Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πενταπλάσια αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις και στις απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

scam-apates-ilektronikes-who

Κυβερνοεπιθέσεις

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ο WHO (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έχει δει μια δραματική αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο του οργανισμού, και απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στοχεύουν στο ευρύ κοινό.

Αυτή την εβδομάδα, περίπου 450 ενεργές διευθύνσεις e-mail και κωδικοί πρόσβασης του WHO διέρρευσαν στο διαδίκτυο μαζί με χιλιάδες άλλες που ανήκουν σε άτομα που εργάζονταν για τον COVID-19.

Αυτά που διέρρευσαν δεν έθεσαν σε κίνδυνο τα συστήματα του WHO επειδή τα δεδομένα δεν ήταν πρόσφατα. Ωστόσο, η επίθεση επηρέασε ένα παλαιότερο σύστημα extranet, το οποίο χρησιμοποιείται από το τρέχον και συνταξιούχο προσωπικό καθώς και από συνεργάτες.

Ο WHO αντικαθιστά τώρα τα επηρεαζόμενα συστήματα σε ένα πιο ασφαλές σύστημα ελέγχου ταυτότητας.

Που βρίσκουμε Φραπέ και Φρέντο σε Ολλανδία και Βέλγιο

E-mail

Οι απατεώνες αντιγράφουν τον WHO στα e-mail προκειμένου να διοχετεύουν δωρεές σε ένα πλασματικό ταμείο και όχι στο αυθεντικό Ταμείο Αλληλεγγύης COVID-19.

«Η διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών υγείας για τα κράτη μέλη και το απόρρητο των χρηστών που αλληλεπιδρούν μαζί μας αποτελεί προτεραιότητα για τον WHO ανά πάσα στιγμή, αλλά και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο WHO ζητά από το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση έναντι δόλιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνιστά τη χρήση αξιόπιστων πηγών για τη λήψη πραγματικών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19 και άλλα ζητήματα υγείας.

Aγαπητέ SuperGreek 🙂 Σε παρακαλούμε πάρα πολύ να μην ανοίγεις κανένα e-mail για να πληρώσεις το οτιδήποτε. Αν θέλεις να στείλεις οπουδήποτε χρήματα, άνοιξε την ιστοσελίδα εκ νέου από τον browser σου και στείλε από εκεί ότι θέλεις. Είτε αυτό αφορά μια δωρεά, είτε την πληρωμή της ασφάλειας σου είτε οποιαδήποτε πληρωμή στο διαδίκτυο

Ξανά! – Δεν ανοίγουμε e-mail και πληρώνουμε το οτιδήποτε. Όσο αληθινό και να μοιάζει αυτό που θα σου στείλουν – όσο αληθινή και να μοιάζει η ιστοσελίδα που θα ανοίξεις!

Ευχαριστούμε 🙂

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ακολουθήστε το SuperGreeks στο facebook για να ενημερώνεστε στην ελληνική γλώσσα και για ότι αφορά το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελλάδα 🙂

Εγγραφόμαστε στο Newsletter του SuperGreeks για Tips & Tricks, Επικαιρότητα, προσφορές, διαγωνισμούς κ.α.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks