Φρέσκα κουλούρια 24/04/23 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

βέλγιο-αγορά-σπίτι

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το καθημερινό μας άρθρο, τα καθημερινά μας “Φρέσκα Κουλουράκια” με ειδήσεις από τις χώρες της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων εξωτερικού.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα σας ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, εργασίας, πολιτισμού και όλα τα νεότερα από αυτές τις χώρες. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε να είστε ενήμεροι για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή σας στην ελληνική γλώσσα.

Σας ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε και σας ευχόμαστε μια καλή μέρα!

Πολιτιστικές ειδήσεις

Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στις Βρυξέλλες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, τόσο με διαπροσωπικές όσο και διαδικτυακές προβολές. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια επιλογή βελγικών και διεθνών ταινιών, καθώς και θα πραγματοποιήσει εργαστήρια και εκδηλώσεις.

Εισιτήρια για το φεστιβάλ μπορείτε να προμηθεύεστε από εδώ!

Θα είμαστε όλοι εκεί!

via GIPHY

Εβδομάδα JAZZ μουσικής

Από 26 έως 28 Μαΐου 2023 σε διάφορες τοποθεσίες θα πραγματοποιηθεί το JAZZ Festival στο Βέλγιο.

Το Brussels Jazz Weekend προσφέρει στο κοινό πολλές δωρεάν συναυλίες σε διάφορες πλατείες των Βρυξελλών και σε πολλές εσωτερικές σκηνές.

Για να δείτε το πρόγραμμα, εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, δείτε εδώ!

https://media.giphy.com/media/jOWBTzwBPKPHQx1aNi/giphy.gif

Μουσείο διαμαντιών στην Αμβέρσα

Το Μουσείο DIVA, το Μουσείο Διαμαντιών, Κοσμημάτων και Ασημιού άνοιξαν ξανά τον περασμένο μήνα αφού έκλεισαν για ένα έργα ανακαίνισης ενός έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στην ιστοσελίδα του μουσείου

Για να προμηθευτείτε εισιτήρια, δείτε εδώ!

Αθλητικές ειδήσεις

Χαμός στο Βέλγιο: Γκενκ και Σεν Ζιλουάζ στην κορυφή και τώρα… playoffs!

Η Γκενκ γκέλαρε στην έδρα της Σαρλερουά (2-2) και σε συνδυασμό με τη νίκη Σεν Ζιλουάζ επί της Κορτράικ (2-4), πλέον ισοβαθμούν στην κορυφή, με τον τίτλο να κρίνεται στα playoffs.

via GIPHY

Ειδήσεις για το περιβάλλον

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει πρόωρα πάνω από 1.200 νέους ετησίως στην Ευρώπη

Ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνεται σταδιακά στην Ευρώπη, τα επίπεδα έκθεσης παραμένουν πάνω από τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ιδιαίτερη ανησυχία για τα παιδιά.

Η εισπνοή σε μολυσμένο αέρα εκτιμάται ότι προκαλεί πάνω από 1.200 πρόωρους θανάτους μεταξύ ανθρώπων, παιδιών και εφήβων στην Ευρώπη κάθε χρόνο, προειδοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ).

Η οργάνωση υποστήριξε ότι, παρά τις βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη «αποτυγχάνει με τα παιδιά της» όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στην τελευταία έκθεσή του, σχεδόν όλα τα παιδιά σε όλη την ήπειρο αποδείχθηκε ότι εκτίθενται σε υπερβολικά μολυσμένο αέρα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο και αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ασθενειών αργότερα στη ζωή τους.

Γενικές ειδήσεις

Το βόρειο σέλας μπορούσε να το παρατηρήσει κάποιος λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Βελγίου

Παρά τα σύννεφα, οι Γάλλοι μπορέσαν να απολαύσουν ένα μαγευτικό θέαμα κατά τη διάρκεια της νύχτας από Κυριακή έως Δευτέρα. Το βόρειο σέλας ήταν ορατό στη Βόρεια Γαλλία

Η ισχυρή ηλιακή δραστηριότητα (γεωμαγνητική καταιγίδα) επέτρεψε την παρατήρηση του βόρειου σέλας στη Γαλλία χθες το βράδυ, ανέφερε το La Voix du Nord. Στα κοινωνικά δίκτυα, οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν το μαρτυρούν.

Καταιγίδες, παγετοί, χαμηλές θερμοκρασίες… η πρόγνωση του καιρού για αυτή την αρχή της εβδομάδας

Θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και γι’ αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο. Θα συνεχιστούν οι βροχές ενώ αναμένονται ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.

Τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει γενικά ξηρός στα βόρεια της χώρας. Κατά τόπους μόνο βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Από Τετάρτη και ιδιαίτερα από Πέμπτη η θερμοκρασία θα ξανά ανέβει και θα φτάσει έως και τους δεκαπέντε βαθμούς.

via GIPHY

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks