Φρέσκα κουλούρια 28/12/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

To 2021 ήταν μια χρονιά γεμάτη περιπέτειες, γεμάτη γνώση!

Η ομάδα του SuperGreeks σας εύχεται από καρδιάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Αυτές τις γιορτινές μέρες, να κάνετε τα πάντα για δημιουργικό χρόνο, φαγητό και πιοτό, μια βόλτα στη φύση!

Όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να ξανά ανταμώσουμε περισσότερο. Να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράματα, μεγαλύτερες παρέες.

Και το SuperGreeks δοκιμάστηκε αρκετά φέτος με διάφορες ατυχίες, αλλά είμαστε εδώ μαζί σας να συνεχίζουμε το έργο μας από τη νέα χρονιά με πολλά περισσότερα πραματάκια. Να είσαι δίπλα μας – είμαστε δίπλα σου!

Tα κουλουράκια μας…

Αυτά είναι και τα τελευταία κουλουράκια για φέτος. Τα “Φρέσκα Κουλούρια” τα φέραμε φέτος, τα λατρέψατε και θα είναι μαζί μας και τη νέα χρονιά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 🙂

Καλοκαιρία πρωτοχρονιάτικα ….

Η αλλαγή της χρονιάς φαίνεται ότι θα βγει με ιδιαίτερα ήπιο καιρό φέτος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα αλλάζουμε χρονιά με περίπου 12 με 14 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και γύρω στα μεσάνυχτα θα είναι περίπου 8 με 10 βαθμούς.

Ότι καλές θερμοκρασίες δεν μας έκανε όλη τη χρονιά… θα μας τις κάνει τώρα στο τέλος !?

Τα άτομα που γεννήθηκαν το 1980 μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού για ενισχυτική δόση εμβολίου

Τα άτομα που γεννήθηκαν το 1980 μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού για μια ενισχυτική δόση. 

Δεν θα σου έρθει κάποια πρόσκληση, όπως τις προηγούμενες φορές και απλά θα κλείσεις ραντεβού.

Φτάσαμε λίγο πριν το τέλος της Χρονιάς στην Ολλανδία και τώρα εμβολιάζονται και οι “30άρηδες”

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη value for money ασφάλεια υγείας

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή πρέπει να ανανεώσουμε ή να επιλέξουμε μια νέα ασφάλεια υγείας για τη νέα χρονιά στην Ολλανδία 🙃🙂 H Eva Min έγραψε ένα χρήσιμο άρθρο για λογαριασμό των SuperGreeks και την ευχαριστούμε πολύ!

Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες και επέλεξε την κατάλληλη ασφάλεια υγείας για την περίπτωση σου στο σχετικό άρθρο στους #SuperGreeks, εδώ! 😉

Τα σχολεία σίγουρα κλειστά έως τις 9 Ιανουαρίου!

Το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει στις 3 Ιανουαρίου εάν τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα δημοτικά σχολεία του Άμστερνταμ, ο Ιανουάριος είναι ένας σημαντικός μήνας για τους μαθητές του τελευταίου δημοτικού έτους.

Η πρόταση των σχολείων του Άμστερνταμ είναι αν ανοίγουν έστω 2-3 μέρες / εβδομάδα.

‘Εγιναν λάθη και άργησε η εκστρατεία ενισχυτικών εμβολιασμών, σύμφωνα με τον Ρούτε

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη στη στρατηγική της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι συγκεκριμένα το να μην ξεκινήσει νωρίτερα η εκστρατεία ενίσχυσης ήταν λάθος.

Σε συνέντευξή του στην Telegraaf , ο Rutte είπε ότι οι επικριτές έχουν δίκιο που λένε ότι η Ολλανδία θα μπορούσε να είχε αρχίσει να κάνει αναμνηστικούς εμβολιασμούς πιο γρήγορα.

Ακόμα ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει πάρει πιο σκληρά μέτρα στις Αρχές Νοέμβρη.

Για την μη-εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Ρούτε ανέφερε ότι έκανε επικοινωνιακά λάθη.

«Έκανα λάθη στην επικοινωνία. Στην αρχή έδωσα υπερβολική έμφαση στην ευθύνη των ανθρώπων και πολύ λίγη στα υποχρεωτικά μέτρα ». Επιπλέον, είπε, δεν ήταν σε θέση να πείσει επαρκώς τους ανθρώπους για την ανάγκη να τηρήσουν τους βασικούς κανόνες.

Λιγότερες διαρρήξεις σε σπίτια λόγω lockdown

Το 2020 σημειώθηκαν 30.557 διαρρήξεις – μείωση 20% σε σχέση με το 2019, καθώς ο κορωνοϊός κράτησε περισσότερους ανθρώπους στο σπίτι. Φέτος έγιναν ι 21.600 διαρρήξεις μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδας, μείωση 23% σε σχέση με το 2020!

Η μείωση των διαρρήξεων ήταν μεγαλύτερη στην επαρχία Drenthe, όπου το σύνολο μειώθηκε κατά 34%, αλλά στο γειτονικό Groningen, η πτώση ήταν μόλις 6%. Στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ, ο αριθμός των διαρρήξεων μειώθηκε κατά 30%.

Οι διαρρήξεις αυξάνονται πάντα με το που σταματάνε τα lockdown και ο κόσμος απομακρύνεται από αυτά.

Ο Νίκος Μαχλάς θυμάται τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία

 Ο Νίκος Μαχλάς περιέγραψε στο Cretalive.gr τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία, στο Άρνεμ και στο Άμστερνταμ. Το καλό φαγητό και οι ομοιότητες με τα Ελληνικά έθιμα.

“Έχω αγωνιστεί στην Ολλανδία σε Φίτεσε και Άγιαξ κι έχω ζήσει τις γιορτές στο Άρνεμ και στο Άμστερνταμ.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ολλανδοί δεν διαφέρουν με εμάς τους Έλληνες, δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Στο Άμστερνταμ, που είναι μία μεγάλη πόλη, την Πρωτοχρονιά, μετά την αλλαγή του χρόνου, τα μπαρ γεμίζουν κόσμο, γίνεται χαμός. Μόλις μπει ο νέος χρόνος βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν. Εγώ σαν ποδοσφαιριστής περνούσα τις γιορτές σε σπίτια συμπαικτών μου. Με καλό φαγητό, καλό κρασί και τζάκι. Ακόμα και χαρτιά παίζουν οι Ολλανδοί, όπως εμείς οι Έλληνες, για το καλό. Αλλά παίζουν ένα δικό τους, ολλανδικό παιχνίδι.


Σε αυτό που δίνουν έμφαση είναι το καλό φαγητό. Δεν έχουν βασιλόπιτα όπως στην Ελλάδα, αλλά τρώνε γαλοπούλα και προσούτο. Τους αρέσει το καλό προσούτο, το οποίο κόβουν εκείνη τη στιγμή. Και στην Ισπανία που ήμουν και αγωνίστηκα, ίδιο το κλίμα. Μοιάζουν με την Ελλάδα. Πάνω-κάτω κάνουν ό,τι κι εμείς. Γενικότερα, είναι του σπιτιού, οικογενειακά, με ωραίο φαγητό και τζάκι, κλασικά Χριστούγεννα. Την Πρωτοχρονιά, όμως, όταν αλλάζει ο χρόνος βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν. Έβλεπες, μετά τα μεσάνυχτα γεμάτα όλα τα μπαρ”.

Τον Νίκο Μαχλά επίσης τον θυμούνται οι Ολλανδοί και τους είναι αγαπητός πραγματικά ποδοσφαιριστής! Όλοι οι Ολλανδοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και είναι άνω των 30 ετών τον γνωρίζουν και τον θαυμάζουν.

H ενημέρωση για τον κορονοιό

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώθηκε για 22η συνεχόμενη φορά τη Δευτέρα. Συνολικά 11.495 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 από το πρωί της Κυριακής. 

Ο μέσος όρος ήταν 14% χαμηλότερος σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Τα μέτρα πιάνουν τόπο και τα νοσοκομεία ξανά ηρεμούν για λίγο, παρότι ακόμα είναι πιεσμένα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν  2.014 ασθενείς λόγω covid19 στα νοσοκομεία της χώρας.

17% λιγότεροι ασθενείς υπάρχουν στα νοσοκομεία σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

550 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ – η Ολλανδία έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών και πληθυσμό 17-18 εκατομμύρια.

Στην Ολλανδία, περίπου 40 άτομα φεύγουν από τη ζωή ανά ημέρα λόγω της πανδημίας.

Lockdown στην Ολλανδία, σημαίνει διακοπές στο Βέλγιο για πολλούς

Ενώ στην Ολλανδία τα πάντα είναι κλειστά, στο Βέλγιο είναι ανοιχτά τα bars και τα καταστήματα. Όταν περνάς τα σύνορα από το Βέλγιο προς την Ολλανδία και το αντίστροφο δεν θα καταλάβεις τίποτα. Είναι συχνές οι μετακινήσεις των 2 λαών από τη μια χώρα στην άλλη. Πόσο μάλλον σε αυτές τις περίεργες περιόδους που διανύουμε με τα συνεχή lockdown.

Όταν η Ολλανδία έχει Lockdown, ενώ το Βέλγιο όχι, οι Ολλανδοί συρρέουν στις κοντινές πόλεις για ημερήσιες εκδρομές σε πόλεις όπως η Αμβέρσα, η Γάνδη και η Μπρίζ. Όταν το Βέλγιο έχει lockdown, ενώ η Ολλανδία όχι, τότε συμβαίνει το αντίστροφο και οι Βέλγοι συρρέουν στις κοντινές πόλεις στην Ολλανδία.

Μάλιστα στο δρόμο προς την Αμβέρσα τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων σε κάποιες περιπτώσεις.

Περισσότερες τουαλέτες στα πάρκα του Άμστερνταμ από το 2022

4 εκατομμύρια δαπανήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την εγκατάσταση WC σε όλη την πόλη. Τώρα θα δοθούν ακόμα 500 χιλιάδες ευρώ για την εγκατάσταση περισσότερων WC στα πάρκα της πόλης.

Τα πάρκα και οι πράσινοι χώροι αναψυχής μας έχουν γίνει ακόμη πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια από ό,τι ήταν ήδη. Είναι μέρη όπου μπορείτε επίσης να βρείτε χαλάρωση, να συναντήσετε άλλους, να αθληθείτε ή να παίξετε. Γι’ αυτό θα ήταν ωραίο να βρείτε και εκεί καθαρές και προσβάσιμες τουαλέτες, γράφει το δημαρχείο του Άμστερνταμ στη σχετική ανακοίνωση.

“Τα επόμενα χρόνια θα κατασκευάσουμε μόνιμες τουαλέτες, αλλά θα συνεχίσουμε να τοποθετούμε προσωρινές τουαλέτες σε πολυσύχναστα, καταπράσινα σημεία της πόλης.”

Υπάρχει πρόνοια και για τους ανθρώπους με αναπηρικές ιδιαιτερότητες, ΑΜΕΑ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ -SUPER ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2022 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks