Άμστερνταμ : Μισθοί , facts και αριθμοί… Για πτυχιούχους

Η Ολλανδία σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα παγκόσμια οικονομική κατάσταση, θεωρείται μια καλή περίπτωση γι’ αυτούς που σκέφτονται να μετακομίσουν στις Κάτω Χώρες για εργασία. Έχει ανοιχτές αγκάλες ειδικά για τους πτυχιούχους και σίγουρα σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που υπάρχει μεγάλη ανάγκη. To Άμστερνταμ είναι μια πόλη που οι κάτοικοι της μιλούν Αγγλικά με αποτέλεσμα την εύκολη προσαρμογή ενός νεο-αφιχθέντα και πολλές από τις εταιρείες στην πόλη διαθέτουν θέσεις εργασίας στην Αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με το Dutch Central Plan Bureau (CPB), ο μέσος ακαθάριστος μισθός για το 2018 στις Κάτω Χώρες ήταν € 37.000. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει το επίδομα διακοπών και αντιστοιχεί σε ακαθάριστο μηνιαίο εισόδημα 2.850 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μέση μηνιαία καθαρή αμοιβή είναι περίπου 2.150 ευρώ.

Το Άμστερνταμ είναι μια ακόμα “silicon valley” της Ευρώπης. Προσελκύει πολλές μεγάλες εταιρείες και έχει πάρα πολλές διαθέσιμες εργασίες για πτυχιούχους και μη.

Ενώ οι μισθοί διαφέρουν ανάλογα με τη βιομηχανία, την εταιρεία και πολλούς άλλους παράγοντες, ο μέσος αρχικός μισθός ενός πτυχιούχου πανεπιστημίου στις Κάτω Χώρες είναι περίπου € 2.632. Αυτό είναι € 500 υψηλότερο από τις αποδοχές ενός πτυχιούχου από κολέγιο.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους μισθούς που βρήκαμε στο Iamsterdam για 3 τελείως διαφορετικές ειδικότητες και για Starters. Δηλαδή για άτομα που ξεκινάνε σήμερα τη καριέρα τους στην Ολλανδία: 

  • Οι τομείς της νομικής λαμβάνουν μεταξύ € 2.500 και € 2.800 ακαθάριστα ανά μήνα
  • Οι εργαζόμενοι στους τομείς οικονομίας λαμβάνουν μεταξύ 2,500 και 2,800 ευρώ ακαθάριστα ανά μήνα
  • Οι εργαζόμενοι στους τεχνολογικούς τομείς λαμβάνουν από 2.200 € έως 2.500 € ακαθάριστα ανά μήνα

Ότι αφορά το Άμστερνταμ και μερικά Facts:

  • Υπάρχουν περισσότερες από 2000 διεθνείς εταιρείες στην πόλη του Άμστερνταμ.
  • Περίπου 500 “κολοσσοί” εδρεύουν στο Άμστερνταμ.
  • Περίπου το 15% των θέσεων εργασίας είναι στην Αγγλική γλώσσα. Όχι και άσχημα 🙂
  • Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη!
  • Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υψηλά ειδικευμένους εργαζόμενους από την παγκόσμια αγορά.
  • Από τους διεθνείς φοιτητές που αποφοιτούν από τα Ολλανδικά πανεπιστήμια, πολλοί εξακολουθούν να ζουν στις Κάτω Χώρες πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή τους. Το ποσοστό των απόφοιτων που παραμένουν στην Ολλανδία μετά την αποφοίτηση τους ανέρχεται περίπου στο 40%.
  • Οι μισθοί σε αυτά τα επίπεδα απασχόλησης είναι ίδιοι για τους Expats και τους Ολλανδούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks