Ολλανδία: Το Άμστερνταμ θέλει το 95% των δημόσιων συγκοινωνιών χωρίς ρύπους μέχρι το 2025

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Λεωφορεία

Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Μεταφορών του Άμστερνταμ πρόκειται να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό στην πολιτική της κινητικότητας, με στόχο να βοηθήσει την εταιρεία δημόσιων συγκοινωνιών που δίνει αγώνα εναντίον του κορονοϊού να προωθήσει τη μετάβαση σε ένα πρόγραμμα μεταφοράς χωρίς ρύπους. 

Η περιοχή που αποτελείται από 15 δήμους και αντιπροσωπεύει το 35% του συνολικού αριθμού των επιβατών στις αστικές και περιφερειακές μεταφορές, θα παρουσιάσει σήμερα μια δέσμη μέτρων εναντίον του κορονοϊού. Σε αυτά περιλαμβάνεται και μια επένδυση ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στους στόλους των λεωφορείων, αγοράζοντας ηλεκτρικά και εγκαθιοστώντας στην πόλη την σχετική υποδομή φόρτισης. 

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη μεταφορών του Άμστερνταμ, Σάρον Ντίξσμα, η Περιφέρεια θεωρεί τις δημόσιες συγκοινωνίες τόσο σημαντική επένδυση για την οποία “εμείς ως κυβερνητική αρχή θα αναλάβουμε την ευθύνη”. 

Η κρίση του κορονοϊού, μείωσε δραστικά τους επιβάτες των δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά σήμερα αποτελεί ευκαιρία να αλλάξει μόνιμα το σύστημα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντίξσμα. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή μόνο το 20% των λεωφορείων της περιοχής δεν εκπέμπει ρύπους. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αυξηθεί στο 95% έως το 2025.

“Η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει”

“Εκτός από τον κορονοϊό, βιώνουμε και μια ακόμη κρίση που θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αναφέρομαι στην “κλιματική κρίση” δήλωσε ο Ντίξσμα. “Ακόμα και μετά τον κορονοϊό, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν θα είναι ποτέ ίδιες. Και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης” πρόσθεσε. 

Επίσης η Περιφέρεια σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα κονδύλια σε έργα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, καθώς θα ανακαινίσει τους σταθμούς γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

“Αυτή τη στιγμή οι αριθμοί για τις δημόσιες μεταφορές είναι δραματικοί. Ακόμα και αν κρίση του κορονοϊού τελειώσει, τα αποτελέσματά της θα παραμείνουν ορατά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διαθέσουμε πολύ περισσότερα χρήματα για τις δημόσιες μεταφορές και αυτό γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορούμε όλοι να οδηγήσουμε αυτόκινητο” δήλωσε ο Ντιξσμα.

Η Περιφέρεια θα λάβει τα 235 εκατομμύρια ευρώ για την επένδυση από το λεγόμενο ταμείο Broad Target Benefit, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων κινητικότητας.

Στο SuperGreeks.EU θα ενημερώνουμε για παρόμοιες ενέργειες που γίνονται στην Κεντρική Ευρώπη , ευελπιστώντας ότι θα ευαισθητοποιηθούμε άπαντες και θα συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην ατμόσφαιρα που είναι ζωτικής σημασίας για το είδος μας. Για όλα τα είδη της φύσης. Τη φύση μας.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks