Φρέσκα κουλούρια 23/02/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Βέλγιο…

βελγιο

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από τη χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Μη ξεχνάς να κάνεις 👍 στα κουλουράκια μας- είναι σημαντικό για εμάς!

οδοντίατρος-βέλγιο
Οδοντιατρική κλινική στο Βέλγιο
Σήμερα, Τρίτη, προσπαθούμε να εστιάζουμε στις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε τούτο τον κόσμο! Η ήλιος μας χαμογελάει και η μέρα αποκτά μία υπέροχη ζεστασιά! Συμβαίνουν πολλά περίεργα γύρω μας, αλλά να… Έρχονται καλύτερες μέρες!
Γι’ αυτό, ας αφήσουμε τη ζεστασιά του ήλιου να μπει μέσα μας και ας αφοσιωθούμε στη ζωή, στην αγάπη, στο καλύτερο αύριο!

Το Βέλγιο ανακοινώνει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας

“Το Βέλγιο θα χειριστεί την εξέλιξη της πανδημίας με βάση πολλά μακροπρόθεσμα μοντέλα”, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Alexander De Croo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα. “Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια Συμβουλευτική Επιτροπή την Παρασκευή και υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Γι’ αυτό, ζητήσαμε από τους ειδικούς να παρουσιάσουν ορισμένα σενάρια για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα”.

“Θα ήθελα να τονίσω, ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις εδώ. Οι αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα είναι πολιτικές αποφάσεις και θα ληφθούν την Παρασκευή.”

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών διαμαρτύρονται για την ψυχική τους υγεία

Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη του Solbosch, του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (VUB / ULB), σε μια διαδήλωση για να καταγγείλουν την ψυχολογική πίεση που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ομιλία και μια πρόσκληση για τους φοιτητές, ώστε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ή να διαβάσουν τις ανώνυμες μαρτυρίες φοιτητών που ένιωθαν άβολα για την οικονομική τους κατάσταση και τους λόγους που αποφάσισαν να εκφραστούν.

«Η ιδέα ήταν, ότι όλοι μπορούσαν να μιλήσουν για την κατάστασή τους… Για να συνειδητοποιήσουν οι φοιτητές, ότι δεν είναι μόνοι σε αυτό και οι αρχές να κινηθούν», εξήγησε η φοιτητική ένωση (USE).

Μάρτιος χωρίς κρέας

Περισσότεροι από 11.000 Βέλγοι έχουν δεσμευτεί να μην τρώνε κρέας για ένα μήνα, στο πλαίσιο του λεγόμενου VeggieChallenge.

Με την πρόκληση, μια ΜΚΟ γνωστή ως “Εύα”, θέλει να «εμπνεύσει τουλάχιστον 35.000 ανθρώπους να τρώνε (περισσότερα) λαχανικά για ένα μήνα», ανέφερε η οργάνωση σε δελτίο τύπου. “Εάν επιτύχει, θα εξοικονομήσουμε 66.500 ταξίδια με αυτοκίνητο από την Αμβέρσα προς τις Βρυξέλλες σε CO2”, πρόσθεσαν. Ενώ περίπου το 56% των Βέλγων εξακολουθούν να τρώνε κρέας κάθε μέρα (βάσει μελέτης του Garden Gourmet), ο αριθμός εκείνων που έχουν μειώσει την κατανάλωση κρέατος αυξήθηκε κατά 14% το 2020.

Δύο νέα κέντρα εμβολιασμού ανοίγουν στη Βαλλωνία

Τα πρώτα εμβόλια χορηγήθηκαν σε δύο νέα κέντρα στη Βαλλωνία, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιαστικού «χωριού» στο Ronquières, στην επαρχία Hainaut, και στο αεροδρόμιο της Λιέγης, τη Δευτέρα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, περίπου 600 άτομα θα έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε αυτά τα δύο κέντρα, τα οποία αποτελούν προσθήκη στα τέσσερα ήδη υπάρχοντα κέντρα της Βαλλωνίας και συντονίζονται από τον Βελγικό Ερυθρό Σταυρό.

«Από την Τρίτη, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματίες πρώτης βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης όπως ιατροί, νοσοκόμες, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, φυσιοθεραπευτές, βοηθοί νοσηλευτών, οδηγοί ασθενοφόρων και άλλοι», δήλωσε η Christie Morreale, Υπουργός Υγείας της Βαλλωνίας.

Τα βελγικά νοικοκυριά ξοδεύουν το 10% του προϋπολογισμού τους στις μεταφορές

Στις Βρυξέλλες, οι άνθρωποι φαίνεται να ξοδεύουν πολύ λιγότερο, κατά μέσο όρο, στις μεταφορές από ό, τι τα νοικοκυριά στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία, που αποδίδονται κυρίως στο αστικό τοπίο με τις εκτεταμένες δημόσιες συγκοινωνίες.

Τα νοικοκυριά των Βρυξελλών δαπανούσαν, κατά μέσο όρο, 2.494 ευρώ ετησίως για έξοδα μεταφοράς. Στη Φλάνδρα, το κόστος αυτό αυξήθηκε σε 4.094 ευρώ, και στη Βαλλωνία, 4.362 ευρώ, κατά μέσο όρο. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες, γειτονικές χώρες, αλλά και χώρες της ΕΕ, το Βέλγιο έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό κόστους μεταφοράς, αναφορικά με τις συνολικές δαπάνες των νοικοκυριών, όπως αναφέρει η New Mobility.

Η αστυνομία των Βρυξελλών διέκοψε δύο πάρτι

Δύο διαφορετικά πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στα πάρκα των Βρυξελλών το Σαββατοκύριακο διακόπηκαν από την αστυνομία.

Η πρώτη συγκέντρωση είχε πάνω από εκατό ανθρώπους, να χορεύουν με δυνατή μουσική στο Forest Park το Σάββατο, όπως αναφέρει ο Bruzz . Το δεύτερο, παρόμοιο πάρτι πραγματοποιήθηκε στο Parc de Bruxelles την Κυριακή, στο κέντρο των Βρυξελλών. “Οι ομάδες μας ανακάλυψαν, ότι πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Forest Park το Σάββατο το απόγευμα”, δήλωσε ο Μπρίτς στην Κάθλεν Κάλι, εκπρόσωπος της αστυνομικής ζώνης Βρυξελλών-Νότου.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν, η συγκέντρωση σταμάτησε αμέσως. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι έφυγαν από το πάρκο χωρίς προβλήματα, αλλά δύο εξ αυτών δεν συνεργάστηκαν και συνελήφθησαν», αναφέρει το HLN.

Η καθημερινή μας ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Τελευταίες τάσεις – Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

Τις τελευταίες επτά ημέρες

Μέσες ημερήσιες μολύνσεις: 2.098,6  (+ 14% )

Συνολικά κρούσματα: 755.594

Ποσοστό θετικών τεστ: 6,3% (+ 1,3%)

Ποσοστό μόλυνσης: 1.02

Άτομα που εμβολιάστηκαν (πρώτη δόση): 407.300

Μέσος όρος ημερήσιων θανάτων: 35,1  (-11,8%)

Συνολικοί θάνατοι: 21.923

Μέσος όρος ημερήσιας εισαγωγής στο νοσοκομείο: 122,6 (+ 1%)

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο: 1.708 (+ 6%)

Σε εντατική θεραπεία: 348 (+ 5%)

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σε πέντε χώρες της ΕΕ – το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη […] Περισσότερα εδώ: EE: Να θεσπιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Ο δήμος Jette έχει ξεκινήσει […] Περισσότερα εδώ: Βέλγιο: «Δεν είσαι λάμα, σταμάτα να φτύνεις» – Η εντυπωσιακή εκστρατεία!

Ο Dree’ken Cnudde, είναι ένας νεαρός ασθενής με καρκίνο από το Oudenaarde, ο οποίος εγκαινιάζει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ρούχα […] Περισσότερα εδώ: Ανατολική Φλάνδρα: 12χρονος καρκινοπαθής σχεδιάζει ρούχα, για να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks