Γερμανία: Ανοίγουν τα κομμωτήρια-Τι ισχύει για άλλους τομείς;

κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια στη Γερμανία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, σήμερα, Δευτέρα, αφού παρέμειναν κλειστά για περισσότερο από δύο μήνες, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Τα κομμωτήρια ανοίγουν σε όλη τη Γερμανία, υπό τον όρο ότι ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και υιοθετούν ένα σύστημα κρατήσεων, κατ’ αποκλειστικότητα. Οι περισσότερες από τις επιπλέον αλλαγές διαφοροποιούνται από πολιτεία σε πολιτεία. Ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επιτρέπουν και το άνοιγμα επιχειρήσεων, όπως τα ανθοπωλεία και τα καταστήματα με εξοπλισμό.

Επιπλέον, ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν τη μουσική στα σχολεία, αλλά με πιθανούς περιορισμούς στο τραγούδι και τα μουσικά όργανα, που θεωρείται πιθανότερο να διαδώσουν τον κορωνοϊό. Οι πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας – η μεγαλύτερη πολιτεία της Γερμανίας- είναι επίσης έτοιμες να δώσουν το πράσινο φως, για να ξεκινήσουν ξανά τα μαθήματα οδήγησης.

Τι γίνεται με τα άλλα μέτρα;

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου επέστρεψαν στις τάξεις τους σε πολλές περιοχές της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα, μετά από απόφαση να παραταθούν τα περισσότερα, αλλά όχι όλα, μέτρα του lockdown, έως τις 7 Μαρτίου. Τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά από την έναρξη των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της 16ης Δεκεμβρίου. Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι χώροι άθλησης και αναψυχής είναι κλειστά από τις 2 Νοεμβρίου. Τέλος, τα ξενοδοχεία είναι προς το παρόν κλειστά για όλους, εκτός από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Οι ηγέτες αναζητούν ασφαλή τρόπο για χαλάρωση των μέτρων

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι 16 πρωθυπουργοί των κρατιδίων της Γερμανίας αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη, για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Τα τρέχοντα μέτρα επαληθεύτηκαν με τη μείωση των κρουσμάτων, όμως οι ειδικοί την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποίησαν, ότι το μειωμένο ποσοστό κρουσμάτων είχε σταθεροποιηθεί και μάλιστα άρχισε να ανεβαίνει ελαφρώς, δημιουργώντας ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του ιού.

Εύα Καρολίδου

Σχετικά:

#SuperGreeks Αφιέρωμα: 100 χρόνια Bauhaus

Γερμανία: Έκκληση να χορηγηθούν σε νεότερους πολίτες τα αχρησιμοποίητα εμβόλια της AstraZeneca

Γερμανία – κορωνοϊός: Κορυφαίος πνευμονολόγος ελληνικής καταγωγής προτείνει ποδοσφαιρικό αγώνα με φιλάθλους για επιστημονική έρευνα

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks