Ένας στους 10 ανθρώπους στο Βέλγιο λέει ότι συχνά δεν αισθάνεται ασφαλής

βρυξέλλες-βέλγιο

Σχεδόν το 10% των ανθρώπων που ζουν στο Βέλγιο λένε ότι συχνά αισθάνονται ανασφαλείς στη χώρα, σύμφωνα με την έκδοση 2021 του Security Monitor από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Το Security Monitor είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με τη θυματοποίηση, την αναφορά συμπεριφοράς και διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως πιθανά προβλήματα σε μια γειτονιά, αισθήματα ανασφάλειας και ικανοποίησης από την αστυνομική δουλειά στο Βέλγιο», δήλωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Μέσα από μια μεγάλης κλίμακας έρευνα του βελγικού πληθυσμού, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους και έτσι να έχουν λόγο στην πολιτική ασφαλείας».

Περίπου 400.000 Βέλγοι ηλικίας 15 ετών και άνω ερωτήθηκαν για την έρευνα, με ποσοστό ανταπόκρισης 25%. *Το ποσοστό ανταπόκρισης ίσως είναι μικρό και ίσως ένα δείγμα ότι ακόμα περισσότερο, ίσως, να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Ενώ το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αισθάνεται ασφαλής όλη ή σχεδόν όλη την ώρα, το 29% από αυτούς μερικές φορές αισθάνεται ανασφαλής και το 9% δήλωσε ότι αισθάνεται συχνά ή πάντα ανασφαλής.

Τα αισθήματα ανασφάλειας ήταν συχνότερα σε ερωτηθέντες που ήταν θύματα βίαιων πράξεων στο παρελθόν.

Τα αισθήματα ανασφάλειας επιδεινώθηκαν επίσης (14%) μεταξύ των ερωτηθέντων στη χαμηλότερη ηλικιακή κατηγορία (15-24 ετών) και στην κατηγορία των ανέργων και των ατόμων που αναζητούν εργασία.

Συνολικά, τα αισθήματα ασφάλειας έχουν μειωθεί σε σύγκριση με το 2018, το τελευταίο έτος που διεξήχθη πριν από την έναρξη της πανδημίας. 

Η έρευνα μετρά επίσης τη «συμπεριφορά αποφυγής». Στην πιο πρόσφατη έκδοση, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ανοίγει την πόρτα του σε αγνώστους.

Σχεδόν ένας στους πέντε (19%) αποφεύγει να εγκαταλείψει το σπίτι του μετά τη νύχτα και το σκοτάδι και το 13% αποφεύγει ορισμένα μέρη στην κοινότητά του.

Η πλήρης έκθεση βρίσκεται τόσο στα γαλλικά όσο και στα ολλανδικά στον επίσημο ιστότοπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πηγή: The Bulletin

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks