας 5 αστέρων

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ είναι το πρώτο μουσείο στον κόσμο που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία βιωσιμότητας. Κέρδισε πέντε αστέρια, για τη διαχείριση ενός υπάρχοντος κτιρίου, δήλωσε το μουσείο στη NU.nl τη Δευτέρα Το κτίριο Rijksmuseum έλαβε τη βαθμολογία του, μέσω της BREEAM-NL.

BREEAM σημαίνει Μέθοδος Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης Εγκατάστασης Έρευνας Κτιρίων. Είναι μια διεθνής μέθοδος πιστοποίησης για την βιωσιμότητα και αξιολογεί, μεταξύ άλλων, τη χρήση ενέργειας, νερού και αποβλήτων. “Είναι υπέροχο που το Rijksmuseum έλαβε αυτήν την αναγνώριση, αλλά τίποτα δεν σταματά εδώ για εμάς”, δήλωσε ο διευθυντής του Rijksmuseum, Taco Dibbits στο NU.nl. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τα επόμενα χρόνια, για να συμβάλουμε σε έναν βιώσιμο κόσμο.”

Οι ολλανδικές παραλίες γίνονται ολοένα και πιο καθαρές

Οι μη-τουριστικές, ολλανδικές παραλίες στη Βόρεια Θάλασσα γίνονται καθαρότερες, σύμφωνα με έρευνα του North Sea Foundation. Μεταξύ 2001 και 2010, κατά μέσο όρο 388 τεμάχια απορριμμάτων βρέθηκαν σε 100 μέτρα παραλίας. Μεταξύ 2011 και 2020, μειώθηκαν σε 282 τεμάχια απορριμμάτων, αναφέρει η NOS.

“Η πτωτική τάση είναι μία καλή είδηση ​​και μας δίνει ελπίδα”, δήλωσε ο Ewout van Galen του ιδρύματος στον τηλεοπτικό οργανισμό. “Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να συνεχίσουμε έτσι και να μηδενίσουμε τα απόβλητα στη Βόρεια Θάλασσα.”

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ξανά με rapid test και… CoronaCheck

Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει περισσότερα rapid test, καθώς επίσης και μια εφαρμογή-Covid, για να επιτρέψει την επανέναρξη των εκδηλώσεων. Μια πρώτη, δοκιμαστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, κατά την οποία θα δοκιμαστεί η νέα εφαρμογή-Covid της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας, Hugo de Jonge ανέφερε στην εθνική εφημερίδα “de Volkskrant”, ότι θέλει να πραγματοποιήσει τεστ μεγάλης κλίμακας για εκδηλώσεις και θέατρα. 

“Μετά τη δοκιμαστική εκδήλωση του Μαρτίου, θα ξεκινήσουμε τις πραγματικές εκδηλώσεις τον Απρίλιο, αρχικά με περιορισμένη χωρητικότητα. ” Μέχρι τότε, τα ισχύοντα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται, για να περιοριστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα κρούσματα.”, ανέφερε.

Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων εστίασης μηνύει… το ολλανδικό κράτος!

Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων εστίασης στις Κάτω Χώρες δήλωσε τη Δευτέρα, ότι θα μηνύσει το ολλανδικό κράτος, ώστε να ανατρέψει τα μέτρα απαγόρευσης που φοβάται ότι θα οδηγήσουν στην πτώχευση.

Ο Koninklijke Horeca Nederland (KHN), ο μεγαλύτερος οργανισμός που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, δήλωσε ότι έκανε το βήμα επειδή η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει σαφές σχέδιο για το άνοιγμα της εστίασης, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για αναστολή λειτουργίας τους. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Συνεχίζουν να προσκολλώνται στην επιδημική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Και, εντωμεταξύ, οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές», δήλωσε ο πρόεδρος του KHN, Rober Willemsen. 

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 100 Ολλανδοί έχασαν τη ζωή τους σε ένα μυστικό ναζιστικό θάλαμο αερίου το 1941, ένα χρόνο πριν αρχίσουν […] Περισσότερα εδώ: Οι Ολλανδοί Εβραίοι πέθαναν σε μυστικό θάλαμο αερίου το 1941

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σε πέντε χώρες της ΕΕ – το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη […] Περισσότερα εδώ: EE: Να θεσπιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Ένας στους δέκα πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποστεί σωματική βία την τελευταία πενταετία, ενώ το 41% έχει έρθει αντιμέτωπο […] Περισσότερα εδώ: FRA: Ένας στους δέκα Ευρωπαίους θύμα σωματικής βίας την τελευταία πενταετία

Ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης (και του κόσμου αδιαμφισβήτητα) και το μεγαλύτερο μουσείο της Ολλανδίας, το Rijksmuseum […] Περισσότερα εδώ: Rijksmuseum – Ένα από τα καλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ και του κόσμου

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks