Ιστορία: O Άγιος Μαρτίνος της Λιέγης

Η Βασιλική εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου (Βασιλική Saint-Martin) είναι ένα ύστερο γοτθικό εκκλησιαστικό κτήριο στο κέντρο της βελγικής πόλης της Λιέγης. Βρίσκεται στο λόφο του Publémont και είναι ορατή από πολλά σημεία της Λιέγης με τον γκρίζο πύργο της, ο οποίος ήταν αρχικά ένα μέσο άμυνας ανάμεσα στις οχυρώσεις της πόλης. Έτσι την είδαμε και εμείς από το κέντρο της πόλης και έτσι την επισκεφτήκαμε.

Η παλαιότερη εκκλησία σε αυτό το σημείο ιδρύθηκε το 963 από τον Επίσκοπο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης λαϊκής εξέγερσης το 1312, η εκκλησία πυρπολήθηκε και σκοτώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι. Το σημερινό εκκλησιαστικό κτίριο χρονολογείται σε μεγάλο βαθμό από τον 16ο αιώνα (1506-1542) και είναι χτισμένο στα τέλη του γοτθικού ρυθμού σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Paul van Ryckel.

Μετά την κατάληψη της Λιέγης από τους Γάλλους το 1795, η εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου έγινε ενοριακή εκκλησία. Η εκκλησία ανακαινίστηκε το 1871 από τον αρχιτέκτονα της Λιέγης Jean-Charles Delsaux. Το 1886 η εκκλησία αναβαθμίστηκε σε μικρή βασιλική από τον Πάπα. Το 1996 έγινε η κηδεία 2 κοριτσιών που απήχθησαν, κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν από τον Marc Dutroux. Θα αφιερώσουμε ένα ολόκληρο άρθρο σε αυτή την ιστορία.


Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και μπορείτε από την κεντρική πλατεία της Λιέγης απλά να ανηφορίσετε και μετά από μερικά σκαλιά να φτάσετε εκεί. Δωρεάν είσοδος, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον πύργο από τον οποίο έχετε υπέροχη θέα. Η περιοχή γύρω από την εκκλησία είναι ήσυχη, πανέμορφη με καταπληκτική θέα από πάρα πολλά spots.

Ως SuperGreeks.EU αγαπάμε αυτά τα κτίρια με ιστορία και πέτρες χιλίων χρόνων. Αγαπάμε αυτές τις πόλεις με χαρακτήρα όπως είναι η Λιέγη.

Στη Λιέγη έχουμε μια επιχείρηση από τον επαγγελματικό μας κατάλογο με υπέροχα , ποιοτικά , ελληνικά προϊόντα, το MÉDI DÉLICES. Α! Στο Medi Delices πίνουμε και παγωμένο Φρεντάκι.

Να το επισκεφθείτε και να μας αφήσετε ένα feedback ή στείλτε μας μια φωτογραφία σας από το κατάστημα.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks