Πόλεμος στην Ουκρανία: “Άκαρπη” η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια

ουκρανικό

Ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι δύο εμπόλεμες χώρες είχαν σήμερα διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο, για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προς ανίχνευση της δυνατότητας και των όρων κατάπαυσης του πυρός.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή στην Αττάλεια που κράτησε περίπου δύο ώρες απέβη άκαρπη, καθώς δεν έδωσε κάποια λύση προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Ντμίτρο Κουλέμπα αναφέρθηκε στην ανάγκη 24ωρης εκεχειρίας και ανθρωπιστικών διαδρόμων, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να επιφυλάσσεται να απαντήσει.

Δήλωσε επίσης πως είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Ρωσική πλευρά για να τελειώσει ο πόλεμος.

Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους: “Επιβεβαιώσαμε ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε η ρωσική πλευρά για την καθημερινή διάνοιξη των ανθρωπιστικών διαδρόμων παραμένει σε ισχύ”.

Διατύπωσε την πεποίθησή του ότι η ρωσική πλευρά παρουσίασε στη Λευκορωσία πολύ συγκεκριμένα τις σκέψεις της εν είδει σχεδίου, επισημαίνοντας ότι η ουκρανική πλευρά πήρε αυτές τις προτάσεις για να συζητηθούν από το Κίεβο και, όπως είπε, ο κ. Κουλέμπα τον διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την πρόθεσή του να διεξαχθεί μια σοβαρή συζήτηση στη Λευκορωσία χωρίς, αυτή, όπως είπε, να περιορίζεται σε στρατιωτικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks