5 tips για εξοικονόμηση χρημάτων στο Βέλγιο

χρήματα

Η μετάβαση σε μία νέα χώρα μπορεί να είναι μία πολύ ακριβή αποστολή. Όμως, πάντα υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα! Σε αυτό τον οδηγό θα βρείτε μία σειρά από συμβουλές για το πώς να κάνετε οικονομία στο Βέλγιο.

Σκεφτείτε να ψωνίσετε στις γειτονικές περιοχές

Το κόστος των καθημερινών αγορών στο Βέλγιο είναι αρκετά ακριβό, σε σύγκριση με τις γειτονικές περιοχές. Όσοι ζουν κοντά στα σύνορα μπορούν να γίνουν λίγο πιο δημιουργικοί για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αν ζείτε κοντά στα σύνορα η κίνηση ματ είναι να ψωνίζετε από το σούπερ μάρκετ μιας γειτονικής περιοχής. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 20% περισσότερα χρήματα. Η αποφυγή του σούπερ μάρκετ εξολοκλήρου είναι, επίσης, μία επιλογή, καθώς πολλές περιοχές διατηρούν λαϊκές αγορές μία συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα. Οι συγκεκριμένες αγορές είναι μία εξαιρετική επιλογή για φρούτα και λαχανικά καθώς συνήθως τα προϊόντα είναι φθηνότερα από το σούπερ μάρκετ.

Σχετικά άρθρα

Χρήσιμα apps για κατοίκους Βελγίου

Μέσα Μαζικής Μετακίνησης στο Βέλγιο

Ψάχνεις για δουλειά στο Βέλγιο; Όλες οι πληροφορίες…

Πώς να αποκτήσεις την Βελγική υπηκοότητα

Επισκεφτείτε τα βελγικά εστιατόρια σε ώρες που δεν είναι αιχμής

Κάθε χώρα και ιδιαίτερα κάθε πρωτεύουσα έχει περιοχές που προσελκύουν τουρίστες και χρεώνουν ανάλογα. Για παράδειγμα, στις Βρυξέλλες θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα εστιατόρια, καθώς οι τιμές αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σε δημοφιλή μέρη της πρωτεύουσας, τα εστιατόρια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ακριβά τα σαββατοκύριακα και τις βραδινές ώρες.

Ορίστε έναν μηνιαίο προϋπολογισμό

Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας, ορίζοντας τον προϋπολογισμό σας, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε πόσα χρήματα ξοδεύετε κάθε μήνα. Καταρχάς, μπορείτε να σημειώσετε τα σταθερά μηνιαία έξοδα σας, όπως το ενοίκιο ή οι λογαριασμοί του σπιτιού και έπειτα, να υπολογίσετε ένα εβδομαδιαίο εισόδημα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου, μιας ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ή στο tablet σας.

Ο καλύτερος λογαριασμός ταμιευτηρίου στο Βέλγιο

Εάν έχετε σκοπό να αποταμίευση τι χρήματα για τις δύσκολες μέρες που μπορεί να έρθουν ή ξεκινάτε ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης αποταμίευσης, τότε λογικά θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι έχετε τις καλύτερες αποδόσεις τα μετρητά σας. Ο καλύτερος λογαριασμός ταμιευτηρίου θα εξαρτηθεί από το ποσό που καταθέτετε και αν θέλετε να κλειδώσετε τα μετρητά σας. Ο λογαριασμός άμεσης πρόσβασης είναι ευρέως διαθέσιμος και είναι ελεύθερος προς άνοιγμα, όμως ενδέχεται να λάβετε μόνο ένα μικρό επιτόκιο μόλις 0,01%, ενώ ορισμένοι λογαριασμοί άμεσης πρόσβασης θα σας πληρώσουν ένα μπόνους συνέπειας περίπου 0,1%.

Ζητήστε συμβουλές από την κοινότητα των ομογενών

Ενώ η μετάβαση σε μία νέα χώρα μπορεί να φαίνεται, εν μέρει, τρομακτική, όμως μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι στο ίδιο “σκάφος”. Παρακολουθώντας τις τοπικές ομάδες ομογενών θα μπορούσατε να ζητήσετε μερικές πολύτιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων. Ακόμη, μπορείτε να κάνετε φίλους στο δρόμο! Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να προσπαθήσετε να ενταχθείτε στην τοπική κοινότητα των ομογενών.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?