Αφιέρωμα στο Άμερσφοορτ της Ολλανδίας

αμερσφοορτ-ολλανδία

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νοερά με το SuperGreeks σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, ιστορικές και όμορφες πόλεις της Ολλανδίας, το Άμερσφοορτ!

Και από τις πιο υποτιμημένες …

Το Αμερσφοορτ είναι μια σχετικά μεγάλη πόλη στις Κάτω Χώρες, με 150 χιλιάδες κατοίκους. Είναι η 15η πιο μεγάλη πόλη της Ολλανδίας και βρίσκεται περίπου στο κέντρο της χώρας.

Το κέντρο της πόλης έχει μεσαιωνικό χαρακτήρα, με παλιά τείχη και κανάλια ⚔️ Θα το λατρέψεις!

500 εθνικά μνημεία, 3 εθνικά φυσικά καταφύγια, πολλά μαγαζιά και το Άμερσφοορτ μπαίνει ψηλά σε μια λίστα με τις καλύτερες πόλεις για διαμονή εκεί, λόγω του υψηλού βιοτικού επιπέδου. Μπαίνει ψηλά στη λίστα και για μονοήμερη εκδρομή και για πολυήμερες διακοπές.

🌳 Το 2006 το Amersfoort κέρδισε τον τίτλο «Πιο πράσινη πόλη της Ολλανδίας»

🎨 Σίγουρα επισκέπτεσαι το μουσείο του Piet Mondrian! Ναι, ο Mondrian είναι από το Άμερσφοορτ! *Θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη ερώτηση για Quizάκι 💥

*Σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα στο σπίτι του*

🎭 Μια πόλη φημισμένη για τα θέατρα της. Υπάρχουν πολλά θέατρα και παιρνούν αρκετές “δυνατές” παραστάσεις κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς: Flint Theatre, Theatre De Lieve Vrouw, Holland Opera, ICOON Theatre και Theatre Veerensmederij.

Διαβάστε ακόμα:

Ολλανδία: Το Άμερσφοορτ ψηφίστηκε ως καλύτερη πόλη της Ευρώπης για το 2023 !

[Ιστορία]

αμερσφοορτ-ολλανδία

Το Άμερσφοορτ απέκτησε δικαιώματα πόλης στις 12 Ιουνίου του 1259 από τον επίσκοπο της Ουτρέχτης. Βέβαια, ευρήματα στην πόλη έχουν βρεθεί από τη μεσολιθική εποχή και έπειτα στη νεολιθική.

🔥 Το 1340 σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη , κατά την οποία περίπου τα μισά κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

🛡 Το 1380 περίπου ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου τείχους (τελείωσε γύρω στο 1450) συνολικού μήκους 2850 μέτρων, το οποίο τριπλασίασε την επιφάνεια της τειχισμένης πόλης. Σε αυτό το τείχος κατασκευάστηκαν πολλές πύλες που μπορεί κανείς να θαυμάσει ακόμα και σήμερα, όπως το Koppelpoort και το Monnikendam.

💸 To Amersfoort είναι μια πόλη της Ολλανδίας που ενώ τον χρυσό αιώνα πολλές πόλεις είχαν γίνει ζάμπλουτες, εδώ ακόμα επικρατούσε φτώχεια. Η οικονομία έχει επιδεινωθεί από τον 16ο αιώνα, εν μέρει λόγω της φτωχότερης ναυσιπλοΐας του Eem. Η πληθυσμιακή αύξηση παρέμεινε στάσιμη και στις αρχές του 19ου αιώνα το Amersfoort είχε μόνο 8.000 άτομα.

*Στις αρχές του 18ου αιώνα, η πόλη έγινε κέντρο της Παλαιάς Καθολικής Εκκλησίας

🚂 Ο σιδηροδρομικός σταθμός ήταν αυτός που ξανά έφερε την πόλη σε ευημερία. Ή ένωση των σιδηροδρομικών γραμμών με πόλεις – κόμβους για την οικονομία βοήθησαν το Άμερσφοορτ που έγινε ένας ακόμα κομβικός – κεντρικός σταθμός.

💣 Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η εβραϊκή κοινότητα στο Amersfoort υπέφερε πολύ από το Ολοκαύτωμα. Οι μισοί και παραπάνω βρέθηκαν από τους Ναζί και οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και άρα στον θάνατο.

Ναι, προτείνουμε ξεκάθαρα για μια επίσκεψη το Άμερσφοορτ. Για εμάς τους SuperGreeks που αγαπάμε το ποδήλατο, το Άμερσφοορτ είναι μια πόλη που ξεκινάμε τις ποδηλασίες και πεζοπορίες μας, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα 2 μεγάλη δάση της χώρας 🚴‍♂️

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks