Ολλανδία: KPN ΚΑΙ Τ-Mobile ενεργοποιούν τα δίκτυα 5G τους από σήμερα

5G-Oλλανδία-ιντερνετ

Η KPN και η T-Mobile ενεργοποιούν τα δίκτυά τους 5G την Τρίτη, 28/7. Το δίκτυο της KPN ξεκινά στο “μεγαλύτερο μέρος” του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης, στην περιφέρεια αυτών των πόλεων, καθώς και στο Αϊντχόβεν. Η T-Mobile ξεκινά την ενεργοποίηση του δικτύου της στη Χάγη και θα επεκταθεί σε άλλες ολλανδικές πόλεις κατά τη διάρκεια του έτους, ανέφεραν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο NU.nl.

Οι πρώτες συχνότητες 5G της Ολλανδίας, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών 700MHz που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του δικτύου 5G σε εθνικό επίπεδο, δημοπρατήθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα. Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι η KPN, η T-Mobile και η Vodafone Ziggo αγόρασαν όλοι το ίδιο μερίδιο της συχνότητας των 700MHz για συνολικά 1,23 δισ. Ευρώ.

Η Vodafone Ziggo προσφέρει 5G, μέσω ζωνών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται κυρίως για 4G. Η εταιρεία είπε στο NU.nl ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις ζώνες 700MHz για 5G, αλλά δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτό. Το δίκτυο 5G της Vodafone Ziggo καλύπτει ήδη περίπου το 80% των πελατών της στις Κάτω Χώρες, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ενώ το 5G υποτίθεται ότι κάνει την κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας πολύ πιο γρήγορη, η αυξημένη ταχύτητα δεν θα είναι αμέσως αισθητή.

Η T-Mobile είπε στο NU.nl ότι οι χρήστες της θα παρατηρήσουν κάποια αύξηση στις ταχύτητες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. “Βρισκόμαστε στην διαδικασία ανάπτυξης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Θα παρατηρήσετε ελαφρώς υψηλότερη ταχύτητα, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που θα επικαλύπτονται με 4G. Με τα χρόνια, η διαφορά μεταξύ 4G και 5G θα αυξάνεται.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks