[Βέλγιο] Από σήμερα διαθέσιμα τα αυτοδιαγνωστικά τεστ COVID-19

covid-test

Τα φαρμακεία στο Βέλγιο αρχίζουν να πωλούν αυτοδιαγνωστικά τεστ COVID-19 από σήμερα, σε μια προσπάθεια για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλαίσιο της λεγόμενης «στρατηγικής τεστ 2.0» της χώρας.

Μαζί με τα τεστ PCR και τα rapid τεστ, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι μία από τις λεγόμενες «τρεις γραμμές άμυνας» του Βελγίου για να βοηθήσουν στον έλεγχο της πανδημίας COVID-19, σε συνδυασμό με τα κανονικά υπάρχοντα μέτρα απαγόρευσης, όπως η διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και η υποχρεωτική μάσκα.

Από πού μπορείτε να προμηθευτείτε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ;

Προς το παρόν, μόνο στα φαρμακεία επιτρέπεται να πωλούνται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ COVID-19 στο Βέλγιο. Αρκετοί άνθρωποι ζητούν επίσης να επεκταθούν τα αποθέματα των τεστ σε σούπερ μάρκετ, όπως στη Γερμανία, αλλά αυτή η ιδέα δε μπορεί να υλοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με τον Herman Goossens, πρόεδρο της ομάδας των τεστ.

«Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν είναι καραμέλες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η πρώτη διανομή τους στα φαρμακεία, μας δίνει την ευκαιρία να εξηγήσουμε με σαφήνεια πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται». Ωστόσο, η ένωση φαρμακοποιών APB προειδοποίησε, ότι η προσφορά θα είναι περιορισμένη κατά τις πρώτες ημέρες.

Παρόμοια άρθρα

Βέλγιο: Όλα όσα μπορείτε (και δε μπορείτε) να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

Το Βέλγιο πρέπει να άρει «όλα τα μέτρα απαγόρευσης» εντός 30 ημερών

Βατερλό: Μία καταπράσινη πόλη στο Βέλγιο

«Μην πηγαίνετε στο φαρμακείο από 9:00 το πρωί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Georges Verpraet στο VTM News τη Δευτέρα, εξηγώντας ότι ανάλογα με τη ζήτηση, μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες ή και εβδομάδες πριν από τον εφοδιασμό όλων των φαρμακείων.

«Οι εταιρείες διανομής κάνουν ό,τι μπορούν για να παρέχουν αυτοδιαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία, αλλά η εγκατάσταση μιας τέτοιας διαδικασίας υλικοτεχνικής υποστήριξης απαιτεί χρόνο», δήλωσε ο Verpraet.

Επιτρέπεται να αγοράσετε πολλά τεστ ταυτόχρονα;

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην αρχίσουν να αγοράζουν μαζικά τεστ, αλλά δεν θα υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των τεστ που επιτρέπεται σε ένα άτομο να αγοράσει. Σύμφωνα με το Verpraet, οι φαρμακοποιοί είναι απόλυτα ικανοί να εγγυηθούν δίκαιες πωλήσεις.

Πόσο κοστίζουν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ;

Το Βέλγιο έχει εγκρίνει δύο τεστ, από τις εταιρείες Roche και Biosynex. Η τιμή αναμένεται να είναι περίπου στα 7-8 €. «Για άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, τα τεστ θα καλυφθούν από την ασφάλεια υγείας», δήλωσε ο Vandenbroucke.

«Για κάθε μέλος της οικογένειας, μπορούν να αγοραστούν το πολύ δύο τεστ την εβδομάδα από το φαρμακείο», είπε.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks