Μίνι-αφιέρωμα: Ένα μαρμάρινο γλυπτό τέχνης στο Βέλγιο

europalia-αξιοθέατα-βέλγιο

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να βρείτε ένα μαρμάρινο γλυπτό τέχνης στη “μέση του πουθενά” στο Βέλγιο;

Nα σας συστήσουμε με το Europalia!

Ένα μαρμάρινο γλυπτό τέχνης μπορείτε να βρείτε στο Houffalize της Βαλλωνίας αν πεζοπορήσετε στα παραμυθένια μέρη του γεωγραφικού διαμερίσματος του Λουξεμβούργου, κοντά στα σύνορα με Λουξεμβούργο. Δημιουργός του μνημείου είναι ένας Πορτογάλος, ο καλλιτέχνης Charters de Almeida!

Το Europalia είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο σε ένα παραμυθένιο φυσικό τοπίο. Και όπως θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος από το όνομα, αντιπροσωπεύει την Ευρώπη και την Ε.Ε.

Το μνημείο ολοκληρώθηκε το 1991 και οι 12 πυλώνες του αντιπροσωπεύουν τα τότε 12 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαρμάρινες κολώνες είναι έτσι διατεταγμένες αφηρημένα ώστε να δείχνουν πόσο ανοιχτή είναι η Ε.Ε.

europalia-γλυπτό-βέλγιο

Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από τους ταφικούς θαλάμους της νεολιθικής εποχής, γνωστής ως και εποχής των σπηλαίων. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει το καλλιτέχνημα.

Αν ο δρόμος σε φέρει κατά εκεί για πεζοπορία αξίζει να πάτε για μερικές φωτογραφίες και από αυτό το σημείο. Oι SuperGreeks έχουν κάνει πεζοπορία στην περιοχή και σου προτείνουν αυτά τα μέρη ανεπιφύλακτα για βόλτα με τους φίλους ή/ και την οικογένεια.

Για περισσότερα τέτοια άρθρα κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!