5 πράματα που ίσως δε γνώριζες για το Βέλγιο…

velgio

Για τους πανύψηλους Βέλγους…

Οι Βέλγοι άντρες είναι οι 2οι πιο ψηλοί. 1οι είναι οι Ολλανδοί!

Εμείς ;

Άστο!

via GIPHY

Το παράδοξο;

Οι Βελγίδες γυναίκες στη σχετική λίστα βρίσκονται στην 21η θέση. Δείτε εδώ τη σχετική λίστα με τις υψομετρικές διαφορές.

Το άλλο παράδοξο;

Οι Βέλγοι γενικότερα σαν λαός πριν 100 χρόνια ήταν από τους κοντούς λαούς. Το πως οι Βέλγοι αλλά και Ολλανδοί ψήλωσαν τόσο πολύ τα τελευταία 100 χρόνια θα το εξετάσουμε σε επόμενο άρθρο.

Ενδεικτικά

Οι Βέλγοι άντρες ήταν στη 33η θέση το 1886 και ενώ σήμερα βρίσκονται στο ΝΟ.2 ! Μεγάλη υψομετρική διαφορά. Σωστά; 15 περίπου πόντους ψήλωσαν οι Βέλγοι την τελευταία εκατονταετία.

Η μεγαλύτερη γραμμή τραμ στον κόσμο είναι στο Βέλγιο

Το Kusttram ταξιδεύει στα 68 χιλιόμετρα βελγικών ακτών μεταξύ των γαλλικών και των ολλανδικών συνόρων, κάνοντας 68 στάσεις από το Knokke-Heist στο De Panne. Το καλοκαίρι υπάρχουν πάρα πολύ τακτικά δρομολόγια.

Γνωρίζουμε το Tomorrowland. Έτσι δεν είναι;

Το Tomorrowland είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο!


Ψηφίστηκε επίσης ως το καλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο από το DJ Magazine και το κανάλι του youtube έχει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια συνδρομητές. Παράλληλα με περίπου 15 σκηνές και 400+ καλλιτέχνες, το φεστιβάλ είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό σκηνικό σχεδιασμό του και τα εισιτήρια προπωλούνται μήνες πριν!

via GIPHY

Βασικά πρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια με το που ανακοινωθεί το επόμενο φεστιβάλ …

Οι μαστερς της σοκολάτας

Το Βέλγιο παράγει σοκολάτα για σχεδόν 400 χρόνια


Τα πρώτα στοιχεία παραγωγής σοκολάτας στο Βέλγιο χρονολογούνται από το 1635. Σήμερα το Βέλγιο παράγει πάνω από 173.000 τόνους σοκολάτας το χρόνο και έχει περίπου 2.000 καταστήματα σοκολάτας!

via GIPHY

Ναι είναι η καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο. Καρατσεκαρισμένο!

Ουρανοξύστης

Ο πρώτος ουρανοξύστης της Ευρώπης χτίστηκε στο Βέλγιο


Γνωστός ως Torengebouw ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1928 στην Αμβέρσα. Είναι το ψηλότερο κτίριο στην Αμβέρσα σήμερα, περίπου 96 μέτρα (26 ορόφους).

Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τον Jan Van Hoenacker.

Ο εν λόγω ουρανοξύστης ήταν το πιο ψηλό κτίριο στο Βέλγιο μέχρι το 1960. Στο σήμερα στον σχετικό δείκτη βρίσκεται στην 21η θέση.

via GIPHY


Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks