Ruling 30%: Ότι πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες που έρχονται στην Ολλανδία για δουλειά

ruling30%-ολλανδία-φορολογία
[Update άρθρου 2/11/2023]

Αν έρχεσαι στην Ολλανδία για δουλειά, τότε ίσως να δικαιούσαι το 30% ruling. Τι είναι όμως αυτό?

Η Ολλανδία είναι γνωστή σε πολλές περιπτώσεις για την ευνοϊκή φορολογική της μεταχείριση στους ομογενείς υπαλλήλους – που συνήθως αναφέρεται Ruling 30%. Αυτό το γενναιόδωρο φορολογικό κίνητρο έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει Εξειδικευμένους επαγγελματίες από άλλες χώρες στο ολλανδικό εργατικό δυναμικό, προσφέροντας σημαντική φορολογική απαλλαγή σε μέρος του εισοδήματός τους. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την απόφαση και πώς μπορεί να ωφελήσει τους ομογενείς που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία.

Τι είναι το Ruling 30%;

Το Ruling 30% αποτελεί φορολογικό πλεονέκτημα για μετανάστες υψηλής ειδίκευσης που μετακομίζουν στην Ολλανδία για δουλειά. Σύμφωνα με το Ruling, ένας εργοδότης μπορεί να προσφέρει αφορολόγητο επίδομα ύψους 30% του μισθού που υπόκειται στον ολλανδικό φόρο μισθοδοσίας. Αυτό το καθεστώς προορίζεται να καλύψει τα πρόσθετα έξοδα, όπως τα έξοδα της ενοικίασης σπιτιού στην Ολλανδία και διαβίωσης, που επιβαρύνει έναν εργαζόμενο όταν εργάζεται εκτός της χώρας καταγωγής του.

Κριτήρια καταλληλόλητας

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόφαση του 30%, τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο εργοδότης πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται από τις ολλανδικές φορολογικές αρχές. Τα βασικά κριτήρια επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν:

  • Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει συμβόλαιο εργασίας
  • Ο εργοδότης και ο εργαζόμενος πρέπει να συμφωνήσουν εγγράφως ότι η απόφαση του 30% ισχύει για τον μισθό
  • Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει συγκεκριμένη εμπειρία που δεν είναι ή είναι σπάνια διαθέσιμη στην ολλανδική αγορά εργασίας.
  • Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει ζήσει περισσότερα από 150 χιλιόμετρα μακριά από τα ολλανδικά σύνορα πριν έρθει για δουλειά στην Ολλανδία.
  • Η πρόσληψή σου σε εταιρεία στην Ολλανδία έγινε ενώ κατοικούσες σε άλλη χώρα ή πήρες απόσπαση από την εργασία της χώρας κατοικίας σου για να εργασθείς στην Ολλανδία. Αυτό το κριτήριο δεν ισχύει, αν είσαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από ολλανδικό πανεπιστήμιο που έχει βρει εργασία εντός 12 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών σου.

Μπορείς να δεις αν το δικαιούσαι από εδώ!

Οφέλη από το Ruling 30%.

  1. Επίδομα αφορολόγητου: Έως και το 30% του ακαθάριστου μισθού σας είναι αφορολόγητο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του καθαρού εισοδήματός σας.
  2. Απλοποιημένη αποζημίωση δαπανών: Αντί να χρειάζεται να προσδιορίσετε αναλυτικά και να αποδείξετε τα έξοδα, η επιστροφή 30% είναι απλή.
  3. Κόστος εκπαίδευσης για παιδιά: Επιτρέπει την αφορολόγητη επιστροφή των εξόδων διεθνούς εκπαίδευσης για τα παιδιά ενός εργαζομένου.

Η απόφαση είναι αναμφίβολα ένα όφελος για τους Έλληνες που θέλουνε να μεταναστεύσουν στην Ολλανδία. Μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος ζωής τους ενώ απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο ζωής στην Ολλανδία – Το ruling 30% όχι μόνο κάνει την Ολλανδία ελκυστικό προορισμό για τα παγκόσμια ταλέντα, αλλά διευκολύνει επίσης την οικονομική μετάβαση για πολλούς ομογενείς. Αυτό το βοήθημα είναι σημαντικό.

Πρόσφατες Αλλαγές

Η διάρκεια της απόφασης 30% μειώθηκε από οκτώ σε πέντε χρόνια τόσο για νέες όσο και για υφιστάμενες υποθέσεις από την 1η Ιανουαρίου 2019. Είναι σημαντικό οι δικαιούχοι να γνωρίζουν αυτήν την αλλαγή και να προγραμματίζουν τα οικονομικά τους ανάλογα. Επιπλέον, οι συζητήσεις για περαιτέρω τροποποιήσεις στον κανόνα βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης με τους πιο πρόσφατους φορολογικούς κανονισμούς.

Εφόσον τα παραπάνω κριτήρια πληρούνται, εσύ και ο εργοδότης σου καλείστε να συμπληρώσετε μια σχετική αίτηση για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

Good luck!

Πηγή: here

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks