Αγορά σπιτιού στην Ολλανδία με ηλεκτρονική υποθήκη: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διαδικτυακή αγορά

Η αγορά σπιτιού στις Κάτω Χώρες είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε, ειδικά τώρα που οι περισσότερες διαδικασίες μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. Και ενώ υποβάλετε αίτηση για υποθήκη που χρησιμοποιείται, συμπλήρωση φόρμας και εκτεταμένες συνομιλίες μέσω email, μπορείτε πλέον να ξεχωρίσετε εντελώς από την άνεση του προσωρινού σπιτιού σας μέχρι να αγοράσετε μία νέα κατοικία.

«Οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν πώς να αγοράσουν ένα σπίτι στις Κάτω Χώρες έχουν συνηθίσει να αναζητούν πληροφορίες, σχετικά με τη διαδικασία, στο ίντερνετ, οπότε σκεφτήκαμε, γιατί να μην κάνουμε και ολόκληρη τη διαδικασία υποβολής αίτησης υποθηκών;» Το αποτέλεσμα, ένα έτος στην παραγωγή , είναι μια απλοποιημένη υπηρεσία που καλύπτει τη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος, η οποία, μπορεί να ολοκληρωθεί από τους αγοραστές για πρώτη φορά σε μια στιγμή και σε ένα μέρος που τους εξυπηρετεί. Αλλά είναι πραγματικά τόσο εύκολο; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός διαδικτυακού μεσίτη ενυπόθηκων δανείων για την αγορά σπιτιού στο Άμστερνταμ, το Αϊντχόβεν ή τη Χάγη;

Ευκολία στη διαδικασία

Αρχικά, η χρήση ενός διαδικτυακού μεσίτη στεγαστικών δανείων ταιριάζει καλύτερα σε εσάς εάν είστε αγοραστής για πρώτη φορά σε πλήρη απασχόληση, με μόνιμο ή τουλάχιστον συμβόλαιο ενός έτους. Επειδή δεν έχετε ιστορικό στην ολλανδική αγορά ενυπόθηκων δανείων, η υπόθεσή σας θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και εύκολη να αντιμετωπιστεί, αρκεί φυσικά να γνωρίζετε το Διαδίκτυο. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι, εργάζεστε μέσω ενός πρακτορείου ή έχετε πολλά χρήματα μετρητά για να ξοδέψετε, η κατάστασή σας είναι πιο περίπλοκη. Μια τετ α τετ συνάντηση με έναν προσωπικό σύμβουλο ενυπόθηκων δανείων θα σας δώσει μια καλύτερη επισκόπηση των επιλογών σας. Η υποβολή αίτησης για υποθήκη στην Ολλανδία είναι ανοιχτή μόνο για άτομα που διαμένουν επίσημα εδώ. Και πάλι, ένας προσωπικός σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα εάν δεν πληροίτε αυτό το κριτήριο αλλά εξακολουθείτε να ψάχνετε να αγοράσετε.

Ασφάλεια στα χρήματα

Η υποβολή αίτησης για υποθήκη στο Διαδίκτυο μπορεί επίσης να είναι φθηνότερη από ό, τι μέσω ενός κανονικού μεσίτη. Το MyDutchMortgage, για παράδειγμα, χρεώνει λιγότερο από 2.000 € για το πλήρες πακέτο – και πληρώνετε μόνο όταν η συμφωνία έχει υπογραφεί, σφραγιστεί και παραδοθεί. Έτσι μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση και να ανεβάσετε όλα τα έγγραφά σας χωρίς να πληρώσετε ούτε δεκάρα. Μια κανονική αίτηση υποθήκης μέσω τράπεζας ή παραδοσιακού μεσίτη μπορεί να κοστίσει περίπου 3.000 ευρώ όταν συμπεριληφθούν όλα τα επιπλέον έξοδα. Λάβετε επίσης υπόψη ότι ένας παραδοσιακός σύμβουλος ενυπόθηκων δανείων θα προσφέρει δωρεάν αρχική διαβούλευση, αλλά μετά από αυτό τα τέλη θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Εξυπηρέτηση βάσει αναγκών 

Φυσικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της υποβολής αίτησης για υποθήκη στο Διαδίκτυο είναι ότι μπορείτε να συμπληρώσετε τα έντυπα όποτε μπορείτε – χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπλήρωσή τους με μία κίνηση ή για την αντιμετώπιση εγγράφων σε ξένη γλώσσα. Υπάρχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν αποκλειστικά στα αγγλικά.  Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία σε έξι εύκολα βήματα, συμπληρώνοντας πληροφορίες όποτε συνδέεστε – ακόμα κι αν έχετε περάσει τη μισή νύχτα σε μια τηλεδιάσκεψη. Και αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους υποθηκών που προσφέρονται στην Ολλανδία – ναι, μερικά από τα χαρτιά είναι αρκετά κουραστικά αλλά απαιτούνται από το νόμο – μπορείτε πάντα να προχωρήσετε στην επόμενη ενότητα και να επιστρέψετε σε αυτήν αργότερα . Το πιο σημαντικό, επειδή όλα τα ψηφιακά χαρτιά διατηρούνται σε ένα μέρος, δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε σημαντικά έγγραφα είτε στο γραφείο σας είτε στο cloud.

Άνεση κινήσεων

Είναι αυτονόητο οτι εάν η σκέψη υποβολής αίτησης για υποθήκη ώστε να αγοράσετε σπίτι στην Ολλανδία φαίνεται πολύ τρομακτική ή εάν η κατάστασή σας είναι πιο περίπλοκη επειδή έχετε ήδη ένα ακίνητο προς πώληση, τότε ο παραδοσιακός μεσίτης υποθηκών παραμένει η καλύτερη επιλογή σας. Ωστόσο, σχετικά με την αγορά σας πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη τιμή. Προσέξτε όλα αυτά τα έξτρα που μπορεί να ακολουθήσουν και να αυξήσουν την τελική τιμή. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι ο μεσίτης σας είναι πραγματικά ανεξάρτητος, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή προσφορά. Η αγορά ενός σπιτιού και η λήψη υποθήκης για πρώτη φορά μπορεί να είναι αγχωτική στις καλύτερες στιγμές, οπότε κάντε ό, τι μπορείτε για να κάνετε τη διαδικασία όσο πιο απλή και όσο πιο βολική γίνεται.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?