Αεροπορικές εταιρείες: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν επαρκούν για να σωθεί το καλοκαίρι

αεροπορικές-ασφάλεια-covid19

Eνώ ο ευρωπαϊκός αεροπορικός τομέας είναι ικανοποιημένος με την πρόταση της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαιτείται ένα ευρύτερο σχέδιο επανεκκίνησης για να σωθεί το καλοκαίρι.

Tο “ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”, που θα επιτρέψει στον κόσμο να ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο καλοκαίρι, είναι ένα βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της ασφαλούς και αποτελεσματικής επανέναρξης των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αεροπορικός τομέας σε δελτίο Τύπου, την Τετάρτη.

Μερικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών για την Ευρώπη (A4E), της ACI EUROPE (International Council Council) και της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), καλούν το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν επειγόντως στην πρόταση για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ούτως ώστε, να είναι λειτουργικό για την καλοκαιρινή, ταξιδιωτική περίοδο.

“Καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εργαστούν για την ταχεία έγκριση του πιστοποιητικού, μέσω της διαδικασίας της έκτακτης ανάγκης”, ανέφεραν οι ηγέτες των ενώσεων. “Είναι δυνατή η ασφαλής επανεκκίνηση των και αεροπορικών ταξιδιών, αλλά τα κράτη πρέπει τώρα να επιτελέσουν το έργο τους, ενεργώντας συντονισμένα για να αποτρέψουν μία κατακερματισμένη συμφωνία με έντονη απογοήτευση και αναγκαιότητα”, πρόσθεσαν.

Χρειάζεται ένας χάρτης πορείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα καθορίζει τους όρους, τα κριτήρια και τον πιθανό χρόνο για την χαλάρωση και την άρση των περιορισμών για τα ταξίδια. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα παροτρύνει ο τομέας. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, η έλλειψη λεπτομερούς και εναλλακτικού σχεδίου εμποδίζει επίσης τους Ευρωπαίους να προγραμματίσουν τις πολυπόθητες οικογενειακές συναντήσεις, τα επαγγελματικά ταξίδια ή τις διακοπές τους, οι οποίες θα είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks