Τι είναι το 30% ruling?

forologia-ollandia

Αν έρχεσαι/ήρθες στην Ολλανδία για εργασία, τότε ίσως να δικαιούσαι το 30% ruling. Τι είναι όμως αυτό?

Όταν μετακομίζεις από την χώρα κατοικίας σου στην Ολλανδία για εργασία, τότε ο εργοδότης σου μπορεί να σου παραχωρήσει ένα ποσό το οποίο δεν φορολογείται για τα έξοδα που προκύπτουν όταν αλλάζεις μία χώρα, Εκτός από αυτό το ποσό, μπορείς να λάβεις και ένα επιπλέον ποσό ίσο με 30% του μισθού που θα λαμβάνεις. Το ποσό αυτό επίσης δεν φορολογείται, όπως και δεν είσαι υποχρεωμένος-η να αποδείξεις τα επιπλέον έξοδα που τυχόν προέκυψαν λόγω της αλλαγής χώρας.

Προκειμένου να λάβεις αυτό το βοήθημα, υπάρχουν κάποια κριτήρια που πρέπει αν πληρούνται:

  • Η πρόσληψή σου σε εταιρεία στην Ολλανδία έγινε ενώ κατοικούσες σε άλλη χώρα ή πήρες απόσπαση από την εργασία της χώρας κατοικίας σου για να εργασθείς στην Ολλανδία. Αυτό το κριτήριο δεν ισχύει, αν είσαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από ολλανδικό πανεπιστήμιο που έχει βρει εργασία εντός 12 μηνών από την ολοκλήρωση των σπουδών σου.
  • Υπάρχει συμβόλαιο εργασίας με την εταιρεία στην Ολλανδία.
  • Τα δυο προηγούμενα χρόνια, πριν την 1η μέρα εργασίας σου στην Ολλανδία, κατοικούσες σε άλλη χώρα ( για τουλάχιστον 16 μήνες), σε απόσταση μεγαλύτερη των 15ο χλμ από τα ολλανδικά σύνορα.
  • Διαθέτεις τεχνογνωσία ή οποία είναι -σχετικά- περιορισμένη στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι διαθέτεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τον οποίο δεν έλαβες από ολλανδικό πανεπιστήμιο και είσαι κάτω των 30 ετών. Άλλη περίπτωση είναι η εργασία σου να περιλαμβάνει έρευνα σε διακεκριμένο ερευνητικό κέντρο της Ολλανδίας.
  • Για το έτος 2019, θα πρέπει ο μισθός σου που φορολογείται να είναι τουλάχιστον 37.743 € (μεικτά/ έτος). Αν ανήκεις στην κατηγορία του κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και κάτω των 30 ετών που ασχολείται με την έρευνα, ο ελάχιστος μισθός που απαιτείται είναι 28.690 € (μεικτά/έτος).

*50.20% είναι ο γυναικείος πληθυσμός της Ολλανδίας. 49.80% είναι ο αντρικός.

Εφόσον τα παραπάνω κριτήρια πληρούνται, εσύ και ο εργοδότης σου καλείστε να συμπληρώσετε μια σχετική αίτηση για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

Το 30% ruling μπορεί να έχει μέγιστη ισχύ έως 5 χρόνια, σύμφωνα με απόφαση, μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ αν ή έγκριση έγινε πριν την ημερομηνία αυτή, η μέγιστη ισχύς μπορεί να φτάσει έως και τα 8 χρόνια.

Good luck!

Πηγή: here
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?