SuperGreek Αφιέρωμα στη μοναδική Αμβέρσα

Αμβέρσα

Η Αμβέρσα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα και το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο στην ομορφιά της! Σε απόσταση αναπνοής από τις Κάτω Χώρες, με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου δεσπόζει μια πανέμορφη πόλη στο Βόρειο Βέλγιο. Μια πόλη με μακρά ιστορία, με πολλά αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία και ένα σημαντικό πανεπιστήμιο.

Μια πόλη με έντονη ζωή, σπουδαία αρχιτεκτονική και πολλά ποδήλατα.

Αξιοθέατα

μουσείο-σοκολάτας

Το Chocolate Nation ακριβώς απέναντι από τον Κεντρικό Σταθμό είναι το μεγαλύτερο βελγικό μουσείο σοκολάτας στον κόσμο, αφιερωμένο αποκλειστικά στη λαχταριστή, βελγική σοκολάτα.

Επειδή εμείς αγαπάμε πάρα πολύ την σοκολάτα και ιδιαίτερα τη Βελγική γράψαμε στο παρελθόν ένα άρθρο γι’ αυτό το μουσείο που μπορείτε να απολαύσετε εδώ!

De Koninck – Το Ζυθοποιείο της Αμβέρσας: Οι μπύρες του De Koninck, συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης μπύρας “Bolleke”, παρασκευάζονται στο Mechelsesteenweg εδώ και αιώνες. Η περιήγηση στο ζυθοποιείο επιτρέπει στους επισκέπτες να ακούσουν, να δουν και να δοκιμάσουν την ιστορία της πεντανόστιμης μπύρας που παράγει. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

αμβέρσα-κορονοιός
Η πάντα γεμάτη αγορά στην Αμβέρσα

Τα μουσεία της Αμβέρσας

Το Letterenhuis είναι το καλύτερο μουσείο της φλαμανδικής λογοτεχνίας. Από το 1933, έχει σταδιακά εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λογοτεχνικό αρχείο της Φλάνδρας. Συλλέγει, συντηρεί και παρουσιάζει επιστολές, χειρόγραφα, έγγραφα και πορτρέτα Φλαμανδών συγγραφέων. Τα αρχεία λογοτεχνικών περιοδικών και εκδοτών βρίσκονται στο Letterenhuis, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο εδώ.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA) είναι ένα κορυφαίο μουσείο σύγχρονων εικαστικών τεχνών, κινηματογράφου και γλυπτών. Πρόσφατα επαναλειτούργησε μετά από μια εντυπωσιακή ανακαίνιση, σε συνεργασία με τον Βέλγο σχεδιαστή Axel Vervoordt και τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tatsuro Miki. Περισσότερα εδώ.

Το Βέλγιο και η Αμβέρσα έχουν σπουδαία μουσεία όπου σε κάποια από αυτά έχουμε ήδη αναφερθεί και σε άλλα περισσότερα θα αναφερθούμε σίγουρα στο άμεσο μέλλον. Εμάς μας αρέσει να επισκεπτόμαστε πολλά από αυτά τα μουσεία και το κάνουμε με την κάρτα που μουσείων που υπάρχει – διαβάστε περισσότερα γι’ αυτή την κάρτα στο σχετικό άρθρο που δημιουργήσαμε.

Σχετικά άρθρα

Chocolate Nation: Το πιο λαχταριστό μουσείο σοκολάτας στην Αμβέρσα!

#SuperGreek αφιέρωμα στις Βρυξέλλες

Αφιέρωμα στο Hallerbos του Βελγίου + πρόταση για εκδρομή

Μνημεία

Ένα κάστρο

Το πέτρινο κάστρο (Het Steen) είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο χτίστηκε μετά τις επιδρομές των Βίκινγκς στις αρχές του Μεσαίωνα, ως το πρώτο πέτρινο κάστρο της Αμβέρσας.

Ο Σταθμός των τρένων

αμβέρσα-βέλγιο-σταθμός

Ο Κεντρικός Σταθμός της Αμβέρσας, επίσης γνωστός ως Middenstatie (μέσος σταθμός) ή Spoorwegkathedraal (Καθεδρικός ναός σιδηροδρόμων), χρησιμοποιήθηκε αρχικά το 1905. Πρόσφατα, ο σταθμός ανακαινίστηκε πλήρως. Το 2009, το αμερικανικό περιοδικό Newsweek επέλεξε τον Κεντρικό Σταθμό της Αμβέρσας ως τον τέταρτο πιο όμορφο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

Στους SuperGreeks μάλιστα φτιάξαμε ένα αφιέρωμα γι ‘ αυτόν τον φανταστικό σταθμό από κάθε απόψεως – μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο -αφιέρωμα εδώ!

αμβέρσα
Από τις πιο όμορφες πλατείες του κόσμου …

Το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας

Αδιαμφισβήτητα, το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας είναι ένα νέο, δυναμικό και προοδευτικό Πανεπιστήμιο. Ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα των ιστορικών της ριζών με τη φιλοδοξία να συμβάλει θετικά στην κοινωνία. Το Πανεπιστήμιό παρέχει πρόσβαση και μεταδίδει επιστημονικές γνώσεις μέσω της έρευνας, της διδασκαλίας και της ακαδημαϊκής υπηρεσίας στην κοινότητα και εκτελεί αυτά τα καθήκοντα σε πνεύμα ακαδημαϊκής ελευθερίας και ευθύνης.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας ασπάζεται τον ενεργό πλουραλισμό. Σε αυτό το πνεύμα, ενθαρρύνει την κριτική έρευνα και διδασκαλία, τον προβληματισμό και τη συζήτηση σχετικά με επιστημονικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας είναι μέλος σε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Δίκτυα, τα Νέα Πανεπιστήμια για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Για το 2021 το πανεπιστήμιο Αμβέρσας κατατάχτηκε ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου – συγκεκριμένα βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια του Βελγίου και στην 198η θέση παγκοσμίως. Για να διαβάσετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο της Αμβέρσας δείτε το σχετικό μας άρθρο με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και του Βελγίου πιο συγκεκριμένα για το 2021.

Πάμε βόλτα;

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks