Βέλγιο: Προτροπή για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη νεολαία

άνθρωποι-μάσκες

Διάφορα πολιτικά κόμματα της νεολαίας στη Φλάνδρα πιέζουν από κοινού για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Βέλγιο, ενόψει της Συμβουλευτικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Σε ένα κοινό δελτίο Τύπου, οι Νέοι Φιλελεύθεροι (Jong VLD), οι Πράσινοι (Jong Groen), οι Φλαμανδοί Εθνικιστές (Jong N-VA), οι Χριστιανοδημοκράτες (JONGCD & V) και Σοσιαλιστές (Jongsocialisten) ζήτησαν από την κυβέρνηση την ευκαιρία για μια νέα προοπτική.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται σε ισχύ για περίπου τέσσερις μήνες τώρα. Οι ηγέτες των νεανικών κομμάτων δηλώνουν, ότι ναι μεν το μέτρο ήταν αρχικά χρήσιμο, αλλά μπορεί να τεθεί το ερώτημα, αν είναι ακόμη απαραίτητο και εάν «οι αρνητικές επιπτώσεις εξισώνονται με τις θετικές. “

Σύμφωνα τους νέους, η τρέχουσα απαγόρευση συγκεντρώσεων αρκεί για τον περιορισμό των επαφών, ενώ ταυτόχρονα η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει γίνει ένας απλός «μηχανισμός επιβολής» με «πολλές αρνητικές συνέπειες».

Επιπλέον, ζητούν περισσότερη «ευελιξία» και «συνεχή αξιολόγηση, και «εξέλιξη» των μέτρων. «Ένα μέτρο όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι κανόνας για το τίποτα. Ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων είναι η τελευταία λύση», είπαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του φλαμανδικού φιλελεύθερου κόμματος Open VLD, Egbert Lachaert, είχαν επίσης αμφισβητήσει εάν το Βέλγιο εξακολουθεί να χρειάζεται την απαγόρευση της κυκλοφορίας. «Οποιοδήποτε μέτρο περιορίζει την ελευθερία πρέπει να είναι αποτελεσματικό, απαραίτητο, αναλογικό και προσωρινό», είπε ο Lachaert. «Οι πολιτικοί και οι ειδικοί πρέπει να αναρωτηθούν, εάν αυτό ισχύει ακόμα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σήμερα».

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 10:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. στη Βαλλωνία και την Περιφέρεια των Βρυξελλών, ενώ από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. στη Φλάνδρα. Μετά την τελευταία Συμβουλευτική Επιτροπή, το μέτρο παρατάθηκε και πάλι, μέχρι τουλάχιστον την 1η Απριλίου.

Ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών, Annelies Verlinden, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή την Παρασκευή θα επανεξετάσει εάν η τρέχουσα απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρθεί πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Σχετικά:

Βέλγιο-Πρωθυπουργός Alexander De Croo: “Από το Μάιο μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση”

Ανατολική Φλάνδρα: 12χρονος καρκινοπαθής σχεδιάζει ρούχα, για να στηρίξει τα παιδιά με καρκίνο

EE: Να θεσπιστεί ο αντιρατσιστικός νόμος

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks