«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει διαφορετικό αποτέλεσμα σε κάθε στάδιο της πανδημίας»

απαγόρευση-κυκλοφορία-ολλανδία

Οι τάσεις του κορονοιού στην Ολλανδία μειώνονται σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, ειδικά στους νέους. Η καθιέρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι συνεπώς μια σοβαρή επιλογή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρούτε στη συνέντευξη τύπου χθες το βράδυ .

Η κυβέρνηση ζήτησε από την ομάδα διαχείρισης της πανδημίας (OMT), το σημαντικότερο συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για τον κορονοιό, να δώσει επείγουσες συμβουλές σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας: τι επιπτώσεις θα είχε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την επίτευξη του ίδιου σκοπού; Δηλαδή την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Anja Schreijer, γιατρό μολυσματικών ασθενειών και μέλος του GGD και OMT, είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. “Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση, με διαφορετικούς αριθμούς”, είπε στο NOS Radio 1 Journaal .

Η εναλλακτική λύση

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Schreijer, διερευνώνται άλλες επιλογές για τη μείωση του αριθμού των κοινωνικών επαφών των νέων. “Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια επιλογή, φυσικά, αλλά μπορούμε επίσης να σκεφτούμε στοχευμένες ενημερωτικές εκστρατείες. Να ξεκινήσουμε μια συζήτηση με τους νέους. Να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι θα αρρωστήσουν οι ίδιοι τους, αλλά και για τον κίνδυνο που θέτουν και με τους υπόλοιπους. Επειδή το βάρος της ασθένειας βαραίνει κυρίως και τελικά τους ηλικιωμένους. “

Για τα σχολεία

Επιπλέον, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει επίσης να τηρούν τους κανόνες του ενάμισι μέτρου. Είναι λάθος η άποψη ότι οι νέοι μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό.

“Επιπλέον, θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να εντείνουμε την έρευνα σχετικά με την πηγή και τους φορείς”, λέει η Schreijer. “Τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με παιδιά που ήταν θετικά στον κορονοιό στο σχολείο, για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά στο ένα και μισό μέτρο,θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, αυτό δε συνέβαινε πριν.”

Οι συμβουλές για παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν επίσης προσαρμοστεί. “Εάν έχουν συμπτώματα κορονοιού, θα πρέπει να εξεταστούν απο γιατρό.”

Σύμφωνα με την Schreijer, το τεστ παραμένει εξαιρετικά σημαντικό. Βλέπουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι κάνουν πλέον τεστ και αυτό είναι λάθος.

Η συμβουλή έκτακτης ανάγκης από τον OMT σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας αναμένεται αυτήν την εβδομάδα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: NOS

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks