Φρέσκα κουλούρια 31/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο …

Βέλγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Λίγο ἀκόμα

Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε
τὶς ἀμυγδαλιὲς ν᾿ ἀνθίζουν.

Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε
τὰ μάρμαρα νὰ λάμπουν,
νὰ λάμπουν στὸν ἥλιο
κι ἡ θάλασσα νὰ κυματίζει.

Λίγο ἀκόμα, νὰ σηκωθοῦμε
λίγο ψηλότερα.

Γιώργος Σεφέρης

pie-academy-βρυξέλλες
Η πίτα είναι για να μοιράζεται σε αυτούς που είναι γύρω της. Ο καφές είναι για να μοιράζεσαι τα νέα σου, τις χαρές σου, τις ανησυχίες και τις έγνοιες σου με αυτούς που είναι γύρω σου.

Χλιαρή η χθεσινή πορεία για τον κορονοιό στις Βρυξέλλες

Μια σχετικά χαμηλών τόνων διαδήλωση κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προσέλκυσε περίπου 1.600 άτομα, τα οποία έκαναν πορεία από τον Βόρειο Σταθμό προς το Atomium.

 Οι διαδηλωτές ζήτησαν «ελευθερία» και την παραίτηση της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον χειρισμό της με την κρίση του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για την αναμνηστική δόση του εμβολίου στις ηλικίες 12 εώς 17 ετών

Το Ανώτερο Συμβούλιο Υγείας του Βελγίου λέει ότι δεν υπάρχουν «επαρκή επιστημονικά στοιχεία» που να υποστηρίζουν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. 

Αποφάσισε να περιμένει συμβουλές από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προτού προσκαλέσει αυτήν την ηλικιακή ομάδα για τρίτη δόση.

Αισιοδοξία για αλλαγή χρώματος στο βαρόμετρο τον μήνα Φλεβάρη

Η κορύφωση του πέμπτου κύματος του κορωνοϊού στο Βέλγιο μπορεί να έχει ήδη φτάσει, σύμφωνα με τον βιοστατολόγο Geert Moelenberghs. 

Είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι το βαρόμετρο του κορωνοϊού θα αλλάξει από κόκκινο σε πορτοκαλί τον Φεβρουάριο.

Αμην, προσθέτουμε εμείς!

Η Φλάνδρα θα δώσει στους ιδιοκτήτες γης έως και 25.000 ευρώ για να δημιουργήσουν περισσότερα δάση

Η φλαμανδική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες γης να δημιουργήσουν περισσότερα δάση και θα προσφέρει έως και 25.000 ευρώ ανά εκτάριο γης για άτομα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Η Φλάνδρα στοχεύει να δημιουργήσει επιπλέον 4.000 εκτάρια δασών μέχρι το τέλος του 2024 και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στους ιδιοκτήτες γης για να τη βοηθήσει να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

«Για πρώτη φορά, δεν υπάρχει έλλειψη υποστήριξης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, δεν λείπουν οι πόροι, ούτε τα χέρια βοηθείας, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη γης για την παροχή επιπλέον ξύλων», έγραψε ο Φλαμανδός υπουργός Περιβάλλοντος Zuhal Demir. δήλωση.

«Αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας, χρειαζόμαστε ακόμα πολλή γη. Έχουμε ήδη περίπου 1.400 εκτάρια γης που είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να φυτευτούν ξύλα τα επόμενα χρόνια, αλλά αναζητούμε περισσότερα. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους ιδιοκτήτες γης που αγαπούν το περιβάλλον μας», πρόσθεσε.

Σε αντάλλαγμα, οι ιδιοκτήτες γης θα λάβουν επιδότηση και πρακτική υποστήριξη ξεκινώντας από μια έκταση 0,1 εκταρίων. Η φλαμανδική υπηρεσία προστασίας της φύσης Natuur en Bos θα καλύψει την αγορά των απαραίτητων δέντρων. Έχει δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος ιστότοπος  που επιτρέπει στους ανθρώπους να υπολογίσουν πόση βοήθεια μπορούν να λάβουν για τη φύτευση μεγάλου αριθμού δέντρων.

Tι όμορφες πρωτοβουλίες…

Το Βέλγιο και το Κονγκό συμφωνούν στο να επιστραφούν τα έργα που κλάπηκαν κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας

Τόσο η βελγική όσο και η κυβέρνηση του Κονγκό ενέκριναν σχέδιο νόμου και νομικό πλαίσιο για την επιστροφή αγαθών που συνδέονται με το αποικιακό παρελθόν του βελγικού κράτους στην αφρικανική χώρα.

Το νομοσχέδιο αναγνωρίζει τον νομικό χαρακτήρα της αλλοτρίωσης, που σημαίνει ότι τα αντικείμενα που έχουν λεηλατηθεί δεν θα είναι πλέον στη δημόσια ιδιοκτησία του βελγικού κράτους.

“Βήμα βήμα, χωρίς φανφάρες και τρομπέτες, εργαζόμαστε για τη διόρθωση των αδικιών του παρελθόντος και για την ανοικοδόμηση της αδελφοσύνης των λαών», δήλωσε ο υφυπουργός Επιστημονικής Πολιτικής, Τόμας Ντέρμιν, σε δήλωση στο Twitter.

Καλό είναι να γίνονται αυτά… Τα κράτη θα πρέπει άμεσα να κάνουν αυτοκριτική και να διορθώσουν στο 2022 όλα τα κακώς κείμενα της ιστορίας τους για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Η ενημέρωση για τον κορονοιό

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό στο Βέλγιο συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι είχε παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μεταξύ 21 και 27 Ιανουαρίου, καταγράφονταν κατά μέσο όρο 50.018 μολύνσεις Covid-19 κάθε μέρα, αύξηση 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας Sciensano

Την ίδια εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν περίπου 834.246 τεστ στο Βέλγιο, εκ των οποίων τα 384.882 είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ 19 και 25 Ιανουαρίου, κατά μέσο όρο 25,3 άνθρωποι έφευγαν κάθε μέρα από τη ζωή λόγω του Covid-19. 

Footgate: Σκάνδαλο μεγατόνων στο Βέλγιο

Ολο και µεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς στο βελγικό ποδόσφαιρο, με τις Αρχές να έχουν ετοιμάσει πολύ μακριά λίστα γεμάτη «βαριά» ονόματα που θα περάσουν από το σκαμνί του δικαστηρίου. Η υπόθεση εμπλέκει παράγοντες από σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κορυφαίοι παράγοντες των Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης, Γάνδης, Σαρλερουά, ένας πρώην προπονητής της Αντερλεχτ, ο τεχνικός διευθυντής της FIFA, Στέφεν Μάρτενς, και άλλοι, όπως ατζέντηδες και διαιτητές, βρίσκονται μεταξύ των, ούτε λίγο ούτε πολύ, 57 υπόπτων για διαφθορά και δωροδοκίες, σε μια πολυετή έρευνα που κρατάει κάποιους από αυτούς προφυλακισμένους.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα αναλυτικά στο σχετικό άρθρο στο supergreeks.eu

… Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο; χμμμ

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks