Άγρια ζώα της Ολλανδίας

Ορισμένα άγρια ​​ζώα προστατεύονται από το νόμο και δεν πρέπει να κυνηγηθούν, να συλληφθούν ή σκοτωθούν από ανθρώπους. Εμείς καταγράψαμε ένα άρθρο με αυτά που ισχύουν για τα άγρια ζώα στην Ολλανδία, αλιεύοντας πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Προστασία άγριων ζώων


Τα άγρια ​​ζώα είναι ζώα που δεν είναι εξημερωμένα και συνήθως ζουν σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Περίπου 36.000 είδη ζώων βρίσκονται στην άγρια ​​φύση στις Κάτω Χώρες, 500 από τα οποία προστατεύονται από το νόμο. Η προστασία ορισμένων ζώων και φυτών ορίζεται στον νόμο για τη χλωρίδα και την πανίδα.

Οχλήσεις από προστατευόμενη άγρια ​​φύση


Τα προστατευόμενα ζώα μπορούν να προκαλέσουν ενόχληση και βλάβη σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι πεύκοι μπορεί να ροκανίζουν μέσω ηλεκτρικών καλωδίων και τα κοπάδια χήνων, κοντά σε αεροδρόμια, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων.

Τα ακόλουθα ζώα αποτελούν κοινή πηγή ενόχλησης:

Χήνες
Λαγοί
κουνέλια
Πεύκα
Νυχτερίδες
Πουλιά, ειδικά περιστέρια, κοράκια, γλάροι και κοράκια
Αλεπούδες


Δεδομένου ότι όλα αυτά τα είδη προστατεύονται από το νόμο, η προστατευόμενη άγρια ​​φύση μπορεί να απομακρυνθεί ή να σκοτωθεί μόνο από αρμόδια άτομα που έχουν την εξαίρεση για μια τέτοια πράξη βάσει του νόμου για τη χλωρίδα και την πανίδα.

Τα προστατευόμενα ζώα μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά σε γεωργικές καλλιέργειες ή δέντρα. Μια επιχείρηση μπορεί να υποβάλει αίτηση για άδεια και να τα διώξει, να πιάσει ή να σκοτώσει ζώα που προκαλούν ζημιά στην περιουσία τους. Ο Ολλανδικός Οργανισμός Επιχειρήσεων (RVO.nl) διαθέτει πληροφορίες για επιχειρήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση όχλησης ή ζημιών που προκαλούνται από προστατευόμενα ζώα.

Κυνήγι στην άγρια φύση


Το κυνήγι δεσμεύεται από πολλούς κανόνες. Για παράδειγμα, επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Το κυνήγι απαγορεύεται κατά τις ώρες της νύχτας. Οι κυνηγοί πρέπει να έχουν άδεια κυνηγιού.

Οι κυνηγοί μπορούν να πυροβολούν :

Άγριες πάπιες
Φαγούς
φασιανούς
Περιστέρια
Κουνέλια


Οι επαρχιακές αρχές επιτρέπουν στους κυνηγούς να παίρνουν μεγάλα ζώα θηραμάτων εάν προκαλούν σοβαρή ενόχληση. Τέτοια ζώα μπορεί να είναι το:

Κόκκινο Ελάφι
Ζαρκάδι
Ελάφια
Αγριόχοιρος


Άγρια ζώα των οποίων ο φυσικός βιότοπος δεν είναι οι Κάτω Χώρες


Μερικά ζώα που τώρα ζουν στην άγρια ​​φύση στις Κάτω Χώρες δεν ανήκουν φυσικά εδώ, όπως o Δαχτυλιδολαίμης ψιττακίσκος (Rose-ringed parakeet). Αυτά τα μη ιθαγενή ζώα ονομάζονται ”ξένα είδη”. Μερικά από αυτά αποτελούν μεγάλη απειλή για τα εγγενή φυτά και ζώα. Ονομάζονται χωροκατακτητικά ξένα είδη. Οι κανόνες για την προστασία των άγριων ζώων ισχύουν επίσης για ξένα είδη (συμπεριλαμβανομένων των χωροκατακτητικών ειδών).

Πηγή: government.nl

*Αυτό ήταν μόνο ένα εισαγωγικό άρθρο για τη χλωρίδα και πανίδα της Ολλανδίας. Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε αναλυτικά σε λουλούδια, ζώα, υδροβιότοπους κ.α.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks