Ο πιο δημοφιλής «προορισμός» στο Βέλγιο είναι το Atomium, σύμφωνα με το Google Street View

atomium-βρυξέλλες-βέλγιο

Η πλατφόρμα Google Street View γιορτάζει την 15η επέτειό της αυτή την εβδομάδα και αποκάλυψε ότι το πιο «επισκεπτόμενο» μέρος του Βελγίου είναι το Atomium.

Το 2007, η Google δημοσίευσε τις πρώτες της εικόνες Street View από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ. Έκτοτε, αυτοκίνητα Street View εξοπλισμένα με κάμερες έχουν καταγράψει και μοιραστεί περισσότερες από 220 δισεκατομμύρια εικόνες Street View και έχουν διανύσει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια.

Βέλγιο

Στο Βέλγιο, έξι από τους δέκα πιο δημοφιλείς «προορισμούς» στο Street View βρίσκονται στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας των Βρυξελλών: το ατόμιουμ, η Grand-Place, το Βασιλικό Παλάτι, ο σταθμός Midi των Βρυξελλών, και το gare du nord των Βρυξελλών και ο Manneken Pis.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που βρίσκεται λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, ακολουθούμενο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αμβέρσας, τον ζωολογικό κήπο Pairi Daiza στον δήμο Brugelette της Βαλλονίας και το κάστρο Gravensteen στη φλαμανδική πόλη της Γάνδης.

Παγκόσμια

Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα πέρυσι ήταν η Ινδονησία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία. Τα τρία πιο δημοφιλή μνημεία στο Street View ήταν το Μπουρτζ Χαλίφα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ο Πύργος του Άιφελ (Γαλλία) και το Ταζ Μαχάλ (Ινδία).

Το επόμενο έτος, η Google θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί μια νέα κάμερα που είναι πιο εύκολη στη μεταφορά και επομένως μπορεί να μεταφερθεί σε δυσπρόσιτα μέρη, όπως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Με πληροφορίες από brussels times

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks