5 must-have εφαρμογές για όσους μένουν στη Γερμανία

εφαρμογές-κοπέλα-χαμόγελο

Δεν ξέρετε ποια εφαρμογή να κατεβάσετε;

Κάντε τη νέα σας ζωή στη Γερμανία ευκολότερη με το συγκεκριμένο οδηγό, στον οποίο θα βρείτε τις 5 κορυφαίες εφαρμογές που πρέπει να έχετε στη Γερμανία!

1. ARD Mediathek

Το “ARD” είναι ένας από τους μεγαλύτερους κρατικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς της Γερμανίας και στη συγκεκριμένη εφαρμογή θα βρείτε μία μεγάλη βιβλιοθήκη με εκπομπές που μπορείτε να επιλέξετε. Η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι στα γερμανικά, οπότε εκτός από ενημέρωση και ψυχαγωγία θα εξοικειωθείτε και περισσότερο με τη γερμανική γλώσσα!

Σχετικά άρθρα:

Το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία

Μόναχο: Που να ζήσω; Τι δραστηριότητες υπάρχουν;

Γερμανία: Απαντάμε σε φλέγοντα ερωτήματα!

Το σύστημα και η ασφάλεια υγείας στη Γερμανία

2. Πλοηγός DB

Η Γερμανία είναι εκ των πραγμάτων μία μεγάλη χώρα. Εάν προσγειωθήκατε εκεί πρόσφατα ή αν βρίσκεστε εκεί για διακοπές, η μετακίνηση σε όλη τη χώρα μπορεί να γίνει μία δύσκολη αποστολή. Πρέπει να γνωρίζετε, ποιο λεωφορείο θα χρειαστεί να πάρετε στην Κολωνία ή πότε το τελευταίο λεωφορείο στο Μόναχο επιστρέφει στη γειτονιά σας. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η μετακίνηση, αν δεν μιλάτε άπταιστα γερμανικά. Ωστόσο, πάντα υπάρχει λύση!

Υπάρχει μία εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, χωρίς να περιπλανηθείτε άσκοπα. Προκειμένου να οδηγηθείτε στο σωστό δρόμο και να βρείτε τον προορισμό σας, κατεβάστε την εφαρμογή “DB Navigator” όταν φτάσετε στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας παρέχει όλες τις επιλογές για μετακίνηση στη Γερμανία σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, σας επιτρέπει να εντοπίσετε τρένα, να αγοράσει εισιτήρια, να ελέγχετε τους αριθμούς μιας πλατφόρμας, ακόμη και να ανακαλύψετε πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο πρόκειται να πάρετε. Παρέχει, επίσης, πληροφορίες για μετακίνηση με λεωφορείο, S-Bahn, και U-Bahn σε όλη τη χώρα.

3. Too good to go

Εάν θέλετε να διευκολύνετε τη διαβίωση σας με μία νόστιμη πρόταση, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή “Too good to go”. Αυτή η πλατφόρμα θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια στην τοπική σας κοινότητα, ενώ παράλληλα μπορείτε να συνδεθείτε με τοπικές καφετέριες, εστιατόρια και φούρνους, για να αποκτήσετε μερικά από αυτά τα πεντανόστιμα φαγητά που πραγματικά είναι κρίμα να πάνε στα σκουπίδια, επειδή δεν πουλήθηκαν.

Πολλά εστιατόρια πετάνε στα σκουπίδια φαγητό καλής ποιότητας, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να το μοιράσουν, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επομένως, τα εστιατόρια μπορούν να διαθέσουν το φαγητό αυτό σε χρήστες της εφαρμογής, που συμπεριλαμβάνει τοπικές καφετέριες, εστιατόρια και φούρνους.

4. Ν26

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη μετεγκατάσταση σας στη Γερμανία, είναι να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Μπορεί να ακούγεται ένα περιττό και βαρετό κομμάτι, αλλά οι κατοχή ενός τοπικού τραπεζικού λογαριασμού θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη στο νέο σας σπίτι. Όχι μόνο θα διευκολύνει τη ρύθμιση σημαντικών πληρωμών, όπως ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος και του τηλεφώνου, αλλά σύντομα θα καταλάβετε ότι είναι πολύ πιο πρακτικό όταν ψωνίζετε από το σούπερ μάρκετ. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για λογαριασμό τραπέζης σε λίγα λεπτά, αποκτώντας πρόσβαση σε μία σειρά χρηματοοικονομικών προϊόντων της τράπεζας, όπως τρέχοντες λογαριασμούς, πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου κ.α. Η εφαρμογή προσφέρει ακόμη πληροφορίες, σχετικά με τις συνήθειες των δαπανών σας, βοηθώντας σας να κάνετε μεγαλύτερη οικονομία.

5. DW

Σύντομα θα αντιληφθείτε, ότι οι περισσότεροι τοπικοί ιστότοποι ειδήσεων είναι στα γερμανικά και ενώ μετάφραση google μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε κάποιες βασικές πληροφορίες, μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχετε πρόσβαση σε τοπικές ειδήσεις, γραμμένες στην αγγλική γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει στη Γερμανία αλλά θα αποκτήσετε, επίσης, μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους ανθρώπους και τις προτεραιότητες της νέας σας χώρας.

Μία από τις πιο δημοφιλείς πήγες ειδήσεων και πληροφοριών είναι η εφαρμογή “DW”, από τον κρατικό, ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό “Deutsche Welle”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή διατίθεται σε 30 γλώσσες και θα σας παρέχει πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Γερμανία.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?