Χάος στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά στο Βέλγιο

αεροδρόμιο-σαρλερουά

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο αεροδρόμιο του Charleroi από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και μετά, λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας. Οι πτήσεις άφιξης δε θα επηρεαστούν. Το αεροδρόμιο ελπίζει να λειτουργεί κανονικά από την Τρίτη και μετά.

Χάος επικράτησε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά από το πρωί. Η διαμαρτυρία του προσωπικού ασφαλείας σήμαινε ότι οι επιβάτες αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο σήμερα. 

Τεράστιες ουρές με εκατοντάδες επιβάτες.

Το χάος επεκτάθηκε και στους δρόμους προς το αεροδρόμιο μετά από αποκλεισμό διασταυρώσεων από διαδηλωτές.  

Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της συνδικαλιστικής δράσης που ξεκίνησε από το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου που εργάζεται για την εταιρεία Security Master,  ο οποίος επί του παρόντος είναι ο μοναδικός πάροχος προσωπικού ελέγχου ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Πολλές πτήσεις καθυστέρησαν. 

Το προσωπικό του Security Master διαμαρτύρεται για την απόφαση της BSCA Security, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο, να ζητήσει από δύο εταιρείες να διενεργήσουν ελέγχους ασφαλείας στο μέλλον. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η εργασιακή ασφάλεια και οι συνθήκες εργασίας θα μπορούσαν να απειληθούν. Το Security Master απασχολεί 380 άτομα προσωπικό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Charleroi.

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο.

Οι αρχές του αεροδρομίου λένε ότι «οι επιβάτες μας και το προσωπικό της BSCA κρατούνται όμηροι ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας και αυτό είναι σκάνδαλο».

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks