Φρέσκα κουλούρια 5/1/22 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

antwerp architecture belgium building

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂 Γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διαδοθεί παντού! Στήριξε SuperGreek, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στο project.

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχόμαστε σε όλους τους SuperGreeks και γενικότερα σε όλους τους όμορφους ανθρώπους “ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ” και ευτυχισμένο το 2022.

Ευχόμαστε υγεία, δημιουργία και καλά μυαλά…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ένας καινούργιος χρόνος. Τι μας περιμένει; Τι θα μας φέρει; Όνειρα, φιλοδοξίες, έρωτες, αινίγματα. Κι ω φτωχά ημερολόγια που ύστερα από τόσες γιορτές τελειώνετε τις μέρες σας μέσα σ’ ένα ρείθρο.

Τάσος Λειβαδίτης

Αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων για το 2021

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε έκρηξη στις πωλήσεις βιβλίων στο Βέλγιο. 

Ο Dilibel, ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς βιβλίων στο γαλλόφωνο Βέλγιο με σχεδόν 30% μερίδιο αγοράς, είπε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 20% τον περασμένο χρόνο. Οι πωλήσεις manga έχουν υπερδιπλασιαστεί. «Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, ακόμη περισσότερο όταν βλέπουμε ότι οι νέοι αναγνώστες είναι αυτοί που τα αγοράζουν», δήλωσε ο σκηνοθέτης Πάτρικ Μολέτ. “Τα βιβλία είναι το μόνο πολιτιστικό μέσο που έχει βγει πιο δυναμωμένο από την πανδημία.

Πριν από δέκα χρόνια, κάποιοι είπαν ότι το βιβλίο ήταν νεκρό ! Ελπίζουμε εδώ ότι αυτή η αναζωπύρωση θα διαρκέσει στο χρόνο».

 Ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στο κέντρο των Βρυξελλών είπε στο RTBF: «Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 40% πέρυσι σε σύγκριση με το 2019. Το 2020, είχαμε ήδη αύξηση κατά 25%. Είναι απίστευτο να μπορείς να το λες αυτό, όταν βλέπεις τη ζημιά που έχει προκαλέσει σε άλλες επιχειρήσεις αυτή η πανδημία».

SuperGreeks μου, να διαβάζουμε όσο περισσότερα βιβλία μπορούμε. Κλείνουμε τις τηλεοράσεις για λίγο και το scroll στα social media και διαβάζουμε λογοτεχνικά βιβλία. Με το διάβασμα βιβλίων γινόμαστε πιο σοφοί, πιο καλοί άνθρωποι και όταν παρουσιαστεί μια κακιά συγκυρία έχουμε το βάθος για να την αντιμετωπίσουμε ευκολότερα. Επίσης, ψυχολογικά νιώθουμε αρκετά καλύτερα. Είμαστε πιο γεμάτοι μετά από το διάβασμα ενός καλού βιβλίου.

Καλωσορίζουμε στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks το NectarEleias

Να καλωσορίσουμε στους #SuperGreeks ένα ελληνικό brand ελαιολάδου που σύντομα θα βρίσκεται και δια μέσω #SGMP σε Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο, το NectarEleias!

Το δοκιμάσαμε, τρελαθήκαμε, το φέρνουμε Κεντρική Ευρώπη 😉Στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks βρίσκεις περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν. ❕

Bonus : Το #ΒΙΟ – το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο _ Διαθέσιμο σε / / 500ml/ 1L

Διαβάστε περισσότερα για το νέο brand του συνεργατικού δικτύου των SuperGreeks, εδώ!

Χαλάρωση στους κανόνες για την καραντίνα

Οι υπουργοί Υγείας του Βελγίου συμφώνησαν να χαλαρώσουν τους κανόνες για την καραντίνα και τις εξετάσεις για τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό και τις (εμβολιασμένες) στενές επαφές τους. 

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται για : να αποσυμπιεστούν τα εργαστήρια με τεστ PCR, να αποφευχθεί η άσκοπη κλήση του γιατρού τους από άτομα και να μειωθούν οι απουσίες από το χώρο εργασίας. «Φοβόμαστε ένα ξέσπασμα κρουσμάτων από τη Δευτέρα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke. “Και θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουν τεστ κορονοιού όσοι πραγματικά το χρειάζονται.

Θέλουμε επίσης να αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους οι γιατροί. Επομένως, προτεραιότητα είναι να κάνουν τεστ άτομα που έχουν συμπτώματα κορονοιού. Έχουμε αλλάξει τη στρατηγική των δοκιμών για να μπορέσουν να κάνουν τεστ κορονοιού όλοι όσοι έχουν συμπτώματα».

Τι αλλάζει λοιπόν στην πράξη; 

Διαβάστε στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Η Brussels Airlines έχει πραγματοποιήσει 3.000 πτήσεις χωρίς επιβάτες αυτόν τον χειμώνα για να αποφύγει την απώλεια των δικαιωμάτων απογείωσης και προσγείωσης στα μεγάλα αεροδρόμια!

18000 πτήσεις έγιναν χωρίς επιβάτες από την Lufthansa, εκ των οποίων οι 3 χιλιάδες έγιναν από την Brussels Airlines. Μέχρι τον Μάρτιο θα γίνουν ακόμα 33 χιλιάδες πτήσεις άσκοπες χωρίς επιβάτες για να μην χαθεί το δικαίωμα προσγείωσης και απογείωσης στα μεγάλα αεροδρόμια!

Ε; Και το καυσαέριο που προκαλούν αυτές οι πτήσεις ;

Περίεργα πράματα SuperGreeks μου… 🤬

Η μητρική εταιρεία της αεροπορικής εταιρείας, η Lufthansa, δήλωσε ότι είχε πετάξει 18.000 φορές αυτόν τον χειμώνα χωρίς επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 3.000 πτήσεων με το σήμα της Brussels Airlines. Ο όμιλος σχεδιάζει να ακυρώσει 33.000 προγραμματισμένες πτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω της πτώσης των κρατήσεων που προκαλείται από την παραλλαγή του κορωνοϊού omicron.

Ακούει κανείς ρε παιδιά; Διαβάζει κανείς τι γράφουν; Και γιατί να επιτραπεί αυτό;

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks εδώ!

Το δημαρχείο Schaerbeek στις Βρυξέλλες επιτρέπει επίσημα τα αγγλικά – και άλλες γλώσσες

Σημαντική εξέλιξη για όλους εμάς τους Expats στο Βέλγιο. Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και περισσότεροι δήμοι στο Βέλγιο.

Ο δήμος Schaerbeek των Βρυξελλών έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση της πολυγλωσσίας – επιτρέποντας στους κατοίκους να συναλλάσσονται με την τοπική διοίκηση σε άλλες γλώσσες εκτός από τα γαλλικά ή τα ολλανδικά.

Από αυτήν την Τρίτη (4 Ιανουαρίου), το δημαρχείο θα προσφέρει επίσημα βοήθεια στους κατοίκους στα αγγλικά κατόπιν αιτήματος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Schaerbeek.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και άλλες γλώσσες – και για αυτό, ο δήμος θα παράσχει διερμηνέα στα αγγλικά με κόστος 20 €. Τα επίσημα έγγραφα και η αλληλογραφία θα παραμείνουν στα γαλλικά και τα ολλανδικά.

Διάσημος πλαστικός χειρουργός καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση για σεξισμό

Ο διάσημος Βέλγος πλαστικός χειρουργός Jeff Hoeyberghs (60 ετών) καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση (οι 5 μήνες είναι με αναστολή) για σεξισμό και υποκίνηση μίσους και διακρίσεων κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης το 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Σχόλιο: Ο σεξισμός είναι ένα επίκαιρο ζήτημα παγκοσμίως. Είναι ακόμα ένα πρόβλημα που μέχρι προσφάτως συναντούσες παντού στην κοινωνία και σιγά-σιγά με την ενημέρωση ελπίζουμε πως θα ξεπεράσουμε άμεσα. Ο σεξισμός βρίσκεται παντού κυριολεκτικά και εφόσον στο 2022 είμαστε πιο έξυπνοι οι άνθρωποι από ποτέ θα πρέπει να τον ξεπεράσουμε εχθές. Ας βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση – τα πάντα είναι θέμα ενημέρωσης, ζύμωσης.

Tι κάνουν οι κάτοικοι των Βρυξελλών τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τι οι κάτοικοι της Βαλλωνίας;

Τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο είναι υπέροχα, αλλά μόλις τελείωσαν. Οι περισσότεροι ξεκινάμε ήδη να ξεστολίζουμε τα σπίτια μας. Αλλά τι κάνουμε με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα μας στη Βαλλωνία και τι στις Βρυξέλλες;

Διαβάστε στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks εδώ για την Βαλλωνία και το παγανιστικό έθιμο 1000 ετών, όπως και για τις Βρυξέλλες και την αναφύτευση των δέντρων.

Η πρώτη μέρα των χειμερινών εκπτώσεων στη Μπριζ ήταν «ευχάριστα απασχολημένη»

Oι εκπτώσεις ήδη ξεκίνησαν και στη Μπρίζ έγινε το αδιαχώρητο.

 Οι πιο δημοφιλείς χώροι στάθμευσης ήταν ήδη γεμάτοι λίγο μετά το μεσημέρι, και οι κυνηγοί ευκαιριών έσπευσαν να εντοπίσουν τα κατάλληλα προιόντα γι’ αυτούς. Ένας εντυπωσιακός αριθμός Ολλανδών πέρασε επίσης τα σύνορα. «Ναι, μπορούμε ακόμα να αγοράσουμε online, αλλά είναι καλύτερα να δοκιμάσουμε πρώτα τα παπούτσια και ρούχα μας».

Οι χειμερινές εκπτώσεις φέρνουν μαζί τους πολλές προσδοκίες, αν και η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει στους περισσότερους να είμαστε τόσο αισιόδοξοι. Πάντως, η αγοραστική κίνηση ήδη από την πρώτη μέρα ήταν ικανοποιητική και όλοι ελπίζουν σε ανάλογες μέρες για τη συνέχεια.

Καλη Χρονιά SuperGreeks- Συμμετέχετε σε ό,τι κάνουμε – στηρίξτε την προσπάθεια και τις ελληνικές SuperGreek επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Να είστε δίπλα μας…

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks