Ολλανδία: Το πρώτο όνομα στο Μνημείο Ονομάτων του Ολοκαυτώματος μπήκε από παιδική φίλη της Άννας Φρανκ!

Ολλανδία-Μνημείο-Ολοκαύτωμα

Η πρώτη πέτρα στο Εθνικό Μνημείο Ονομάτων του Ολοκαυτώματος στο Weesperstraat του Άμστερνταμ της Ολλανδίας τοποθετήθηκε από ένα αδιαμφισβήτητα σημαδιακό πρόσωπο. Πρόκειται για την Jacqueline van Maarsen, παιδική φίλη της Άννας Φρανκ.

Να σημειωθεί ότι το μνημείο θα περιέχει τα ονόματα και των 102.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος που ζούσαν στην Ολλανδία. Περίπου 60.000 κάτοικοι του Άμστερνταμ απελάθηκαν και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της εβραϊκής καταγωγής τους. Οι σοροί τους εξαφανίστηκαν σε ανώνυμους τάφους και στάχτες. Με το Εθνικό Μνημείο Ονομάτων του Ολοκαυτώματος, τα ονόματά τους θα έχουν μια μόνιμη θέση στη μνήμη της πόλης. 

Για να μην τα ξεχάσουμε ποτέ. 

Στην πρώτη πέτρα που τοποθετήθηκε, αναγράφεται το όνομα της Dina Frankenhuis, η οποία δολοφονήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σόμπιμπορ το 1943. 

Το Μνημείο Ονομάτων Ολοκαυτώματος

Εβδομηνταπέντε χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, περισσότεροι από 102.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ολοκαύτωμα, όμως τα ονόματα των θυμάτων θα έχουν επιτέλους το δικό τους μνημείο

Στο Άμστερνταμ ανεγείρεται ένα μνημείο στο οποίο θα υπάρχουν τα ονόματα όλων των θυμάτων του Ολλανδικού Ολοκαυτώματος. Γεγονός που θα δώσει στη χώρα ένα απτό μνημείο όπου τα 102.000 εβραϊκά θύματα μαζί με τους 220 Σίντι και Ρομά θα τιμούνται ατομικά και συλλογικά. 

Μαζική εξολόθρευση

Μεταξύ 1933 και 1945, οι Ναζί δολοφόνησαν περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίους και εκατοντάδες χιλιάδες Σίντι και Ρομά. Από τους 140.000 Εβραίους που ζούσαν στην Ολλανδία το 1940, 102.000 δεν επέζησαν από τον πόλεμο. 

Και δεν δολοφονήθηκαν όλοι οι Εβραίοι στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς – Μπιρκενάου, της Τρεμπλίνκα, του Μπέλζεκ – Ματζντάνεκ, του Τσέλμο και του Σόμπιμπορ. Πολλοί δολοφονήθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις ή πέθαναν ως αποτέλεσμα ασθενειών, πείνας, εξάντλησης ή δουλείας. Το Ολλανδικό Μνημείο Ονομάτων του Ολοκαυτώματος τιμά όλα αυτά τα θύματα. 

Διαβάστε επίσης για το μυστικό χωριό στην Ολλανδία

Για το τράμ NO.8

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks