Άμστερνταμ: Θέλεις να βελτιωθεί η πόλη που ζεις; Πάρε θέση! Σε άλλη γλώσσα, στη νοηματική, με video.

άμστερνταμ-δημαρχείο-κάτοικοι

Η δημοκρατία είναι τόσο παλιά όσο ο δρόμος προς τη Ρώμη. Οι Amsterdammers επηρεάζουν επίσης τα σκαμπανεβάσματα της πόλης τους. Τίποτα καινούργιο. Αυτό που είναι νέο είναι ότι υπάρχουν τώρα περισσότεροι τρόποι για να επικοινωνήσετε με το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ: σε νοηματική γλώσσα, σε γλώσσα διαφορετική από την ολλανδική και αργότερα επίσης μέσω βίντεο.

Οι Amsterdammers εκπροσωπούνται από συμβούλους που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι, ένα μέλος του συμβουλίου δεν μπορεί να κανονίσει ένα σπίτι, παροχές ή διαβατήριο για εσάς. Για αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία που ακολουθούμε όλοι μας με τις δημόσιες υπηρεσίες. Μπορείτε, ωστόσο, να πείτε την άποψη σας για βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στην πόλη.

Πως?

Για παράδειγμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους συμβούλους και τα πολιτικά κόμματα. Μπορείτε να καλέσετε, να στείλετε email, να γράψετε μια επιστολή ή να κλείσετε ραντεβού για να μιλήσετε. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε κατά τη διάρκεια επιτροπής του συμβουλίου ή να υποβάλετε μια πρωτοβουλία πολιτών. Και μπορείτε να ασκήσετε επιρροή παρακολουθώντας πάρτι, πολιτικά καφέ ή ομαδικές συναντήσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ συνεδριάζει μία φορά κάθε 3 εβδομάδες. Αυτές οι συναντήσεις είναι πάντα δημόσιες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναντήσεις ζωντανά στο σπίτι μέσω του Διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει αποφάσεις, συζητούνται τα τρέχοντα θέματα και τυχόν ερωτήσεις τίθενται στο Δημοτικό Εκτελεστικό Συμβούλιο του Άμστερνταμ. Η συνεδρίαση του συμβουλίου ακολουθεί ορισμένους κανόνες. Αυτοί αναφέρονται στον Κανονισμό.

Οι νέοι κανόνες

Από τις 12 Δεκεμβρίου, θεσπίστηκαν νέοι κανόνες για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτοί οι νέοι κανόνες θα αξιολογηθούν το επόμενο φθινόπωρο. 

  • Θα υπάρξουν ειδικές βραδιές διαβούλευσης για θέματα στα οποία πολλοί Amsterdammers θέλουν να σχολιάσουν και πούν την άποψη τους. Έχουν ήδη διοργανωθεί επιπλέον βραδιές για το Volkstuinen και το Buiksloterham.
  • Μπορείτε επίσης να μιλήσετε στη νοηματική γλώσσα.
  • Υπό ειδικές περιστάσεις, είναι δυνατόν να μιλήσετε σε άλλη γλώσσα-εκτός της Ολλανδικής.
  • Στο μέλλον μπορείτε επίσης να στείλετε ένα video για να πείτε αυτά που θέλετε.

Το Άμστερνταμ μας εκπλήσσει πάντα με την εξωστρέφεια του. Μια από τις ευκολότερες πόλεις για έναν Expat- Μετανάστη!

Περισσότερα άρθρα για το Άμστερνταμ

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks